Toyota a reparat 3.2 milioane de unitati afectate de recall

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.05.2010
In ultimele trei luni, Toyota a reparat, in medie, circa 120.000 de unitati pe saptamana. Toate aceste modele au fost reparate din cauza recall-urilor anuntate de constructorul japonez la inceputul acestui an.

Japonezii de la Toyota au reparat 3.2 milioane din toate modelele afectate de recall-ul pe care l-a organizat la nivel mondial. Constructorul nipon mai are de reparat inca 4.6 milioane de unitati pana vor repara toate modelele care au avut diverse probleme tehnice in ultima perioada. Din cele 3.2 milioane de modele reparate, cei de la Toyota au reparat circa 1.6 miliaoen de unitati cu probleme la pedala de acceleratie, 1.5 milioane de uinitati cu probleme la presuri si 115.000 de unitati hibride care au avut nevoie de o reprogramare a ABS-ului. Peste 732.000 de vehicule au primit atat recall-ul legat de presuri, cat si recall-ul legat de pedala de acceleratie, urcand numarul vehiculelor reparate la 2.4 milioane de unitati.

"Dealerii Toyota si Lexus lucreaza din greu pentru a rezolva problemele autoturismelor clientilor nostri. Tocmai de aceea incercam sa reparam vehiculele in cauza cat mai repede si cat mai convenabil pentru acestia si le apreciem efortul extraordinar de care au dat dovada.

In ultimele trei luni, Toyota si-a urmat angajamentul de a asculta vocile clientilor sai si de a raspunde mai rapid si mai eficient nevoilor acestora. Mai mult decat atat, vrem sa le multumim clientilor nostri pentru rabdarea de care au dat dovada in timpul in care am implementat recall-urile noastre si dorim sa le transmitem ca nu ii vom dezamagi.", adeclarat Steve St.Angelo, seful departamentului de calitate al Toyota pentru America de Nord.

In medie, service-urile Toyota au reparat circa 120.000 de unitati cu probleme la pedala de acceleratie in fiecare saptamana. Sistemele ABS cu probleme au fost reparate in proportie de 75% din volumul total, fiind vorba doar de 147.500 unitati ale unor modele Lexus si ale lui Prius. Problema cu presurile a fost reparata in proportie de 27%, iar circa 70% din pedalele de acceleratie care ar fi putut sa se blocheze au fost reparate.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru