Toyota Auris Hybrid vine la Frankfurt sub forma de concept

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 01.09.2009
Al doilea hibrid din gama Toyota dupa cunoscutul Prius va fi anuntat la Frankfurt prin conceptul Auris HSD Hybrid.

Toyota va dezveli oficial in 15 septembrie, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, un concept hibrid bazat pe Auris, reprezentantul marcii in segmentul compact. Acesta va fi numit oficial Auris HSD Hybrid si reprezinta, spune Toyota, un mare pas inainte din punctul de vedere al extinderii liniei de modele ecologice ale constructorului nipon.

Versiunea de serie a lui Auris Hybrid va fi produsa la uzina Toyota din Derby, Anglia, urmand ca primele exemplare sa iasa pe linia de productie in vara anului 2010. Conform comunicatului oficial care insoteste prima fotografie oficiala cu modelul japonez, varianta hibrida a lui Auris reuseste sa consume cu 19% si sa emita cu 17% mai putin decat versiunea clasica.

"Faptul ca vom produce noul nostru hibrid in Europa are ca scop dezvoltarea retelei de clienti pe care o avem la nivel mondial. Vrem sa ne asiguram ca hibrizii nostri devin din ce in ce mai accesibili unei game largi de clienti", sustine Tadashi Arashima, CEO Toyota Europa.

Auris va fi al doilea hibrid din gama europeana Toyota, dupa Prius.

Conform prognozelor japonezilor, scopul Toyota este de a vinde cel putin un milion de vehicule hibride pe an pana in 2012.

via | Toyota

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru