Toyota concediaza 1.000 de angajati

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.01.2009
Pentru a treia oara din 1950, Toyota va concedia un numar de angajati permanenti, in contextul situatiei critice din industria auto.

Esential

1.000 de angajati Toyota, din Marea Britanie si SUA, vor fi concediati.

Toyota are o traditie deosebita in ceea ce priveste modul in care isi trateaza angajatii. Din 1950 si pana in prezent, compania nipona a facut doar de doua ori concedieri colective.

In contextul in care actuala criza economica a lovit extrem de dur piata auto, Toyota anunta concedieri de personal in Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Pentru a reduce costurile, Toyota va disponibiliza circa 1000 de angajati permanenti.

In orice caz, compania nipona va disponibiliza angajati aflati aproape de pensionare sau angajati care accepta un program de compensare pentru parasirea locului de munca. In cazul in care nu vor fi suficienti de multi voluntari care sa paraseasca compania, Toyota va fi nevoita sa faca concedieri fortate.

Primul producator auto din lume trece prin cea mai neagra perioada din istoria sa, estimand pentru prima data pierderi operationale intr-un an fiscal. De asemenea, Toyota estimeaza ca va reduce substantial productia in 2009.

Via | Leftlane

Comentarii (2)

  • Circotasul auto
    La mai multi
    La mai multi ca prea se credeau buricul pamintului
    0 0
  • Toyota
    @ Carcotasul auto - toyata este una dintre cele mai productive companii care exista in momentul de fata (nu doar din industria auto ci pe plan global). Pe langa productivitate au si un sistem de management al calitatii care este aproape perfect... Daca ei concediaza 1000, ceilalti vor concedia mult mai multi...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru