Toyota e cel mai valoros brand din industria japoneza!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.03.2009
Toyota a reusit sa bata branduri ca Sony, Panasonic sau Toshiba intr-un top al valorii de piata a marcilor nipone. Pe doi s-a clasat Honda.

Un studiu recent efectuat de compania Interbrand Corp arata ca Toyota este cel mai bun brand japonez, constructorul nipon reusind astfel sa depaseasca in clasament nume mari ale industriei de larg consum, cum sunt Sony, Toshiba sau Panasonic. Mai mult, pentru a sublinia puterea industriei auto in raport cu celalalte ramuri, pe locul al doilea al clasamentului s-a clasat Honda, iar Nissan si Lexus au reusit si ele sa intre in Top 10.

Studiul Interbrand Corp a luat in considerare performantele in afaceri ale companiilor din Japonia si a intocmit clasamentul pe baza valorii in bani a brandurilor originare din tara est-asiatica. Conform statisticilor rezultate in urma studiului, valoarea de piata a brandului Toyota este de 31.57 miliarde de dolari, in timp ce Honda valoreaza 17.67 miliarde de dolari. Lexus si Nissan s-au clasat pe pozitiile 7 si 8, cu valori de piata de 3.23, respectiv 2.90 miliarde de dolari.

Pe primele zece pozitii si-au facut loc, in afara celor patru branduri auto, si Sony (3), Canon (4), Nintendo (5), Panasonic (6), Toshiba (9) si Sharp (10).


via | Automotive News (inreg.)

Comentarii (3)

  • Toyota
    E si normal sa fie asa fac cele mai fiabile masini din lume.Sunt curios pe ce loc este Subaru.
    0 0
  • Kolegu
    Subaru
    Subaru din cate tin eu minte apartine de Fuji Heavy Industries Co., Ltd. (FHI). Iar Fuji Heavy Industries, compania-mam? a Subaru, este în momentul de fa?? în parteneriat cu Toyota Motor Corporation ce de?ine 16.5% din ac?iunile FHI (sursa wikipedia)
    0 0
  • HONDA
    e de fapt castigatoarea topului daca va ganditi ca toyota e pe locul unu producand mult mai multe modele decat honda
    .........honda face mai putine modele ,mai putine motoare ,dar face masini mai bune ,mai ieftine si mai cinstite fata de toyota al carui fan am fost pana de curand( yaris full option depaseste civic la pret ) cand am facut niste comparative cu modele de aceeasi clasa si am ajuns la concluzia ca honda are masini mai bune si toyota are marketing mai bun.......dar astea sunt parerile mele subiective asa ca no ofense........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru