Toyota pregateste un monovolum hibrid bazat pe Prius

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.04.2010
Toyota va lansa in 2011 un monovolum hibrid, dezvoltat pe baza lui Prius, capabil sa transporte pana la sapte persoane. Modelul va adopta noua generatie de baterii litiu-ion a japonezilor.

Toyota va incerca sa isi extinda gama de vehicule hibride in urmatorii ani, cel mai probabil cu un monovolum. Surse neoficiale dau ca data de lansare anul viitor, procesul de dezvoltare fiind aproape de final.

Monovolumul va fi bazat pe Prius si va beneficia de o noua generatie de baterii litiu-ion, dezvoltate in urma parteneriatului recent incheiat cu Panasonic. Acestea ar urma sa le inlocuiasca pe cel cu nichel si sa fie produse in cadrul uzinei Teiho, apartinand Toyota, imediat ce ambele parti pun bazele unei companii noi.

Tehnologia litiu-ion ar putea reduce astfel semnificativ si consumul mediu, asteptat sa scada sub actualul 3.8 litri/100 de km reusit de Prius. Noul monovolum ar urma sa ofere sapte locuri, in ciuda spatiului ocupat de baterii, o caroserie mai inalta si o multime de spatii de depozitare. Modelul se va ghida dupa principii ca "spatios" si "rational".

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru