Toyota Prius va face parte din flota "verde" a poliţiei din Berlin

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.01.2012
Poliţia din Berlin a anunţat că trei exemplare Toyota Prius vor face parte din flota sa ecologică de maşini, compusă până acum din Opel Ampera, Mitsubishi i-MiEV sau Renault Fluence ZE.

Esential

11 maşini eco vor face parte din flota Initiative 120 a poliţiei din Berlin.

În vreme ce poliţia engleză sau italiană apelează la ajutorul unor supercaruri din gama Lamborghini sau Lotus, colegii lor germani sunt ceva mai economi şi cu mai multă grijă pentru mediul înconjurător.

Poliţia din Berlin încearcă să ofere un exemplu de conduită eco şi să promoveze maşinile cu propulsie alternativă printr-un program numit Initiative 120. Acesta presupune ca agenţii poliţiei să folosească doar maşini cu emisii reduse sau electrice.

Recent, trei exemplare Toyota Prius s-au alăturat programului şi vor intra în echiparea forţelor de ordine berlineze. Ele vor sta alături de alte modele de acest gen, cum sunt Opel Ampera, Renault Fluence ZE, Kangoo ZE şi Mitsubishi i-MiEV. În total, flota Initiative 120 va însuma 11 maşini eco.

Pe viitor, oficialii poliţiei din Berlin intenţionează să îşi lărgească flota cu alte maşini ce emit mai puţin de 120 g/km. 

via | carscoop

Comentarii (5)

  • puimarin
    Şi fac pariu acea maşină de poliţie electrică este mai ieftină decît loganul de poliţie Românesc
    13 0
  • unii mai si gandesc!!
    lasa ca ei i-au hibride si noi luam bmw-urile lor la preturi nesimtite!!!
    5 5
  • Anonim
    Si cand e vorba de vre-o urmarire iau masina in spinare?
    5 9
  • Ivanoff
    @Anonim
    Stai relax prietene ca au 136 CP sau dc matematica se face ca la grupul VAG si aduni puterile celor doua motoare ajungi la 180 CP cu care nu prea iti este rusine...
    PS: Si ai si cuplu instantaneu, asta pt tractoristi :))
    6 5
  • @Anonim
    E simplu dau prin statie si vin cei cu masini astia se duc cu telecomenzile in parcare si se joaca cu ele.
    Orice adunare si scadere ai face pe autostrazile din lumea civilizata nu le poti confunda cu cararile si potecile de la noi deci iti trebuie ceva serios sa prinzi "infractorul"
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru