Toyota reduce productia la uzinele din Japonia

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.01.2009
Constructorul nipon a anuntat ca va opri timp de 11 zile productia la toate fabricile sale din Japonia.

Inceputul de an a adus tot mai multe probleme pentru constructorii auto mondiali. Vanzarile inregistrate in luna decembrie si la inceputul lunii ianuarie ii determina pe tot mai multi producatori sa reduca din nou productia.

Dupa ce Jaguar a anuntat astazi ca va intrerupe procesul de productie la uzina din Castle Bromwich si Toyota urmeaza exemplul britanicilor, de aceasta data pe piata din Japonia. Oficialii niponi au anuntat ca pe o perioada de 11 zile in fabricile Toyota productia va fi oprita.

Aceasta masura ar putea fi doar inceputul unei perioade negre pentru constructorul din Tara Soarelui Rasare, care a anuntat ca in perioada februarie-aprilie va da nastere unui numar de unitati injumatatit, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007. Aceasta inseamna ca Toyota va produce 9000 de masini pe zi.

In conditiile actuale vom mai asista probabil la astfel de anunturi din partea marilor constructori auto, care vor cauta sa reduca productia oricand va fi nevoie.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru