Toyota va rechema în service 110.000 de hibrizi la nivel global

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 29.06.2011
Toyota va organiza un recall în această vară pentru a verifica şi repara 110.000 de vehicule hibride. Printre modelele afectate se numără Highlander Hybrid şi Lexux RX400h.

Toyota Motor Company va organiza un nou recall, care vizează 110.000 unităţi hibride. De data aceasta, problema poate cauza pierderi de putere la modelele respective, iar acestea ar putea să se oprească încet şi să nu mai poată porni din cauza defecţiunii. Cei de la Toyota spun că problema nu a apărut încă la vreun hibrid şi că aceasta poate să apară doar dacă anumiţi tranzistori din modului inteligent de management al puterii din invertorul sistemului hibrid. Chiar şi aşa, japonezii vor sa le verifice pentru a se asigura că produsul lor este conform cu specificaţiile anunţate şi că satisfacţia clienţilor şi siguranţa acestora este la cote înalte.

Din cele 110.000 de vehicule hibride rechemate, majoritatea se află în Statele Unite ale Americii. Peste 45.000 de unităţi Toyota Highlander Hybrid şi aproape 38.000 de unităţiu Lexus RX400h sunt vizate de această rechemare în service. Peste zece mii de unităţi sunt rechemate pe pieţele din Europa şi Japonia, anunţă cei de la Auto-Buzz.

Cei de la Toyota spun că problema apare din cauza căldurii generate în momentele în care vehiculul este supus la o sarcină puternică.

Toyota a rechemat aproape nouă milioane de unităţi între septembrie 2009 şi februarie 2010, iar constructorul nipon a avut probleme şi în mai 2011, când fabricile şi furnizorii săi au fost loviţi de tsunami-ul provocat de seismul cu epicentrul în coasta Japoniei. Problema cu furnizorii a afectat şi alţi constructori, fie ei japonezi, americani sau europeni.

Via | Auto-Buzz

Comentarii (4)

  • razvanis
    Calitate toyota
    Mult trambitzata calitate toyota, nu e altceva decat produs excelent de marketing, cine a avut panarama de asta stie , si cine a schimbat vreo piesa la preturile lor nesimtite stie ...
    9 13
  • Ivanoff
    @Razvanis
    "Intrligentule", tu ai citit articolul sau doar titlu'?...
    Da-i de cutios in sectiunea "cautare" RECALL si ai sa fi surprins sa vezi cate marci fac treaba asta si mai da-i dupa asta inca o cautare dupa "FIABILITATE" si ai sa fi iarasi surprins sa gasesti Toyota in mai toate rezultatele...
    Cat despre pretul pieselor,in contextul in care Europa e plina de fabrici dr componente Toyota,iarasi esti "inteligent" (NOT!!!),sau tu compari cu preturile la piese VW de la dezmembrari?...
    Hai ca esti destept...
    13 7
  • @razvanis
    Eu cred ca tu te pricepi foarte bine la masini, fotbal, politica si femei. Esti un roman autentic. Felicitari! ;)
    In cazul in care nu stiai cele aproape 9 mil de masini rechemate nu au avut probleme si totusi Toyota le-a rechemat. Acum e vorba de o masura preventiva.
    13 6
  • pomul laudat
    Toyota
    Stiti proverbul cu pomul laudat ?
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru