Toyota va renunta la 300 de dealeri din Japonia

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.11.2009
Toyota va elimina 300 de dealeri din reteaua sa din Japonia in urmatorii trei ani.

In urmatorii trei ani, constructorul nipon de automobile Toyota va renunta la 300 de reprezentante de pe piata interna. Fiind cel mai mare producator de automobile din lume, Toyota are peste 4.000 de reprezentante in Japonia, dar cei 300 de dealeri vor fi eliminati deoarece constructorul nipon se asteapta la cel de-al doilea an consecutiv de pierderi in decursul anului fiscal 2010. Oficialii companiei japoneze nu au comentat aceasta ipoteza.

Cei de la Toyota au reusit sa isi micsoreze pierderile in acest an fiscal, de la 5 miliarde de dolari – cat se asteptau initial, la 2.2 miliarde de dolari. Totodata, compania japoneza a inregistrat si un profit mai mare decat estimau initial, dar acest lucru nu este suficient pentru a pastra cei 300 de dealeri.

La urma urmei, Toyota doar merge pe calea batuta deja de catre General Motors si Chrysler, care au renuntat si ei la sute de reprezentante. Spre deosebire de GM si Chrysler, japonezii de la Toyota vor renunta treptat la reprezentantele lor, iar masinile nu vor fi cumparate inapoi de la dealeri.

Via | Drive.au

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru