Toyota Yaris Hybrid emite doar 79 g/km şi consumă 3.5 litri/100 km

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 24.02.2012
Toyota a declarat oficial că emisiile lui Yaris Hybrid se opresc la numai 79 g/km. Este un record al segmentului dacă ne raportăm la versiunile termice ale concurenţilor.

Esential

79 de g/km emite Toyota Yaris Hybrid.
3.5 litri/100 de km consumă Yaris hybrid.

Toyota a publicat astăzi informaţii noi despre vedeta standului său de la Geneva. Este vorba despre Yaris HSD, versiunea hibridă a modelului de clasă mică. Echipat cu cea mai nouă evoluţie a platformei hibride, subcompactul foloseşte un motor pe benzină de 1.5 litri, o unitate electrică şi un set de baterii amplasat sub portbagaj.

Inginerii mărcii japoneze au anunţat astăzi că ansamblul este capabil să emită doar 79 de g/km, o valoare record, mai mică decât orice performanţă a modelelor cu propulsie termică existente în prezent pe piaţă. În acelaşi timp, cei 99 de cai putere aflaţi sub capotă, totalizaţi cu ajutorul celor două motoare, promit să nu consume mai mult de 3.5 litri/100 de kilometri în ciclu mixt.

Pentru a ajunge la această valoare, Toyota a calculat emisiile în mediul urban, în cel extraurban şi în cel cu utilizare mixtă. La finalul testului a reieşit că în 66% din timpul rulat motorul de 1.5 litri nu a intervenit şi că pe 58% din distanţa parcursă Yaris hibrid nu s-a ajutat de unitatea convenţională.

În mediul urban, Yaris HSD a dovedit că dintr-un total de 17 minute poate parcurge 10 minute şi 54 de secunde doar în mod electric, pe o distanţă totală de 5.1 kilometri dintr-un total de fără a emite CO2.

Vânzările noului Toyota Yaris HSD vor demara imediat după ce modelul japonez va fi expus în cadrul salonului elveţian.

via | autoblog

Comentarii (11)

  • mda
    da`o dracu de poluare, consumul cum e? cu preturile din ziua de azi de la benzina, hibridele devin din ce in ce mai tentante pentru toti...
    7 6
  • consumul...
    ...la o hibrida e putin important. Important e sa compari cat dai pe aceiasi masina din gama dar nonhibrida si sa iti faci calculul cati km faci in medie pe an si in cati ani amortizezi diferenta.
    Sincer in afara de Insight, restul au un pret enorm si nu isi merita investitia.
    4 6
  • Ibiza Ecomotive TDi
    Emisii 79g CO2 / km.
    Consum 3,5 litri/100km mediu.
    75Cp.
    Deci nu stiu cat de foarte departe este Yaris fata de concurentii cu motoare clasice.
    Sa vedem si preturile.
    4 4
  • Vasilica
    @alex
    Te-a mancat sa vezi injuraturi ce iti ei acum, pentru ca nu ai crezut ca doar toyota poate.Acum ai aratat ca si altii pot si culmea inaintea lor!!Specia romaneasca e ceva aparte si foarte rea in special fanii!!

    P.S
    Vedeti ca vw a declarat profitul aprox 16mld
    7 4
  • Interesant cum intalnim gandirea "imi iau masina dar vreau costuri de exploatare (daca se poate0 zero" ... oricum faci masina te va costa.

    Nu vrei sa dai banii mergi cu taxi - este mai ieftin pe termen lung daca il combini cu transportul in comun.

    Vrei sa dai banii mergi cu masina .. si in functie de cati bani ai poponețul tau va sta in carpe SH sau in piele perforata de S ...

    Dar sa vii si sa iti faci megareclama ca masina ta nu costa nimic (exagerez ... dar Leaf catre asta "bate" in reclame) este absurd. O masina este un consumator de bani indiferent de modul de functioare (electric, hibrid sau clasic). Te va ustura in ... si cu una electrica si cu una clasica.

    Mai marii nostri, minunatii de la putere, ar face bine sa se gandeasca cum sa faca sa mai dea drumul la 3 reactoare la cernavoda si sa incurajeze firmele straine sa mai monteze 10.000 de eoliene in dobrogea. Incurajari care sa nu vina verbal .. ci in investitii in reteaua de transport de electricitate pentru ca aia care vin acolo vor sa si vanda electricitatea ... marea majoritate a proiectelor se blocheaza in incapacitatea retelei locale de a suporta plusul de productie ... si costurile de modernizare care sunt impuse investitorilor...
    Aceiasi "mai mari" ar face bine sa se gandeasca sa inceapa modernizarea liniilor de distributie de joasa tensiune pentru ca in momentul in care masinile electrice incep sa apara (asta nu-i numa pentru romania...) reteaua de joasa tensiune va fi coplesita rapid de consumurile enorme ale masinilor.
    0 5
  • AndreiRN
    Toyota
    Toyota iar ne arata ca sunt capabili prin inovatii si precizie sa rezolve problemele prezente.
    Sunt aproape sigur ca au deja prototipuri care consuma 1 Litru dar nu se lauda cu ele ci asteapta sa fie gata de productie.
    Ei fac si tac.
    5 3
  • alex
    Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive consuma mixt 3,4 dar emisiile de CO2 sunt 89 g/km si nu 79g/km. Deci Yaris are cele mai mici emisii de CO2.
    4 1
  • @himi
    La Ibiza asa e mixt 3,4 litri, si mixt 89grame, extraurban 79grame, oricum nu se precizeaza in ce regim este masurata la yaris emisia de co2.
    Acelasi lucru il putem spune si despre polo bluemotion si daca ne interesam sunt sigur si alti producatori cu variante normale foarte ecologice.
    Ca sa va dati seama in UK orice masina care emite sub 100g co2 este scutita de taxa de drum, de taxa de centru si se poate parca gratuit in unele zone.
    Si oricum este vorba despre o masina normala disponibila de ani buni pe piata la preturi normale, nu stiu de ce e asa extraordinar acest hibrid care va veni ca si fratele mai mare sigur cu preturi exagerate.
    4 1
  • @alex
    important e sa citesti articolul
    "[...] Pentru a ajunge la această valoare, Toyota a calculat emisiile în mediul urban, în cel extraurban şi în cel cu utilizare mixtă. [...] "

    @unkle
    vezi ca romania a cedat resursele de petrol petrom-OMV si uite ce fac astia. preturi de innebunesti intr-o tara extractoare de petrol. in plus omv si-a contruit eoliene. crezi ca or sa vanda la pret mic?
    nota: obiectivul principal al oricarei entitati comerciale este MAXIMIZAREA profitului, pe orice cai posibile. (entitate comerciala este orice pf/pj care intreprinde actiuni de comert, alb / gri / negru, tunuri financiare, etc...
    1 0
  • AndreiRN
    Poluare
    Cand e vb de poluare uni nu stiu diferenta intre benzina si motorina se pare.
    2 0
  • joegiorgica
    hybridizare
    cand ne v-om permitem sa ne cumparam o hibrida[scumpa],,,o sa coste benzina atunci,,atit de mult incat n-o sa mai fie diferenta dintre acum..si "atunci"!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru