Tunerii de la MTM au creat un R8 de 560 CP cu tractiune spate

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.04.2010
Tunerul german MTM ofera o versiune de 560 CP a lui Audi R8 care renunta la sistemul de tractiune integrala quattro in favoarea tractiunii pe rotile din spate.

Esential

140 CP a primit motorul V8 FSI de 4.2 litri al lui R8 in urma montarii unui compresor mecanic si a optimizarilor operate la nivelul electronicii.

Germanii de la MTM, specializati in modificarea modelelor din Grupul Volkswagen, au prezentat primele imagini si informatii ale noului pachet pentru Audi R8 GT3-2. Modelul este echipat cu un motor V8 FSI de 4.2 litri care dezvolta 560 CP si 580 Nm. Astfel, versiunea MTM a lui R8 GT3-2 poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 3.9 secunde, in timp ce viteza maxima este de 317 km/h. Modelul german a primit si o serie de modificari estetice, alaturi de alte imbunatatiri la nivelul suspensiei si franelor.

Cei de la MTM au instalat o suspensise care poate fi reglata atat pe duritate, cat si pe intaltime, iar sistemulde franare a fost inlocuit cu unul mai performant, echipat cu discuri de 380 milimetri. Jantele de 20 de inch ale acestui model sunt realizate din aluminiu prin forjare si sunt echipate cu anvelope Dunlop Sport Maxx GT sau Michelin Cup Sport. Cei de la MTM nu au anuntat un pret al acestui pachet de modificari, dar clientii Audi care detin deja un R8 pot sa primeasca acest pachet fara probleme.

Totodata, exista posibilitatea ca un client sa comande un R8 GT3-2 direct de la MTM.

La nivel de modificari exterioare, R8 GT3 a primit o bara fata din fibra de carbon, un set de praguri laterale si un nou eleron. Cei de la MTM nu au anuntat masa noului lor model, dat fiind faptul ca au eliminat doua diferentiale, un set de planetare fata si folosesc o noua transmisie, care elimina sistemul de tractiune integrala quattro in favoarea tractiunii pe rotile din spate. Exista posibilitatea ca R8 GT3-2 sa fie mai usor cu aproximativ 100 kilograme mai usor decat versiunea cu tractiune integrala a acestuia.

Via | Carscoop

Comentarii (3)

  • MDA
    Trebuie sa recunosc ca R8 imi place , dar la cum arata sta prost cu performantele .
    5 3
  • Aoleuuuuuu
    Sunt fan BMW dar nu stiam ca exista asa ceva : http://www.youtube.com/watch?v=sDKUmhjYxms&feature=related
    1 1
  • @m1
    Este un concept din '90 cu motorul de pe 850csi daca bine stiu.A aparut in renumitul Need for Speed II.

    On-topic: se pare ca, casele de tuning stiu mai bine ce lipseste marcii Audi.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru