Ultimul exemplar Pontiac nou a fost vândut în SUA

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.11.2010
Ultimul model nou de la Pontiac aflat pe stocul unui distribuitor a fost vândut săptămâna trecută în Statele Unite ale Americii. Modelul este un Solstice Coupe în versiunea de top.

Deşi GM a închis marca Pontiac în 2009, nu toate exemplarele mărcii au fost vândute pe loc. Ultimul exemplar Pontiac nou care a părăsit showroom-ul a fost un Solstice Coupe în versiunea GXP şi a fost cumpărat prin predarea unei maşini mai vechi şi achitarea unei diferenţe. Procedeul respectiv este comun în Statele Unite ale Americii, modelele achiziţionate de dealeri fiind revândute ulterior pentru recuperarea diferenţei. Fostul poliţist Ed Dieffenbach a condus peste 1.500 de kilometri pentru a-şi preda modelul Chevrolet Silverado în schimbul roadsterului de la Pontiac.

Marca Pontiac era în 2009 la un pas de a fi salvată, existând discuţii cu Roger Penske pentru o eventuală vânzare. Penske vroia să vândă modelele altor producători în Statele Unite ale Americii sub sigla Pontiac, nu doar modele GM cu altă siglă. Închiderea mărcii Pontiac a dus la pierderea a 7.000-8.000 de locuri de muncă în Statele Unite ale Americii. Pe lângă Pontiac, GM a închis şi marcile Saturn şi Hummer în 2009, iar Saab a fost vândută olandezilor de la Spyker.

În timp ce începuturile mărcii Pontiac prezentau o identitate specială pentru aceasta, ultimii 20 de ani au fost marcaţi de împărţirea platformelor cu celelalte mărci din concernul GM şi lipsa unor modele cu adevărat deosebite pentru pasionaţii vechi ai mărcii.

Aşadar, vânzările au scăzut treptat, iar interesul publicului pentru Pontiac a ajuns la pământ. Chiar atunci când marca părea să se redreseze, criza financiară din Statele Unite ale Americii a tăiat de tot vânzările Pontiac şi a dus la pierderi semnificative în lanţul de distribuţie.

Via | Jalopnik

Comentarii (5)

  • pacat
    E trist sa vezi cu marci care au facut istorie dispar. E adevarat ca americanii si-au facut-o cu mana lor insa lumea auto va fi un pic mai saraca fara unele dintre modelele lor consacrate .
    14 0
  • BaditzaEx
    it's a shame...
    cand spui Pontiac, spui KITT, eu cel putin cu imaginea acelei masini superbe, am ramas in minte ... acel Pontiac Trans Am din filmul KITT cu David Hasselhoff
    14 1
  • pacat
    mare pacat
    8 0
  • Good bye ,my old friend
    Cand spui Pontiac spui in primul si-n primul rand GTO si apoi TRANSAM iar apoi nu mai spui nimic. Restul e istorie. Realitatea e trista,ca multe altele si incepe sa se cheme Geely,Great Wal , BIAC etc.
    5 0
  • Alex Radoi
    Off-topic
    "Fostul poliţist Ed Dieffenbach a condus peste 1.500 de kilometri pentru a-şi preda modelul Chevrolet Silverado în schimbul roadsterului de la Pontiac."

    Va dati seama ca la americani un politist isi permire asa o masina... DIN PENSIE?!?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru