Un Audi R8 a luat foc pe o autostrada din Olanda

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.05.2010
Un Audi R8 cu doar 4.000 de kilometri la bord a luat foc pe o autostrada din Olanda dupa ce a parcurs doar 20 de kilometri pe aceasta. Vehiculul era condus de un client care facea un drivetest.

Autostrada A67 din Olanda a fost “martora” unui incident neobisnuit ce a avut in prim plan un Audi R8. Supercar-ul din Ingolstadt a luat foc in timpul unui test-drive. Exemplarul in cauza avea o vopsea speciala negru mat si era pus spre vanzare de un dealer. Soferul a scapat nevatamat, acesta fiind si autorul imaginii atasate acestui articol, dar cauzele incendiului au ramas inca nedeslusite.

Potrivit soferului acestui model, incendiul a survenit dupa ce a parcurs 20 de kilometri pe autostrada, iar kilometrajul acestui model afisa doar 4.000 de kilometri parcursi. Cauza incendiului va deveni subiectul unei anchete a autoritatilor olandeze, care vor decide daca soferul a exploatat in mod necorespunzator vehiculul, sau daca dealerul care a oferit masina pentru drivetest are vreo vina in cazul acestui incident. Din ce putem observa, ramasitele acestui vehicul nu vor lasa prea multe indicii pentru anchetatori.

Acest Audi R8 nu este primul supercar care ia foc, in ultimele luni fiind surprinse mai multe vehicule exotice mistuite de flacari. Spre deosebire de celelalte modele, Audi R8 se afla inca in productie, proprietarul acestuia avand ocazia sa cumpere un exemplar nou dupa ce va fi despagubit de asigurator.

Via | GTSpirit

Comentarii (20)

  • abc_e?
    R8
    de ce Lamborghini si mai nou R8? Aceeasi tehnologie...
    8 11
  • Ivanoff
    RECALL
    Si nu esingurul...tot un R8 a luat foc si la noi pe autostrada Bucuresti-Pitesti.
    Oare grupul VAG e scutit de racalluri in Europa?...
    Hmm...
    12 16
  • Pe Bucuresti-Pitesti a luat foc un Ferrari al lu Gabi Popescu era un Ferrari Scaglietti.
    16 4
  • Vortex66
    nu-i primul
    Este o problema generala la acest model, dar se tine totul sub perdea. Daca dati un search pe google la Audi R8, a 4-a poza ii a unui R8 care a luat foc in Germania.
    10 8
  • Ivanoff
    @Ion
    Mah Gheo,mah,pardon Ioane
    Treaba cu Scaglietti e veche insa intre timp s-a intamplat si cu R8,chiar anul acesta...
    7 4
  • asta a fost intotdeauna o problema la masinile cu motoru pe puntea spate si motoarele foarte puternice...racirea...oricate prize de aer, radiatoare si alte cele ar pune ei motorul tot o sa cedeze termic odata si'odata...
    14 3
  • andr3i
    @ vortex66
    tu lucrezi la audi de stii toate probleme la R8, au luat foc ele mai masini mult mai scumpe.
    9 5
  • Bentley
    Daca si clientul conducea cum conduc eu cand prind o masina de drive-test...;))
    :P
    13 1
  • dupa cum ce citesc de pe la voi......
    pot spune ca bmw se va gandi bine inainte sa produca un supercar cu motor central asta pt ca 'aceste'masini iau pur si simplu foc pe drum.......tare chestie.....si putin ciudat.
    oare audi de ce nu sa gandit inainte de al face pe r8 ca 'sora' lui a avut multe incidente deastea.....
    bine ca soferu na patit nimik....in rest masina da-o in colo ca e doar un fier indoit.
    7 3
  • anti-prostie
    Made in Germany egal cu ala din China
    4 13
  • bagabontu 2000
    cred ca voi omiteti un lucru simplu "Acest Audi R8 nu este primul supercar care ia foc, in ultimele luni fiind surprinse mai multe vehicule exotice mistuite de flacari." de unde deducem faptul ca "holandezii" trag sa isi recupereze banii pe asigurari! nu e singurul supercar (adica nu doar r8 )
    8 1
  • Aditza
    Era cumva Gabi Popescu la volan??
    3 2
  • victor
    R8
    SI TOTUSI E AUDI D-LE ESTE LA MODA,DACA AR LUA FOC UN VOLVO SAU O DACIE AR TINE-O TOTI CU STIRILE VREO LUNA "DAS AUTO"
    3 2
  • george
    MANARIE FACUTA CU CAP
    Macar nu au fost asa de imbecili ca unii americani...Cand n-au mai putut sa-si plateasca ratele, unii baieti de prin America le-au dus in desert si le-au dat foc...

    Din pacate, baieti din astia cum sunt in America sunt si prin Rumanica...Dupa studii indelungi asupra pietricelelor din cauciucuri au ajuns ei la concluzia ca motorul amplasat central nu poate fi racit corespunzator fiindca...BMW n-a facut asa ceva (nu fiindca poate n-ar fi fost in stare)...DUH
    1 3
  • Dealerii cu masini pe stoc ar putea invata ceva din stirea aceasta.
    La cati bani platim la asigurari ar fi cazul sa contribuie si ei putin la "revigorarea" industriei auto
    1 0
  • p-george
    Motor central
    Cum au mai spus si altii inainte nu este vorba de audi, sau made in germany. Este o problema la motoarele situate pe centru. Daca dati un search pe goagle o sa vedeti de la ferrari si lambo la meclaren f1 si lotus.

    Ca sa nu mai zic ca este o varianta mai simpla de a face o masina dauna totala decat sa intrii cu ea in copac sa risti sa te lovesti.
    3 1
  • S--a vedeti cate ferrariuri au luat foc,n-o sa credeti !!!!!
    3 1
  • Monsieur
    Fanboy
    Daca era vorba de un BMW, nu era asa mare tragedie, toti asa zisi fani, ar fi zis ceva de genu "soferu e de vina, ca e BMW, nu se poate sa ia foc", insa cand e vb de un Audi sau orice alta masina, toti aplaudacii de pe Automarket, gasesc sa se afirme, mai mult sau mai putin politicos... Sunt satul, de cate stiri nefolositoare cu BMW, ne-ati bagat pe gat...le-ati alimentat orgoliul...SI la mai mare! Acum toti fanatici dati cu voturi negative, fara argumente daca se poate! Numai bine!
    11 2
  • haha
    @george: este bmw cu motor central.

    @monsieur: uite vin si cu argumente chiar daca dau pozitiv.Dau pozitiv pentru ca-mi place cum pui problema.Totusi, nu cred ca se baga stiri pe gat despre BMW.BMW e cea mai bine vazut marca si de multi cea mai ravnita, asa ca este evident sa fie stiri cu BMW pentru ca astea se citesc.Daca vorbim de flacari atunci bmw chiar nu a prea patit-o.Asta e adevarul.Mult mai multe audi-uri si lambo-uri (masini VAG) au luat foc decat din grupul BMW sau modele echipate cu motoarele lor.McLaren s-au gandit la problema asta si au luat masuri, adica au folosit aur pentru a proteja compartimentul motor de caldura degajata.Asta e realitatea ce sa mai?
    1 0
  • Noizzz
    incident Audi R8
    se intampla si la alte case :)
    http://campionatuleuropean2008.ro/articole/detalii-articol/857769/Mi-a-luat-foc-masina-dupa-doar-160-de-km-parcursi/
    Uite si un X5 care s-a aprins in trafic ;)
    http://observator.antena1.ro/social/O-masina-a-luat-foc-din-senin-in-Resita_13672.html
    uite si mercedes :
    http://www.e-transport.ro/UN_MERCEDES_A_LUAT_FOC_IN_MIJLOCUL_UNEI_INTERSECTI-i8-news30411-tipareste.html
    Ferrari 458 Italia in flacari la Paris...si lista poate continua la nesfarsit ;)

    http://www.capital.ro/articol/ferrari-458-italia-in-flacari-la-paris-137327.html

    Asa ca nu va agitati degeaba ca nu-s chiar chinezarii Audi-urile sa se aprinda din senin
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru