UPDATE: Nissan anunta un nou crossover: Qazana

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 02.02.2009
Nissan va prezenta la Salonul Auto de la Geneva versiunea concept a unui nou crossover, denumit Qazana.

Desi Nissan anuntase intial un nou concept pe care il va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din martie 2009, denumit Qazan, constructorul japonez a decis sa ii schimbe numele in Qazana. Schimbarea a fost facuta datorita semanticii negative pe care acest cuvant o are in anumite state latine.

Nissan le face o surpriza fanilor sai anuntand prezentarea unui nou concept la Salonul Auto de la Geneva. Conceptul se numeste Qazana si va concura cu noul Kia Soul. Aspectul lui Qazana este necunoscut pana in acest moment, singura imagine prezentata de Nissan fiind o schita vaga, care surprinde silueta acestui model.

Avand in vedere ca Nissan Qazana va concura cu Kia Soul, putem presupune ca acesta va avea un aspect care sa corespunda cu segmentul in care modelul este incadrat. Schita prezentata reprezinta viitorul automobil din segmentul A pe care Nissan il va construi in baza conceptului Qazana. Versiunea de productie a acestui model va fi amplasata sub Qashqai in gama Nissan si va fi construita la fabrica din Sunderland, Marea Britanie.

Linia de productie a lui Nissan Micra va fi inlocuita cu linia de productie a noului model bazat pe conceptul Qazana.

Nissan va lansa acest model in decursul anului 2010, iar dezvaluirea versiunii de productie a acestuia va fi facuta spre sfarsitul anului 2009. Qazana si va avea un aspect similar cu cel al modelului Qashqai. Fata de acest model, garda la sol va fi mai redusa, dar Qazana va avea cinci usi. Modernizarea fabricii Nissan din Sunderland ii va costa pe japonezi circa 100 milioane de euro.

Via | Autoblog

Comentarii (6)

  • urat
    se putea ceva mai neinspirat decat "CAZAN"? :)))
    isi poate lua adio de la piata romaneasca din start..:)))
    0 0
  • studiu de piata
    il vor redenumi OALA, si asta pentru ca este sub Qashqai nu din alte motive. Numele de CAZAN va reveni unui model care se va afla in gama premium si va fi un concurent direct al Q(azanului)6
    0 0
  • cazan =)))))))))
    0 0
  • =)))
    in romania va fi un Cazan nou noutz =))
    0 0
  • Qazana
    Nissan are deja, de ceva vreme, o masina care sa concureze Kia Soul si care se vinde in Japonia si SUA - Nissan Cube.
    0 0
  • nup
    Cube este situat sub Kia Soul, este un K-car, asa cum sunt ele denumite in Japonia (masini ultra compacte ale caror specificatii le fac scutite de niste taxe).
    Kia Soul este practic cam singura in clasa ei, o nisa de clasa mica combinata cu alura a la suv si cu spatiu apropiat de clasa compacta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru