Urmaşul lui Lexus LFA ar putea costa aproape 750.000 de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.04.2012
Lexus lucrează la un urmaş pentru LFA: modelul ar urma să ofere performanţe apropiate de cele ale lui Aventador şi F12 Berlinetta. Preţul său va fi însă unul extrem de piperat: 750.000 de euro.

Esential

100 de unităţi ale viitorului LFA va produce Lexus.
750.000 ar putea fi preţul modelului care va succeda Lexus LFA.

Lexus s-a bucurat de un succes neaşteptat cu primul său supercar din istorie. LFA a surprins publicul cu designul său, cu sunetul motorului V10 de 4.8 litri şi cu performanţele celor 552 de cai. Modelul sportiv a surprins însă şi prin preţul destul de piperat, 285.000 de euro, mai mare chiar decât cel al unui exemplar Ferrari.

Lexus nu s-a temut de concurenţă şi a reuşit să vândă toate cele 500 de exemplare ale supercarului capabil să atingă 100 de km/h în doar 3.7 secunde.

Se pare că japonezii vor să repete experienţa cu o nouă generaţie LFA, despre care există informaţii că se află deja în curs de dezvoltare. De această dată însă, japonezii vor să meargă mai departe. Primele informaţii anunţă un supercar mult mai puternic, capabil să se lupte cu Lamborghini Aventador şi Ferrari F12 Berlinetta.

Pretenţiile lor ar putea părea însă cam exagerate, dacă luăm în calcul zvonurile care prevestesc un preţ cu mult mai mare decât cel al actualului model.

Se vorbeşte despre o sumă cuprinsă între 600.000 şi 750.000 de euro. Japonezii vor încerca să justifice valoarea exorbitantă prin exclusivism, doar 100 de unităţi fiind programate pentru producţie.

via l egm

Comentarii (6)

  • Rockefeller
    750.000 de euro si mi-o iau pe cocoasa de la Nissan GT-R. Nu merci !
    32 15
  • un oarecare
    Dupa ce a venit veyron cu al sau pret exorbitant de 1 000 000 de euro, tot mai multi constructori au prins curaj sa ceara preturi exorbitante pe masini! OK- 750 000 de euro...vreau sa vad justificarea in amanunt a pretului!
    14 5
  • @Rockefeller
    In articol este vorba de o masina care se va produce in viitor, nu exista acum si deci nu si-a luat-o de la nici un GT-R.
    In al doilea rand pentru unii timpul pe un tur de circuit sau acceleratia 0-200 Km/h sau pe sfert de mila nu reprezinta in totalitate o masina. Pentru mine conteaza un singur lucru - cat de mare este zambetul provocat de masina atunci conduc.
    12 3
  • Poate au vandut si reprezentantelor
    "Lexus nu s-a temut de concurenţă şi a reuşit să vândă toate cele 500 de exemplare ale supercarului capabil să atingă 100 de km/h în doar 3.7 secunde"

    ...ca eu am vazut un LFA negru in reprezentanta Lexus din Duesseldorf, pe 11 aprilie 2012.
    0 0
  • BARCAGIUL
    E un lexus... e cam anapoda sa-ti cumperi un supercar lexus
    1 4
  • Text
    Superba masina chiar mi-a placut de cand a aparut,si sa nu mai zik ca este cel mai fiabil ''supercar'' aparut vreodata.Sincer sa spun chiar as cumparao ,decat sa dau banii pe niste porcarii de masini de la Ferarii si Lamborghini care in ultima vreme au rabuhnit ca o torta pe sosele (eu unul mi-am pierdut aproape toata increderea in ele,si sa fim seriosi,trebuie sa avem poretentii de la asa branduri.Si apropo despre pret,o fi el mai scump dar performantele si imbunatatirile masinii or sa creasca ,si pt ca el va trb sa concureze cu aventadoru asta inseamna ca va avea peste 700 de cp deoarece un Aventador are un motor de 750 cp,si sa nu uitam niciodata ca Japonezii nu scot deloc pe piata cele mai bune creatii ale lor,sunt capabili de mult mai mult.Felicitari Toyota!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru