VIDEO: Americanii au creat un Opel GT electric

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.08.2008
Compania americana AMP a reusit sa converteasca un Opel GT de serie intr-un vehicul electric cu performante sportive.

Esential

25.000 de euro costa conversia modelului Opel GT in vehicul electric.
145 de km/h este viteza maxima pe care o poate atinge Opel GT Electric.

Americanii simt tot mai acut nevoia unor vehicule electrice, pretul carburantilor schimband mentalitatea unui public fidel motoarelor V8. O companie din Ohio, botezata Advanced Mechanical Products (AMP) a decis ca este timpul sa ofere publicului o masina electrica cu veleitati sportive.

A luat astfel nastere primul Opel GT, Saturn Sky in SUA, capabil sa functioneze doar cu energie electrica. AMP a echipat roadster-ul cu motoare electrice capabile sa transmita putere tuturor celor patru roti. Motoarele electrice sunt alimentate de baterii litiu-fosfat si pot oferi decapotabilei o autonomie multumitoare.

Potrivit primelor informatii oferite de AMP, Opel GT Electric poate atinge 100 de km/h in doar 5.7 secunde si o viteza maxima de doar 145 km/h.

Oferta celor de la AMP se pare ca a fost destul de tentanta, lista de comenzi insumand deja 300 de clienti interesati, care asteapta sa isi primeasca sportiva electrica. Conversia gandita de cei de la AMP ii va costa pe americani 25.000 de dolari, neincluzand aici pretul masinii.

via | CarScoop 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru