VIDEO: Nu sta pe exteriorul virajului la un eveniment motorsport!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 27.09.2011
Spectatorii care urmăreau o probă dintr-un raliu spaniol pe asfalt au fost loviţi de un Porsche Boxster care a ratat un ac de păr.

Fanii motorsportului ştiu foarte bine că orice eveniment dedicat acestei discipline, fie că e vorba de circuit sau de raliuri pe asfalt sau macadam, are reguli de la care nu ai voie să te abaţi. Una dintre acestea este reprezentată de locul din care spectatorii aleg să privească evenimentul în desfăşurare.

Cel mai ofertant loc din care poţi privi proba de raliu la care iei parte este exteriorul virajelor, pentru că de acolo urmăreşti foarte bine maşina cum se apropie şi, ulterior, cum se depărtează. În plus, ai un unghi perfect pentru fotografii. Şi totuşi, exteriorul virajului este aproape întotdeauna cel mai periculos loc de pe traseu şi ar trebui evitat de oricine ţine la viaţa sa.

Motivul poate fi văzut în filmele următoare, înregistrate într-un ac de păr în Raliul Subida a Escusa 2011, care a avut loc în Spania. Pilotul unui Porsche Boxster nu a negociat corect acul de păr care urma şi a intrat în plin în cei care urmăreau maşinile aşezaţi în exteriorul virajului.

Aceştia au avut noroc că maşina a apucat totuşi să frâneze, astfel că impactul nu a fost foarte dur. Cu toate acestea, cel puţin unul dintre spectatori a fost rănit şi dus la spital.

Comentarii (5)

  • Spectatorii nu invata nimic din istorie, se pare ca nici organizatorii...
    11 1
  • organizatorii foarte cretini si iresponsabili
    6 5
  • ce treaba au organizatorii? Deplasati-va pana la o proba inainte sa aruncati cu noroi. Ce crezi ca pot face organizatorii cand au un traseu de zeci de kilometrii? Inainte sa inceapa raliul mereu vin si imprastie multimile adunate in locuri necorespunzatoare, mereu iti este comunicat sa nu stai pe acele portiuni de drum, insa cum pleaca, multimea se aduna la loc.
    6 2
  • tomita
    pai ei ORGANIZEAZA.
    daca nu o fac cum trebuie e vina lor, duh.
    si asta inseamna sa asigure siguranta cretinilor si a sinucigasilor cu atata forta de ordine de cat este necesar.
    ah, e simplu sa castigi bani fara sa depui munca si sa zici ca e vina prostilor.
    1 6
  • nu se castiga bani in mod direct de la fani, pentru ca intrarea este libera. Ce masuri ai propune tu? sunt chiar curios.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru