VIDEO: Sandero a primit 3 stele la testele EuroNCAP!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.11.2008
Dacia Sandero a primit trei stele la testele EuroNCAP. Versiunea cu airbag lateral ajunge insa la patru stele!

Ultima sesiune de teste a organizatiei europene independente EuroNCAP este una foarte importanta pentru industria auto mondiala, nu mai putin de 12 modele fiind notate si judecate la capitolul siguranta de catre cea mai cunoscuta companie din domeniu. Intre marile nume care au intrat in "urna" EuroNCAP, cum sunt VW Golf 6, Renault Megane 3, noile Ford Ka si Fiesta sau Volvo XC60, si-a facut aparitia si Dacia Sandero, prima propunere a constructorului roman si a celor de la Renault in segmentul B.

IMPACTUL FRONTAL

In urma testului, Dacia Sandero a reusit sa primeasca trei stele EuroNCAP la capitolul "protectia pasagerilor", fiind notat cu 12 din 16 puncte la testul frontal, cu 12 din 16 puncte la cel lateral si cu 0 din 2 puncte pentru atentionarea privind lipsa cuplarii centurii de siguranta. Pentru a elimina orice indoiala, EuroNCAP a testat, fara a acorda stele, si o varianta echipata cu airbag-uri laterale. Rezultatele EuroNCAP au fost extrem de interesante: Sandero se ridica la echivalentul a patru stele EuroNCAP (31 de puncte la protectia adultilor), ajungand astfel la un etaj superior de performanta in siguranta.

Modelul testat a fost un Dacia Sandero 1.5 dCi cu airbag-uri frontale pentru sofer si pasager. Conform analizei EuroNCAP, impactul frontal a scos la iveala un habitaclu stabil, chiar daca, in momentul impactului, unele parti aflate la nivelul montantului A s-au desprins. Capetele manechinelor au lovit in pozitia corecta airbag-urile, problemele majore referindu-se la unele structuri din plansa de bord care ameninta integritatea genunchilor si femurului soferului si pasagerului din dreapta.

IMPACTUL LATERAL

La impactul lateral, Sandero a suferit prin lipsa unui airbag special care ar fi ridicat scorul EuroNCAP. In aceste conditii, rezultatul testelor de siguranta a reliefat o masina care ofera un nivel de siguranta slab la nivelul pieptului. Versiunea cu airbag lateral a reusit insa rezultate mai bune, oferind protectia superioara la nivelul capului si pieptului pasagerilor.

 

PROTECTIA COPIILOR

Sandero a reusit sa adune patru stele din cinci la protectia copiilor, rezultatul fiind superior celui realizat de modele de top ale Europei, cum sunt Alfa Romeo Mi.To, Peugeot 308 CC sau noul Ford Ka. Singurele inconveniente semnalate de inginerii EuroNCAP au fost reprezentate de lipsa marcajelor clare in privinta pozitionarii scaunelor speciale pentru copii si de lipsa semnalelor vizuale, luminoase si acustice la dezactivarea/activarea airbag-ului pentru pasagerul din dreapta.

PROTECTIA PIETONILOR

Sandero nu sta atat de bine insa la protectia pietonilor, cele sase puncte realizate fiind garantul unei singure stele din patru posibile la acest capitol.

Taguri: Dacia, Sandero

Comentarii (35)

  • aide mey oameni buni ca avem masini autohtone bune. incercati sa nu mai denigrati productia nationala chiar daca conduceti alte marci cu alte pretentii.
    0 0
  • Sandero
    Ar fi trebuit sa aiba in echiparea standard ABS si airbaguri laterale, mi se pare de bun simt.
    0 0
  • in echiparea standard are ABS+EBD+AFU, nu are insa airbaguri laterale
    0 0
  • Stelute
    Se pare ca o progresat f putin fata de Logan. In vara am fost pe la Dacia in vizita, chiar cand s-a lansat Sandero si am inteles de la o persoana de acolo ca au facut ei un test si cica s-ar fi comportat cam pentru 4 stele da se pare ca nu a fost sa fie.
    0 0
  • razvan
    mandru !
    o fi Dacia cum o fi, dar eu ma mandresc cu marca noastra nationala si chiar ma simt bine cand vb cu italieni care si'au luat MCV si sunt mandri la randul lor de masina, cel mai bun raport calitate pret, spune majoritatea! Bravo automarket, am primit de la infoncap informatia cu 30 min inainte sa apara si aici, ceea ce inseamna viteza de reactie buna ptr redactie! Cum scrie si mai sus, daca din standard aveau 4 airbaguri atunci masina primea 4 puncte NCAP ptr ocupantii locurilor fata, ceea ce e senzational pentru o struto camila Dacia - Clio 2. So, daca vorbim de Dacia .. Logan are 3 stele, Sandero 3 spre 4, comparativ cu Nissan Navara ce avea jumatate de stea inainte sa'l revizuiasca ar trebui sa ne creasca increderea si mandria in produsele romanesti! Chiar si interiorul e mai bun decat la majoritatea americanelor gen Caliber, Avenger, samd. care au pret poate dublu, in concluzie BRAVO Dacia !!
    0 0
  • URAGANU
    EXCELENT
    Masina se comporta exemplar la impactul frontal sau lateral. Se distribuie foarte bine unda de soc. Cu siguranta Renault va face din Dacia o masina sigura de 4-5 stele in cativa ani. Oricum Felicitari Sandero.

    PS: Atentie la pietoni, se pare ca au cam incurcat-o la ce punctaj mic a luat :D
    0 0
  • test
    parca e o urma de indoiala la testul asta impactul se face in niste ceva cartoane nu un perete dur sau gresesc eu?
    0 0
  • onlyme
    lateral
    Cum naiba are protectie buna la cap - verde - la impact lateral cand stalpu' dintre usi ii zbora aluia capu'!!!
    0 0
  • se poate chiar mai bine
    Cu airbaguri laterale sa obtina 4 stele, mi se pare impresionant pentru o masina de 7000-8000 euro. Dca are optional foarte bine cine vrea siguranta in plus sa plateasca.
    Sandero are mai multe stele la protectia copiilor decat Mercedes C class. :)).
    Surprinzator. la protecţia copiilor are chiar cu o stea mai mult decat suvurile (Mercedes M-class, Hyundai Tucson & Santa-Fe) in care isi pune mai nou fundul cuconetul romanesc cu bani, ca de... sunt maşini mai sigure.
    http://www.euroncap.com/carsearch.aspx
    0 0
  • Romanesc
    Pai asta ca sa cumparati rosii romanesti, branza romaneasca, masini romanesti.
    0 0
  • bolovan
    impresionant
    Pentru o masina de 7000 euro...ii un punctaj impresioant
    Faptul ca nu are airbag-uri laterale...il mentine in plaja de pret dorita (elementele de siguranta sint scumpe...rau rau)
    Probabil ca, daca se dorea o masina de 12-15.000 euro...capata mai multe stele (elemente de siguranta mai multe...etc).
    Dar, per ansamblu...impresionant pt pretul ei.
    0 0
  • Vitezomanu
    Va miscati greu
    Aia de la Capital au dat stirea asta de la ora 14. Voi, o ora si jumatate mai tarziu. Si ziceti ca sunteti site de stiri auto. Nu mai vorbesc ca au facut si comparatii mai pertinente.
    0 0
  • romanesc
    Cumpar rosii/branza ramanesti,dar mai subtire cu masinile romanesti.
    0 0
  • robert
    sandero
    la banii astia asta-i situatia,nu ar reusi Renault sa faca un Sandero de 5 stele?(nu cu punctaj maxim ca Megane, dar pe acolo)probabil ca da.... oricum este inca un pas inainte.doar criza mondiala ne trage inapoi....
    0 0
  • Impact lateral - moarte sigura
    0 0
  • Vai steaua ei nu merita nici 1$ :)))
    0 0
  • in general
    este buna dacia problema mare este postvanzare la modul cum se comporta cu tine dupa ce cumperi. am dus masina la reparat pentru probleme de tinichigerie la ASV BRASOV iar cand sa o ridic de acolo torcea motorul precum un tractor. mi-au decalat cureaua de distributie cu doi dinti si mi-au sugerat sa deschid o noua comanda in conditiile in care cand am lasat masina acolo nu aveam nici un fel de problema la motor.pana nu m-am dus cu Protectia consumatorului pe capul lor nu am rezolvat nimic. am sunat la Uzina Dacia si acealeasi miniciuni mi-au vandut ca si cei de la ASV. RUSINE dupa ce cumperi te suna a doua zi sa te intrebe cat esti de multumit. de ce numa suna si acum
    0 0
  • Silent_hunter
    dulce Romanie
    Dacia nu mai este Renault 12. Romanii stiu de ce!!!
    Mancarea si ospitalitatea romaneasca a ramas de calitate, in rest sa-i lasam pe nemti sa ne dea masini si rusilor combustibil. Hai fratilor sa recunoastem ca nu ne ridica nimeni statuie.
    0 0
  • cata
    Ai dreptate pare cv in neregula,priviti la alte masini de ce perete izbesc masina.
    0 0
  • Nu stiu cum a luat atatea stele.
    "Capetele manechinelor au lovit in pozitia corecta airbag-urile"
    Priviti cum da cu capul de stalpul lateral, atat la impactul lateral cat si la cel frontal.
    PS: a observat cineva ce amuzant se dau oglinzile peste cap?
    0 0
  • deminij
    TOTUSI E MIRARE CA S-AU DESCHIS AIRBAGURILE!!! la multe modele dacia logan se intampla ca acestea sa nu se deschida in timpul unui accident!
    0 0
  • pentru Vitezomanul de mai sus...
    Bai tata, citest stirea, incearca sa intelegi ce vrea sa spuna si nu mai comenta atat. Vezi-doamne, l-a deranjat ca redactorii au publicat stirea o ora jumate mai tarziu decat altii! De cand e un concurs care o publica mai devreme? Sau nu mai aveai cu ce sa te lauzi la tovarasii tai de pe santierul unde muncesti?
    0 0
  • nu mai fiti mai carcotasi!

    pt cei mai necunoscatori, cateva precizari:

    1. la TOATE masinile, capul pasagerului ricoseaza in spate-lateral si eventual se loveste de montant (dc montantul e aproape si dc geamul e deschis)

    2. si la TOATE masinile, oglinzile se dau peste cap (sa va uitati cum ii flutura q7-ului oglinzile, de parca si-ar lua zborul).

    presupun ca sunteti d'aia incuiati care traiesc cu impresia ca masinile nemtesti sunt bune la toate si devreme acasa, nu?
    0 0
  • Vladones
    praf
    3 stele e extrem de putin. Nu as vrea sa fiu in cazul unui accident la volanul unui logan sau sandero. Cat despre teste care nu sunt in regula.... mai terminati cu romanismele, ca nu ne discrimineaza nimeni, nu va mai victimizati atata. masina e rpoasta si asta e. O sa vina altele mai bune in cativa ani.
    0 0
  • cateva lamuriri
    1. oglinzile se dau peste cap datorita INERTIEI...fizica elementara dragilor. Daca sunteti analfabeti lasati-o balta, comentati fotbalul nu cere nici 2 clase. Si e bine ca se dau "peste cap"...
    2. "cartoanele" sunt standard, indiferent de modelul masinii. Ce pana mea, ma, cautati pete-n soare. Luati-va dreaku suv-uri, alea "e" mai sigure, n'asha?
    0 0
  • dadada
    Excelent ! Allez Renault !
    0 0
  • Dragos
    Oglinzile
    Sa va explic de ce sa dau peste cap oglinzile. Cine a mers pe perifericele din Paris si nu a lasat un motociclist sa treaca??? In acest caz primesti o palma peste olginda. Daca aceasta nu s-ar da peste cap....s-ar rupe credeti-ma. Cred ca francezii s-au adaptat :P. Atat cu "gluma" .... cautati statistici....in Franta cea mai vanduta masina este DACIA ... no comment
    0 0
  • varza
    varianta full a primit 3-4 stele aia cea mai ieftina cu care se lauda ai cat o lua? pacat ca n`au testat si loganu ( primul).
    0 0
  • Kia Cee'd ma impresioneaza mai mult. 5 stele NCAP in 11.500 DDP
    in 7000 euro e vai de m.... ei . nu airbag lateral,pasager, nu dotari , nu nimic. versiunile mai dotate costa intre 9000-10.000, si tot cu niste jafuri de motoare. la 11.500 gasesti kia cee'd cu 5 stele NCAP si 7 ani garantie si cu motor k lumea.
    0 0
  • Cristi
    ABS
    de la 7.000 la 9.000 ai ocazia sa iti alegi ce iti permiti.si kia cee'd poate ajunge la 7.000 si cu siguranta o vei primi fara airag lateral....fiecare chestie pusa in plus pe masina costa.Oricum sandero ca si logan au preturi artificiale fata de valoarea lor reala.Costul de productie este cred eu undeva la 60-70% din valoarea de achizitie de la dealer.Pt vladones:testele astea sunt facute la o anumita viteza (parca 65 km/h).Poti sta linistit ca si intr-o masina de 5 stele la viteze de 100-120km/h,tot acolo se ajunge....(in rai).totul se rezuma la bani.Daca ii punea airbag lateral in scaune si cortina, poate obtinea 4 sau 5....cine stie...dar pretul urca si deja aveai alte optiuni de alegere a masinii :)))
    0 0
  • pretul de productie a unui logan este de pana in 2000 euro
    0 0
  • supa
    ma kc pe masinile germane...daca pui un golf care toti il aduc...are poate -3 stele..sau golfu 4 are 4 stele..da-l naibii..sau 5 are 5 stele la versiunea maxi..si daca scoate toate kkturile ajunge la 3 ca si sandero...
    bine ca sunteti voi destepti aia care denigrati dacia...
    bai ia uitati-va la chevrolet..cate stele are ..si apoi mai vedeti..
    lasa ca atunci cand era dacia 1310 l, i , v , c si mai stiu ..era mai bine..
    daca era ceausescu..era poate lada , dacia, poate un mercedes la ceva bastan..si un volkswagen..in rest..cam atat
    dacia ii pe drumul cel bun..rau, bun cum ii se cumpara si inca foarte bine..
    hai pa
    0 0
  • Ingrozitor
    Fiatul meu Punto din 2001 de 9000 euro proiectat in 2000 are 4 stele la EuroNCAP fara airbag lateral.
    Sandel costa tot atat, e proiectat in 2006 sau 2007. Vie mi se pare rusinos pentru brand si ingorzitor pentru cei care il cumpara. Apropos, mi-am luat si o masina noua bine dotata la 12000 euro cu dotari bune, proiectata in 2006 si cu 5 puncte la EuroNCAP. Deci se poate.
    0 0
  • -
    ba Theo.... esti praf .. la testele EuroNCAP nu se acorda puncte ci STELE ( * )! :-)
    0 0
  • dan345345
    dacie destul de bun apentru pretul sau
    am vazut multe versiuni de la multe marci de masini care nu aveau nicio stea la siguranta pentru copii si pietoni,sandero are 4 stele siguranta pentru copii 3 stele pentru adulti si o stea pentru pietoni,sandero la siguranta pentru copii e ca si audi a4 din 2008 4 stele si ca audi q7 si alte marici ,sandero la siguranta pentru copii se numara printre cele mai bune masini .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru