Viitorul Ford Focus RS va fi hibrid

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.02.2010
Urmatoarea generatie a celei mai performante versiuni Ford Focus va dispune de un sistem de propulsie hibrid. Puterea maxima va ramane la 305 CP.

Ford isi doreste ca viitoarea generatie Ford Focus RS sa intre in zodia ecologiei, scopul companiei fiind dezvoltarea unui model de performanta care sa consume doar 6 litri/100 km. Modul in care va fi atinsa aceasta tinta: implementarea unui sistem de propulsie hibrid.

Conform primelor informatii aparute in presa auto europeana, viitorul Focus ar putea sa utilizeze atat traditionalul motor Ecoboost pe benzina, cat si un motor electric. Puterea maxima a celor doua motoare va ramane de 305 CP, in timp ce timpul de care va avea nevoie modelul pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h va fi de 5 secunde. Viteza maxima va fi de 250 km/h.

Pe langa noutate legata de sistemul de propulsie, Ford pregateste si o schimbare de optica asupra pietelor pe care este comercializat Focus RS, versiunea extrema a gamei compacte Ford urmand sa fie disponibila si in SUA. Confirmarea oficiala va veni insa abia in 2013.

via | caradisiac

Comentarii (8)

  • arata rau
    Nu-i inteleg pe cei de la ford, arata rau de tot din fata, in spate zici ca-i kia, primul focus si acum arata mai bine decat aceasta a 3-a generatie.
    7 3
  • focus
    Arata super ...
    Cu ce o comparati cand ziceti ca nu va place ? cu Golf,Astra,Civic ?
    2 8
  • da
    O compar cu toate compactele, astra, civic, megane, chiar si golf arata mai bine, i-au stricat designul pur si simplu, din spate nici nu stii ce masina e, dina fata arata ca un chevrolet koleos, masina o fi buna , nu zic nu, dar la design....
    4 3
  • scuze
    Chevrolet kalos, scuze:)
    0 1
  • 1-0-1-0-1-
    Ai dreptate Dane,zici ca au facut tot posibilul sa-l faca naspa.mai ales ca o strica rau barele cu gurile alea de aspiratie hidoase ...Uitat-va pe ultimele designuri ale chinezilor si sa vedeti linii acolo.Bine,sub linii -zero- dar au progresat mult la design in ultimii ani,dincolo de furtisagurile lor. Mai ales ca acum Mecedesul a cam copiat Lexusul,nu ca acum 20 de ani cand era invers.O sa vedem peste 10 ani ce va mai fi...
    2 2
  • focus
    chiar ca e mai urat ca generatia precedenta...
    2 1
  • Uratenie
    Nu degeaba a fost desemnat Focus 1 cel mai bine vandut model second hand al deceniului. La cum se prezinta Focus 3, cred ca si focus 2 va primi acelasi titlu pentru deceniul acesta. Asteptam sa vedem cum arata in realitate. Prefer sa fie urat in poze si frumos in realitate. Nu cum a fost Fiesta ca incepusem sa trec zilnic pe la dealer sa vad daca a venit si cand am vazut-o m-a dezamagit total.
    2 1
  • Grila centrala pare prea ingusta din cauza triunghiurilor alea disproportionate... pacat ! putea iesi ceva mai frumos, dar au dat-o in bara...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru