Vladimir Putin: "Batalia pentru Opel nu s-a terminat"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.11.2009
Premierul rus Vladimir Putin a declarat ca lupta pentru preluarea Opel nu s-a incheiat. Potrivit acestuia, GM nu poate decide soarta constructorului german.

Vladimir Putin, fostul presedinte rus, actualmente prim-ministru, s-a aratat indignat de decizia General Motors de a pune capata tratativelor de preluare a Opel. Reactia premierului vine la scurt timp dupa ce cancelarul Angela Merkel si ministrul german al economiei au calificat drept inacceptabila decizia americanilor.

Putin a declarat oficial ca "batalia pentru preluarea Opel nu s-a incheiat deocamdata. General Motors nu este in masura sa decida viitorul constructorului german de automobile", a incheiat premierul.

Valul de reactii negative la adresa gigantului din Detroit s-ar putea materializa in viitor intr-o actiune legala de mare amploare. Furnizorul austro-canadian Magna si rusii de la Sberbank se gandesc deja la o astfel de ofensiva.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • Oooops!
    Daca pana acum gaseam naturala razgandirea americanilor de la GM asupra deciziei de a vinde Opel si chiar ii compatimeam pe austro-rusi deoarece Magna picase rau de tot de fazan (si fara contracte si fara Opel), iar reactiile Angelei insuficiente in fata gigantului american, acum s-a cam ingrosat gluma. Putin ramane Putin si cred ca o sa mai avem surprize. Daca totusi GM reuseste sa pastreze Opel, atunci politic America este mult prea puternica.
    11 0
  • aha
    Am avut de la inceput suspiciunea ca de fapt rusii sunt in spatele afacerii. Acum s-a confirmat. Sustin pe deplin decizia GM. Pe mana rusilor Opel va fi folosita in principal pentru a sifona tehnologia vestica pentru industria auto falimentara ruseasca.
    4 5
  • NeoGalaxy
    Fiat cere investigarea acestei vanzari, RHJ a facut-o deja, Magma s-a ofticat.... si uite ca Opel devine mai mult decat o companie. Interesele sunt mai, Magma vrea tehnologia si experienta Opel, GM vrea banii parca 5 miliarde si asa mai departe, eu vreau sa cumpar Opel... sa vad de unde scot banii...
    8 0
  • Bataie pentru OPEL!!!
    Aloooo! Se aude acolo, in fata?! Nu va mai inghesuiti, stati la rand! Sa se dea cate una, sa ajunga la toata lumea!!!!
    7 0
  • Politica
    Totul e politica,
    GM mai face o fabrica in Rusia si se stinge conflictul, daca este vreunul.
    5 0
  • adn opel
    OPEL ESTE TEHNOLOGIE SI PRESTIGIU
    Rusii scot ghearele intemeiat.
    Renault este cu ceva in coaste sa investeasca la Togliati si nu vor sa bage mai mult,asa ca daca nu vine Opel industria de automobile din RUSIA ESTE PE BUTUCI,Putin vrea investitie de la o marca de prestigiu ca OPEL sa multumeasca poporul de peste tot ,pana la pol,ca e constient ca un Renault sau Logan nu o sa porneasca in Siberia si la pornire scoate sunete de armonica si miros de croisant prajit,plus tehnologie de top ieftina si piese ieftine de la germani,sper sa se stinga definitiv acest conflict,germanii cred ca la iarna fac focul pe lemne de nu accepta gheseftul,oricum abia acum se VEDE CAT DE IMPORTANT ESTE OPEL SI CE FAIMA ARE,TRAIASCA OPEL SI CEI CE SUNT SUFLETESTE LANGA AC MARCA DE PRESTIGIU,SA AUZIM DE BINE.
    4 0
  • lasa-ne, lasa-ne
    Vai bietul de putin (apropo de unde vine putin, de la put) cum se retrag uni si alti din rusia cum sufera mafia ruseasca. Ghinion fraierule, esti varza. Cred ca au facut si GM niste cercetari de piata si si-au dat seama ca se duc in jos daca vand la rusi. Sa fim seriosi cine ar fi vrut sa cumpere o masina facuta in Rusia, eu unul nu.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru