Vladimir Putin i-a cerut unui magnat rus să construiască "Maşina Poporului"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.08.2010
Fostul preşedinte Putin i-a cerut magnatului rus al aurului, Mikhail Prokhorov, să dezvolte o maşină a poporului, desenată de Giugiaro, cu tren de rulare hibrid.

Esential

10.000 de dolari ar urma să coste Maşina Poporului în Rusia.

Inspirat probabil de viziunile lui Hitler, care i-a cerut în anii '30 lui Ferdinand Porsche să construiască o maşină a poporului, Vladimir Putin, premierul Rusiei, are un vis asemănător, la mai bine de 70 de ani după. Putin i-a cerut recent magnatului rus Mikhail Prokhorov, recunoscut ca fiind unul dintre cei mai bogaţi ruşi din industria aurului, să dea naştere unei maşini a poporului.

Fostul preşedinte rus a cerut o maşină de dimensiuni compacte, capabilă să funcţioneze cu ajutorul unui tren de rulare hibrid. Potrivit primelor speculaţii, designul maşinii poporului rus ar putea fi chiar casa italiană Giugiaro.

Prokhorov şi-a asumat sarcina şi a promis un model de masă, care nu se va vinde cu mai mult de 10.000 de dolari, gata să debuteze în versiune definitivă la sfârşitul acestui an, adică mai repede decât ar fi anticipat oricine. Stilul alert în care va fi dezvoltat vehiculul are ca scop lansarea cât mai rapidă pe piaţă, cel mai târziu la începutul lui 2011.

Modelul rusesc va avea o caroserie cu cinci uşi, va putea transporta până la patru persoane şi va fi pus în mişcare de un tren de rulare hibrid. Vehiculul va fi animat de un motor electric de 67 de cai putere, alimentat de baterii litiu-ion, şi asistat de o unitate convenţională pe gaz, de 0.6 litri, folosită pentru a încărca bateriile

Mikhail Prokhorov, al doilea cel mai bogat om din Rusia, proprietarul echipei de baschet New Jersey Nets, a investit până în prezent 150 de milioane de euro în fazele iniţiale de dezvoltare ale proiectului pentru "Maşina Poporului".

via | autoblog

Comentarii (14)

  • ..va iesi un lastun...daca astia se cred capabili sa concureze marile firme auto inseamna ca sigur au vizitat gradina carpatilor...
    5 2
  • Florin
    Giugiaro va desena in viitor doar pentru VW Group
    Este putin probabil ca Giugiaro sa deseneze aceasta masina, deoarece dupa achizitia casei de design Italdesign Giugiaro de catre VW Group, italienii vor desena exclusiv pentru marcile VW Group .
    6 1
  • Norbert
    Bravo Putin!
    Tot respectul si pentru magnatul rus! La noi pe cand asa o masina?
    2 7
  • Proiect din care tot el o sa castige mai multi bani.Asa a fost si Loganu masina de 5000 de euro.Si pana la urma s-a ajuns la 6500.Volanul,canapele si rotile fiind incluse in pret,si cam atat.
    4 0
  • Marius
    Mama Rusie
    Asa se face domnule o treaba buna. Comanzi - si se executa. Scurt, rapid si fara comnetarii. ;P
    3 0
  • Victor
    putin&co
    cine stie ce tampenie o sa mai iasa..mie si groza ca ar putea fii puse in circulatie acolo unde o sa li se defecteze toate alea sper sa nu ajunga pe la noi sa ramana dreacu acolo la ei in taiga...astia beau la vodka si ii apuca masinile hibrid..intai sa invete sa se stearga la cur si apoi sa faca ei masini
    1 2
  • @dany
    Poate nu ai umblat prin Rusia. Nu ai idee de ce sunt capabili rusii. Resurse au, bani au, tehnologii au, unele chiar proprii; sunt relativ putin dependenti de tehnologiile vestice.
    Si sa stiti ca in Rusia chiar se investeste foarte mult in cercetare.
    Ca omul de rand nu o duce chiar asa bine, asta e altceva, dar potentialul unei asemenea promisiuni este demn de luat in serios.
    4 0
  • marius
    low-cost hibrid...sau in viitor electric?
    Vor avea si rusii un low-cost dar hibrid , chiar daca pretul exprimat in dolari mi se pare PUTIN cam mare.

    PS:cred ca aveau in LADA o marca pentru popor si capabila de un low-cost , diferenta la pret o face faptul ca va fi hibrid.
    Asteptam si celelalte low-cost car, Toyota, Peugeot, Skoda ...mai e careva?
    2 0
  • @victor
    Cand stramosii lor construiau pe o mlastina Sankt Petersburg-ul , stramosii tai nu mai stiau cum sa se scarpine de paduchi.

    Au metrou inainte de a se naste bunica-tu si l-au facut atat de bine incat e punct de atractie turistica.

    In razboiul II mondial au facut un tanc care a pus in cur toata marea tehnica germana.

    Despre literatura rusa nu are rost sa-ti mai vorbesc pentru ca tu oricum nu citesti mai mult decat ziare si site-uri cu masini.

    Daca tie ti-au povestit despre Rusia parintii tai care mergeau acolo inainte de 89 ca sa le vanda rusilor macrameuri si creioane de ochii, fa si tu stanga in prejur in biblioteca .... daca nu o folositi doar ca sa puneti in ea pestii aia de sticla .

    Cu ce-a gresit Putin?
    Ca a cerut unui rus sa produca o masina pentru rusi?
    Ce trebuia sa faca?

    Sa procedeze ca fratii tai romani si sa distruga o industrie intreaga pentru ca tara lui sa-si deschida portile marcilor occidentale, cu preturi dictate de ele, cu masini care sunt facute mai prost doar pentru ca se vand in est?

    Cinste lui!

    Si nu e de mirare ca rusii il respecta atat timp cat se comporta ca un om de stat si nu ca un hot de stat.
    6 0
  • krajla
    ce lume
    General Motors lucreaza de ani de zile la o astfel de masina (motor mic care sa incarce bateria) si din cate stiu Volt/Ampera la inceputul acestui an va intra in productie.

    La care vin rusii si vor sa faca aceeasi chestie in jumatate de an, sfert de pret, si motor pe gaze naturale (care este oricum mai ecologica ca benzina).. Ce lume??
    2 0
  • Victor
    @mihai
    Prietene io cred ca tu nu ai habar ce se intampla in rusia si de ce imi spui tu se vede ca pui botu la propaganda asta rusofila...nu are rost sa iti povestesc istoria rusiei pt ca nu e loc dar tancul(de fapt au fst 2 tancuri T-34 si KV bine catre sfasrsitu razboiului au mai facut un tanc greu numit STALIN de 46 t),au fst facute in fabrici utilate de aliati cu utlilaje,masini unelte samd si iau batut pe nemti cu ajutorul militar acordat de catre aliati(1300 Spitfire,1100 Cobra,280 B-25,Huricanne,DC-3 samd te las pe tine sa cauti ce sunt astea ti le am spus doar asa sa nu cezi ca nu am habar:) ),dar cei mai important lucru este faptul ca nici un proiect industrial nu se naste doar asa pt ai satisface capriciul unui psihopat grandoman cum este Putin ci din cea ce cere piata,si de acea produsele germane,japoneze,coreene,americane samd au succes in timp ce rusii sunt in stare sa vanda numai resurse si ceva armament pe la tot felul de ciudati(bina mai exista Karpinski unul din cei mai mari producator mondiali de software anti virus), dar numai atat si masina asta in mod sigur este numai un proiect de propaganda si atat si nu unul al carui scop este de a se VINDE
    3 3
  • De luat in seama si de tratat cu respect intiativele in care Rusia isi propune serios ceva.

    Rusia nu inseamna doar ceea ce stim noi din povestile parintilor cum ca se intampla in anii 50 cand niste rusi erau pe aici.

    Rusia a avut si inca mai are unele din cele mai stralucite minti in cercetare si stiinta.

    In afara de asta ar trebui sa privim cu respect o tara care nu s-a vandut total si care inca vrea sa aiba totul, inclusiv masini de productie si chiar conceptie proprie.
    1 0
  • @victor
    E bun si internetul asta la ceva ... Mai afla si niste habarnisti ca tine despre niste realizari in materie de tehnica militara. Eu am spus "un tanc" , generic, pentru ca nu despre tancuri era vorba aici ... Informatii de care gestionezi tu are si un pusti de 14 ani putin pasionat de tehnica millitare care se uita pe Discovery. Despre Rusia, e clar ca nu stii nimic, nici despre tara, nici despre popor. Rusii sunt o natie pe cat de creativa, pe atat de nestapanita si tocmai din acest motiv au avut nevoie mereu de lideri puternici. In schib ori de cate ori si-au propus sa realizeze ceva , le-a cam iesit. Eu nu pun botul la "propaganda rusofila". Pur si simplu cred in dreptul fiecarui popor de a se dezvolta. Tu in schimb esti tipul perfect de robotel de multinationala invatat sa dispretuiasca tot ce nu e occidental. Cred ca ar trebui sa urmezi indemnul dat unui tiz al tau in '89 si sa ...ai grija de copii !
    2 0
  • Victor
    @Mihai
    Da tu cred ca esti unul din aia care il regreta pe Ceausescu dupa ce tampenii spui..iar dracia in mod sigur va impartasii soarta altor mari realizari sovietice..Ekranoplan-ul ce zace nefolosit,Tu-144 care cu raza lui de actiune de numai 1300 km putea sa zboare de la Moscova fix catre nicaieri..spre deosebire de Concorde care a travesat zeci de ani Atlanticul si ma rog mai sunt si altele in fine ideea este ca rusii sub Putin(ca orice natiune sub un satrap),sunt sub dezvoltati iar masinuta asta odata ajunsa in circulatie va avea nenumarate probleme nereusind sa tina pasul cu realizarile multinationalellor care au aparut in MOD NATURAL si tot ce au castigat au castigat prin MUNCA SI LUPTA si daia multinatioanalele au robotei care se indreapta fara sa stea pe ganduri catre produsele lor findca le au castigat increderea oamenilor,cea ce nu pot spune despre masinile Lada sau Volga,televizoarele Temp sau mai stiu io ce nazbatie rusesca..:)hai pa!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru