Volkswagen a înregistrat un patent pentru viitorul Jetta Coupe

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.07.2010
Volkswagen Jetta Coupe este cu un pas mai aproape de producţie odată cu înregistrarea unui patent pentru design-ul acestui model. În comparaţie cu conceptul, modelul prezintă o grilă faţă schimbată, proiectoare şi o evacuare finală.

Germanii de la Volkswagen au înregistrat schiţele pentru noul Jetta Coupe la biroul de patente din SUA. Modelul a debutat în stadiul de concept la Salonul Auto de la Detroit, dar cei de la VW au schimbat câteva detalii de atunci. Astfel, Jetta Coupe nu mai este în mod obligatoriu un hibrid şi beneficiază de proiectoare, o grilă faţă mai apropiată de celelalte folosite în gama Volkswagen şi de o evacuare finală. Aşadar, modelul este pregătit de producţie dacă judecăm schiţele celor de la Volkswagen.

Denumit de jurnaliştii americani "A5-ul săracului", modelul nu are garanţia intrării în producţie, dar premisele unei lansări sunt iminente. Pe lângă design-ul exterior, cei de la Volkswagen au înregistrat şi schiţele de design ale interiorului. Aşadar, putem observa că modelul prezintă câteva modificări în comparaţie cu actuala versiune a lui Jetta. Aceste modificări nu vin ca o adaptare de la o versiune de caroserie la alta, ci se prezintă ca o evoluţie a modelului din Wolfsburg.

Există posibilitatea ca noul Jetta Coupe să apară odată cu următoarea generaţie a lui Jetta.

Noul Volkswagen Jetta a debutat pe 15 iunie la New York. Modelul are o lungime de 4.530 mm şi o lăţime 1.780 milimetri. Înălţimea modelului este de 1.450 milimetri. Germanii oferă noul Jetta sedan alături de şase motorizări pentru piaţă din Europa şi ne putem aştepta ca aceleaşi motorizări să fie oferite şi pe versiunea Coupe a acestui model. La nivel global, cei de la Volkswagen au vândut 9.6 milioane de unităţi Jetta.

Via | Carscoop

Comentarii (9)

  • HA HA HA
    NASPA
    Cum dracu sa-ti mai cumperi un A5 cand , vine unu la semafor cu o copie , te faci de ras. Fani AUDI o sa fie dezamagiti inca o data pentru ca ei sunt taranii principali cu ledurile , acum o sa fie si pe VW A5 , alti tarani.
    11 8
  • VARZA
    Deci cum ziceam AUDI = VW in alte haine. Mai toate modele AUDI seamana cu cele VW.
    13 7
  • bai frate... dar chiar trebuie trase toate la xerox??? daca e noua atunci sa fie NOUA!!!
    12 2
  • AllanHeron
    nu este XEROX......nu este XEROX ........este lipsa de idei ale designerilor auto in ziua de azi, lipsiti de creativitate, cred ca s-au epuizat toate ideile.......

    PS Pe unde este prietenul Edi80? Chiar imi este dor de comentarile lui.
    7 6
  • @AllanHeron
    exista lipsa de idei.......
    vw=audi si audi=vw.........
    jetta coupe este doar un exemplu.........si daca mai vrei 1 uitate la articolu despre vw polo sedan.......ai sa descoperi ca este un A4 in miniatura.....
    acum o sa sara fanii grupului VAG si o sa spuna ca PEUGEOT are motoare BMW si altele........
    intradevar au insa doar la un capitol unde nu afecteaza imaginea BMW.....
    numa bine
    10 4
  • Slayer
    VW GRUP sunt nr1 la vanzari.
    Jetta este conceput pentru piata SUA, intra la un pret fara concurenta in SUA fara taxe pt ca se fabrica in Mexic si se va vinde la greu.
    Iar pentru comentatorii de mai sus, nu va mai dati cu curu de pamant ca toate arata la fel..etc Asta a fost si ideea sa semene una cu alta sa imprumute parti componente asfel incat sa oferi calitate buna la un pret bun. Daca scot un model complet nou pe platforma noua, costurile sunt enorme si se vor reflecta in pretul masinii.
    Chiar daca voi conduceti niste rable pe langa aceasta Jetta, mereu veti spune Vw e naspa, papa ulei...etc
    4 10
  • Hunter
    Comentarii foarte pertinente de fiecare data.....ca toate seamana la fel....ca toate is aiurea.....ca toate is cum is.
    Toata lumea vorbeste asa de usor si cu atata frasuneala de parca toti am fi nevoiti maine sa ne luam masini, si am merge in show-room si nu am avea ce alege ca toate seamana intre ele. Si ar fi cea mai mare tragedie.....ca vai de mine eu ce imi iau ?! Pai fiecare sa isi poarte de grija sa, si sa aleaga ce ii place....pt ca atatea posibilitati si variante sunt pe lumea asta de nu-i adevarat....nu iti place stilul german, iti iei masina japoneza, franceza....mama dracului.....care are linii mai fluide sau are nu stiu ce faruri sau nu seamana cu alta langa care te opresti la semafor. Dovada ?! Toti constructorii au clientii lor, oamenii cu gusturi diferite si asa mai departe.
    Nu inteleg ce ne tot cacam in gusturile unora si a altora.....aaa...apare supararea ca vai de mine eu am pretentii de audi, mercedes, vw da nu prea imi place ca toate seamana intre ele ?! Da dracu te pune sa te uiti la modelele astea daca sunt plictisitoare si nu inspira nimica. Nimeni nu moare de foame....nu mai duceti atata grija constructorilor si design-erilor.....stiu eu ce stiu....si fac ceea ce fac pentru ca se bazeaza pe niste studii de piata si marketing. Ca daca lumea ar zice vrem masini cu faruri pe capota si pe spoilerul din spate cu 3 c--ie, pai cu timpul asta s-ar construi, pentru a avea ce vine si avea si astia din industria auto de mancat o paine.
    Toti suntem destepti si toti comentam fara rost, intr-un mod cretin de subiectiv......"asta nu imi place ca e nu stiu cum"....."ba mie imi place ca e asa..."
    Pai daca nu iti place, te orientezi spre ce iti place si cu asta basta. Ala la care ii place isi va lua ceea ce ii place.
    Tot timpul trebuie sa ne f--- grija de altu si ce zice ala si ce nu ii place sau place....si daca cumva nu gandeste ca mine, gata, il condamnam si il luam peste picior si noi avem dreptate ca noi suntem mai destepti.
    Spirit romanesc de altfel.....si ne meritam soarta cu felul colectiv de gandire de zi cu zi.
    7 8
  • x
    din cate vad eu in schite avem noua transmisie zf 8trepte :X si cum sa nu iti placa acest jetta coupe ? conteaza ca arata ca un a5 ? si bentley este un phaeton cu alte haine si rolls este un bmw in alte haine si maybach este un s in alte ghete. este foarte frumoasa PUNCT
    4 5
  • stefan
    ar trebui sa scoata un model si in 4 usi ca sa nu mai freci tot timpul scaunele. inrest, Frumoasa!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru