Volkswagen a lansat noul Transporter in Romania

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.11.2009
Divizia de autovehicule comerciale a celor de la Volkswagen a lansat in Romania noua gama Transporter. Aceasta beneficiaza de cinci motorizari si este disponibila pentru comanda in 460 de versiuni.

Volkswagen a lansat noua gama Transporter in Romania. Gama VW Trasporter este reprezentata de versiunile Transporter, Caravelle si Multivan. Modelul este disponibil in patru versiuni de caroserie si poate fi echipat cu cinci motorizari. Pe langa cele trei versiuni de baza, Transporter este disponibil si in versiunea autosasiu, Kombi si furgon.

Printe avantajele noii generatii Transporter, putem mentiona imbunatatirile in materie de siguranta, cea de-a patra generatie a sistemului ESP cu asistenta la pornirea in rampa si stabilizarea remorcii, precum si gama de motorizari Euro 5. Toate propulsoarele din gama Transporter au o cilindree mai mica de 2.0 litri, iar unitatile TDI beneficiaza de Common Rail si de tehnologia injectiei directe. Indeplinirea normelor Euro 5 si cilindreea de sub doi litri a propulsoarelor din gama Transporter ajuta la eliminarea oricarei taxe de inmatriculare si ajuta la un impozit si o asigurare RCA cu valoare scazuta. Toate aceste elemente cumulate asigura costuri de intretinere mai mici, asistate si de faptul ca noua gama de motorizari este cu 20% mai eficienta decat precedenta.

Gama de motorizari a lui VW Transporter cuprinde patru unitati TDI si o unitate Otto de 2.0 litri. Motorul otto dezvolta 116 CP, pe cand motoarele diesel ofera intre 102 si 180 CP.

Varful gamei diesel este echipat cu un motor BiTDI de 2.0 litri, care ofera 180 CP si 400 Nm, in timp ce respecta normele Euro 5. Cuplul motor maxim al unitatii BiTDI de 2.0 litri este de 400 Nm, oferiti inca de la 1.500 rpm. Emisiile gamei de motorizari ale lui VW Transporter au scazut cu 10% fata de generatia precedenta.

In materie de design, noul VW Transporter a primit o noua parte frontala si un posterior redesenat. Interiorul lui Transporter a fost si el imbunatatit pentru toate versiunile de caroserie, cu atentie deosebita asupra ergonomiei comenzilor si a aspectului modern al habitaclului.

Versiunea Autosasiu GP a lui VW Transporter are un pret de pornire de 20.574 de euro cu TVA inclus, in cazul motorului TDI de 2.0 litri si 84 CP, cuplat la o transmisie manuala cu cinci trepte. In cazul in care doriti un Transporter Autosasiu cu ampatamentul marit cu 400 milimetri, atingand un total de 3.400 mm, VW ofera un asemenea model pentru 21.238 de euro cu TVA inclus, pentru aceeasi versiune de motorizare si transmisie mentionata mai sus. Versiunea cu cabina dubla a lui Transporter GP Autosasiu are un pret de pornire de 23.073 euro si este disponibila doar cu ampatamentul de 3.400 milimetri.

Volkswagen Caravelle GP Comfortline are un pret de pornire de 30.468 euro cu TVA inclus, in cazul motorizarii pe benzina de 2.0 litri si 116 CP, iar pretul versiunii entry-level in gama diesel este de 30.194 de euro cu TVA inclus pentru unitatea TDI de 2.0 litri si 84 CP.

VW Caravelle GP cu ampatamentul de 3.400 milimetri are un pret de pornire de 31.515 euro cu TVA inclus pentru motorizarea pe benzina, pe cand alternativa cea mai ieftina din gama diesel costa 31.241 de euro cu TVA inclus, tot in varianta de echipare Comfortline.

Modelul Multivan GP in versiunea Startline, cu un ampatament de 3.000 milimetri, are un pret de pornire de 28.330 de euro in versiunea cu motor pe benzina de 2.0 litri si 116 CP, respectiv 27.610 euro cu TVA inclus in cazul motorului diesel de 2.0 litri si 84 CP. Versiunea de top a lui Volkswagen Multivan GP, care are nivelul de echipare Higline si motorul BiTDI de 180 CP are un pret de pornire de 49.809 euro, cu TVA inclus.

Vanzarea modeleleor Volkswagen Transporter a inceput in urma cu o luna, iar livrarile primelor unitati catre clientii din Romania au debutat astazi. Volkswagen Autovehicule Comerciale are o tinta de vanzari de 400-450 de unitati Transporter in anul 2010, cu speranta ca piata nu va scadea mai mult in urmatorul an.

Via | Volkswagen

Comentarii (4)

  • toate bune si frumoase ... dar in loc de " Volkswagen Multivan GP, care are nivelul de echipare Higline si motorul BiTDI de 180 CP are un pret de pornire de 49.809 euro, cu TVA inclus " luam noi un BMW / Mercedes / Audi si trimitem bagajele prin curier :))
    5 3
  • Stiu ca suna ciudat dar in Germania unele firme cumpara Vito si Multivan GP isi pun soferi si plimba manageri,directori etc... si iti cam dai seama ce dotari au...lux in interior frate. Bine ei probabil au alte conceptii si nu mor daca nu sunt vazuti in Bmw seria x sau Audi x sau alte firme....you get my point.
    11 0
  • pare un facelift
    Seamana prea mult cu versiunea anterioara. S-a umblat la interior mai mult. Tare "discreti" mai sunt germanii cand e vorba de modele noi. Designerii au fost disponibilizati sau lucreaza acasa? Cand ajunge sa vinzi masina asta peste 5 - 7 ani va fi greu sa-i explici cumparatorului ca e un model nou.
    2 0
  • daniel
    nu merita
    daca este sa iei versiunea lux pentru companii sare lejer de 50.000.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru