Volkswagen a prezentat conceptul unei biciclete electrice la Beijing

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.04.2010
Volkswagen a prezentat bicicleta electrica bik.e la Salonul Auto de la Beijing. Aceasta este inca in stadiul de concept si nu prefigureaza un model de productie, cel putin nu in viitorul apropiat.

Germanii de la Volkswagen au prezentat conceptul bik.e la Salonul Auto de la Beijing. Modelul reprezinta o bicicleta cu propulsie exclusiv electrica, pedalele acestuia nefiind mobile si avand scopul de sprijin pentru picioarele calatorului. Noul concept face parte din programul de mobilitate electrica al constructorului din Wolfsburg, dar nu prefigureaza un model de productie.

Oficialii Volkswagen nu au dat detalii despre noua lor creatie, multumindu-se sa prezinte doar aceste imagini. Dupa cum puteti observa, pedalele conventionale au fost inlocuite de doua suporturi pentru picioare, care integreaza si un cric. Atat roata din fata, cat si cea din spate beneficiaza de frane pe disc, iar metoda de actionare a acestora pare sa fie diferita de cea a franelor cu care sunt echipate bicicletele sau chiar motocicletele moderne. Intregul cadru are un design foarte "curat", nefiind vizibila nicio legatura mecanica la exterior, cu exceptia imbinarilor cadrului.

Volkswagen calca astfel pe urmele unor producatori precum Honda, care a prezentat conceptul unui sistem personal de transport la Salonul Auto de la New York de anul trecut. La fel ca in cazul acestei biciclete, sistemul de transport respectiv era 100% electric si nu avea niciun mijloc de control vizibil la exterior.

Un alt punct comun al celor doua concepte ar fi lipsa completa a detaliilor tehnice, precum si reticenta producatorilor de a introduce un asemenea dispozitiv in productie.

Via | Zercustoms

Comentarii (8)

  • da...
    aaa super...deci iata ce bicicleta super ne-am gandit noi cei de la vw sa facem, dar sa va luati gandul ca o sa puteti s-o cumparati in urmatorii 10 ani...deci pointless,au mai "desenat" si altii biciclete asa...cred ca pana acum si-au dat seama de reactia publicului la astfel de transport,mai ales in china
    3 11
  • @gaby
    vai de capul tau... auzi acolo reactie la biciclete in china.. nu ma pot opri din ras
    4 3
  • Bicicleta
    cum dracu bicicleta cu propulsie electrica??? ala e moped bicicleta este aia pe care se urca omul si da la pedale! Astia de la VAG ori ne cred tampiti ori sunt ei mai tampiti decat ne cred pe noi!
    8 2
  • La bicicleta cu ei :)
    Poate bicletele o sa le iasa mai rezistente.
    La masini e dezastru
    9 2
  • Mama Matura
    Bicicleta electrica... un concept ciudat rau. Farmecul bicicletelor este tocmai pedalatul si mai ales idea de plimbare si antrenament. Sa presupunem ca s-ar produce, nu-mi dau seama care este publicul tinta.
    6 0
  • ...............
    ...........
    tare bicicleta
    1 5
  • Radu Mititean
    Confuzie grava - nu e o BICICLETA!!!
    Este profund gresit si dezinformator sa se utilizeze cu privire la acest vehicul electric termenul de "bicicleta", pentru ca o bicicleta
    prin definitie este actionata prin forta musculara umana. In articol este vorba de fapt de un scuter / moped cu motor electric, nu de o bicicleta. Nu e nici macar un "e-bike", cu atat mai putin un "pedelec", unicul vehicul care, desi are si un motor auxiliar, poate fi asimilat unei biciclete. Asta o spun nu doar organizatiile biciclistilor, ci si legislatia, inclusiv normele UE. Radu Mititean - presedinte - Federatia Biciclistilor din Romania (FBR).
    0 0
  • mircea
    @Radu Mititean
    In text este vorba de (si se utilizeaza expresia de) "bicicleta electrica", nu de "bicicleta".

    Evident, nu e o bicicleta, ci o bicicleta electrica. Care nu doar ca exista, ci o face a la grande: http://en.wikipedia.org/wiki/Electric_bicycle

    O zi excelenta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru