Volkswagen este pe punctul de a cumpara Porsche

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 20.07.2009
Grupul german VW se pregateste sa achizitioneze Porsche, brand care se confrunta cu o acuta lipsa de lichiditati in ultimele luni.

Dupa ce presa internationala a vorbit luni la rand despre incercarile Porsche de a cumpara Volkswagen roata s-a intors. Acuma a venit randul constructorului din Stuttgart sa astepte sa fie cumparat. De catre cine? Chiar de catre Volkswagen, care s-a oferit sa scoata Porsche din bucluc prin cumpararea intregului pachet de actiuni, in doua etape.

Daca VW reuseste sa isi duca la bun sfarsit planul, Porsche va deveni cel de-al zecelea brand al conglomeratul german. Volkswagen va plati Porsche o suma totala de opt miliarde de euro, ceea ce ar rezolva datoriile constructorului de nisa. Pe langa aceasta, VW intentioneaza sa cumpere si cei mai importanti dealeri Porsche din Salzburg, lucru ce va urca suma ahizitiei cu inca 3 miliarde de euro.

Porsche a inceput sa aiba probleme financiare dupa ce a dat curs planului sau ambitios de a cumpara Volkswagen. Pentru a finaliza acest lucru, constructorul din Stuttgart s-a folosit de credite si imprumuturi insa a fost foarte aproape de faliment din cauza lipsei de lichiditati.

Ramane de vazut daca cele doua parti se vor intelege intr-un final si Porsche va reveni pe linia de plutire.

via | Zercustoms

Comentarii (5)

  • 12azvan
    8 mil de euro si 3 mil euro, adica 11 mil euro?
    2 1
  • Datorii mai mari
    Acum 5 min am citit pe un alt site (nu romanesc) ca Porsche ar avea datorii de 14 mld euro...
    E o suma imensa pentru un producator care nu are un volum mare de vanzari comparativ cu alte marci mai putin exclusiviste. Ramane de vazut ce se va intampla. Eu nu as vrea sa vad Porsche zbatandu-se pentru a supravietui...a facut masini mult prea frumoase si bune pentru a disparea.
    3 0
  • what???
    Dupa ce porsche a tot cumparat din VW acuma se intoarce... Nici nu era de asteptat altfel...
    3 0
  • @ Bogdan Mirica - Nu confundati Porsche AG cu Porsche Automobil Holding SE !
    Nu confundati Porsche AG (constructorul de masini sport) cu Porsche Automobil Holding SE . Sunt doua entitati diferite . Porsche Automobil Holding SE detine 51 % din grupul VW si 100 % din Porsche AG . Grupul VW este in discutii sa cumpere Porsche AG . Porsche Automobil Holding SE va detine in continuare 51 % din grupul VW + Porsche AG . Iar grupul VW nu intentioneaza sa cumpere cei mai importanti dealeri Porsche din Salzburg ci compania Porsche Holding GmbH cu sediul in Salzburg ( a nu se confunda cu primele doua de mai sus) care este distribuitorul exclusiv al marcilor grupului VW plus Porsche in Austria si tarile din sud-estul Europei . Porsche Romania este o filiala 100 % a Porsche Holding GmbH . La fel ca Porsche Automobil Holding SE si Porsche Holding GmbH este 100% detinut de familiile Porsche si Piech .
    21 0
  • Marian
    Vanzare
    Asta cum au facut cei de la OMV, au vandut benzinariile din europa de est la Petrom si astfel au scos banii din tara in mod elegant. Asa e si la astia, VW cumpara o parte din Porsche ca sa ii ajute cu bani.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru