Volkswagen Golf electric debutează în 2013 în China

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.01.2012
Volkswagen a anunţat că va lansa versiunea de serie a lui Golf Blue-e-Motion pe piaţa din China în 2013. Debutul european nu a fost încă anunţat.

Volkswagen Golf Blue-e-Motion va debuta pe piaţa din China în versiunea de serie în 2013. Modelul a fost testat deja în Beijing şi în alte oraşe din China în cadrul unor flote speciale, care au prezente la mai multe evenimente speciale de promovare ale capacităţilor noului vehicul. Versiunea electrică a lui Golf are un motor de 115 CP şi 270 Nm amplasat sub capotă. Modelul poate accelera de la 0 la 100 km/h în 11.8 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 135 km/h. Autonomia acestui model nu a fost specificată, dar o autonomie de 150 kilometri este estimată de specialiştii din industrie.

Versiunea electrică a lui Volkswagen Golf este echipată cu trei profile de rulare: Range+, Normal şi Comfort+. Acestea oferă 67, 86 sau 115 CP şi schimbă profilul sistemului de climatizare, viteza maximă şi strategia de recuperare a energiei. Şoferului i se pun la dispoziţie mai multe tipuri de recuperare a energiei cinetice, prin selectarea poziţiei D sau B de la selectorul treptei de viteză, iar volanul este echipat cu încă două butoane pe pentru a comanda frânarea regenerativă, simulând frâna de motor pentru un automobil convenţional şi mărind autonomia vehiculului.

Încărcarea unui Volkswagen Golf Blue-e-Motion durează şapte ore de la o priză standard de 220 volţi, dar un sistem de încărcare rapidă reduce la jumătate durata necesară încărcării. Pentru moment, cei de la Volkswagen nu au confirmat debutul lui Golf electric pe piaţa din Europa.

Cei del a Volkswagen au testat circa 250 de unităţi într-o flotă specială pe traseul Wolfsburg-Berlin în prima parte a anului trecut. La începutul anului curent, Volkswagen va testa o flotă de Golf Blue-e-Motion şi în Statele Unite ale Americii, circa 30 de unităţi fiind implicate în acest proiect.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (3)

  • nici un TDI-st care sa ne explice ce bulshit-uri sunt electricele si ce piece of the art este un vw?

    interesanta miscarea VW. Ofera o electrica in China, exact acolo unde au acces la materiile prime si tehnologia necesara pentru acumulatori. Plus ca aceasta imensa piata va deveni un urias parc de teste. Bine gandit. Dar daca bula chinezeasca ajunge sa sparga asa cum se preconizeaza si nu isi fac simtita prezenta din timp pe piete ca cea americana sau Eu vor ajunge sa manance din palma lui Renault (sau a altora). Sa vedem daca si acest pariu va fi unul castigator si nu un bluf.
    1 7
  • Comentariu mai stupid nu am auzit inca pe anul asta.Felicitari, demonstrezi o necunoastere totala a fenomenului auto.
    7 1
  • multumesc
    in afara de a te da cu dosul de pamant, comentariul tau on-topic, este......?
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru