Volkswagen lucrează deja la viitoarea generaţie a lui Polo

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.07.2010
La doar un an de la debutul actualei generaţii a lui Polo, inginerii Volkswagen proiectează următoarea generaţie a acestui model, care va avea un design diferit şi dimensiuni exterioare crescute.

Viitoarea generaţie a lui Volkswagen Polo este deja pe planşele de desen ale biroului de design din Wolfsburg. Modelul a debutat la Salonul Auto de la Geneva din 2009 şi a primit un design foarte apropiat de cel al fratelui său mai mare – Golf VI. Potrivit primelor informaţii despre acest model, viitoarea generaţie a lui Polo va avea un aspect exterior diferit, subcompacta din Wolfsburg urmând să aibă un aspect mai puţin curbat. Direcţia de design care va fi abordată de noul model va fi similară cu cea prezentată de noul Jetta.

Potrivit oficialilor diviziei indiene a mărcii Volkswagen, viitoarea generaţie a lui Polo va fi mai mare decât actualul model. La fel ca toate modelele puse astăzi în vânzare, tendinţa de creştere a dimensiunilor de la o generaţie la alta este din ce în ce mai evidentă. Spre exemplu, actuala generaţie a lui Polo este mai mare decât cea de-a doua generaţie a lui Golf. Viitorul Polo va fi mai lung şi mai lat decât actala generaţie, semn că există şanse ca acesta să depăşească şi cea de-a treia generaţie a lui Golf în materie de dimensiuni exterioare.

Deşi inginerii Volkswagen lucrează încă din acest an la viitorul Polo, lansarea acestui model va avea loc abia peste patru ani. O versiune gata de producţie va fi realizată la finele anului 2012, iar testele acesteia vor fi derulate în decursul anului 2013, urmând ca lansarea pe piaţa europeană să aibă loc în 2014.

Via | IndianAutosBlog

Comentarii (7)

  • Marius
    versiunea VW Polo 1.6.2 - asteptam noul update, cu modificari la clante si faruri
    Da da da.....exact la in IT......azi avem varianta 1.1.3......maine 1.1.4......poimaine 2.0.......saptamana viitoare 3.2......bzzzzzzz.......ne apuca somnul. Iar cand o dau in bara cu ceva - bagam un update si rezolvam situatia.......sau resoftam :)))
    Dar daca ne gandim mai bine, nemtii le fac pe banii lor, asa ca n-am avea de ce sa nu dormim linistiti ;P
    6 6
  • update
    Eu personal, cred ca VW lucreaza la majoritatea modelelor la noi modele, nu doar la Polo.
    9 1
  • date incorecte
    in primul rand noul polo apare peste vreo 5-6 ani, nu 4. in al doilea, designul nu incepe sa fie trasat acum, ci peste vreo 3 ani, cel mai probabil deja sub obladuirea lui giugiaro, care a fost cumparat de VW recent. nu mai traduceti orice aiureala.
    4 1
  • E posibil sa il inlocuiasca mai repede.
    De obicei o generatie e schmibata la vreo 6-8 ani, dar G6 a inlocuit G5 la doar 4 ani, deci probabil ca vor sa faca la fel si cu Polo
    7 0
  • no way
    G6 a fost mai mult un facelift al lui G5. Polo e un model complet nou, dezvoltat pe o platforma la fel de noua.
    4 1
  • nu degeaba a iesit CAR OF THE YEAR.
    3 2
  • MHB, MQB, UNKNOWN, MLB
    "The four new model architectures are for compact rear-engined city cars (MHB), small to midsized transverse-engined family cars (MQB), mid-engined sports cars, and larger longitudinal-engined cars (MLB)." here
    http://autoten.com/2010/03/28/volkswagen-group-reveal-4-new-platform/
    Pana acum am 'crezut' ca o sa fie o platforma unica, foarte adaptabila dar si Porsche va fi construit pe una din cele 4 platforme.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru