Volkswagen Polo GTD ar putea vedea lumina zilei

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.09.2009
Volkswagen nu a exclus posibilitatea producerii unei versiuni de performanta GTD si in cazul noului Polo. Daca va primi unda verde, o asemenea alternativa ar urma sa livreze 170 de cai.

Succesul de care se bucura noua generatie Golf in versiunile de performanta GTI si GTD ii determina pe cei de la Volkswagen sa se gandeasca la o extindere a indicativelor si in gama noului Polo. Despre posibilitatea existentei unui Polo GTI s-a vorbit deja de nenumarate ori, surse neoficiale sustinand ca hatchback-ul de clasa mica ar urma sa dezvolte in aceasta versiune 200 de cai putere.

Mai nou insa, exista zvonuri potrivit carora, nemtii se gandesc si la o versiune de performanta diesel, regasita sub indicativul GTD. Informatiile au fost date publicitatii de o sursa din interiorul Volkswagen, care sustine ca in acest moment se ia in calcul posibilitatea lansarii unui Polo GTD pentru ca exista suficienta cerere pe piata.

Daca in cazul versiunii GTI se anticipeaza un propulsor pe benzina, supraalimentat, de 1.4 litri, despre alternativa diesel se crede ca va dispune tot de 170 de cai, asemeni fratelui mai mare.

In viitorul apropiat, Volkswagen intentioneaza sa largeasca gama actualului Polo cu mai multe derivate de caroserie: un mic SUV, botezat CrossPolo, o varianta decapotabila si un break.

via | Autocar

Comentarii (7)

  • Mircea
    Erata
    "Despre posibilitatea existentei unui Golf GTI s-a vorbit deja de nenumarate ori..."

    Cred ca vroiati sa spuneti POLO GTI
    2 3
  • @mircea
    Multumim pentru observatie. S-a corectat.
    1 0
  • o alta masina semnata volkswagen ce nu-si justifica prezenta in gama
    6 8
  • O sa bata la fundulet acest model orice competitor.Inclusiv Seat Leon!
    1 2
  • Mircea
    @Pro
    Sunt curios care a fost rationamentul care a stat la baza comentariului tau, pentru ca Seat Leon nu este in aceeasi clasa cu VW Polo. VW Polo imparte aceeasi platforma/clasa cu Seat Ibiza, pe cand Leon-ul cu VW Golf.

    Din aceasta cauza, mi s-ar parea normal ca un Polo GTD sa fie mai rapid decat un Seat Leon FR TDI170, intrucat impart acelasi motor pe doua caroserii diferite ca greutate (in favoarea Polo-ului).
    3 0
  • cristi
    Polo GTD
    Nu o sa puna niciodata VW 2.0 TDI de 170 CP pe o masina de clasa mica. E un motor mult prea greu pentru puntea fata a unei asemenea masini. In plus, nu cred ca VW va accepta ca Polo GTD sa concureze cu mai marele Golf GTD. Cel mai probabil, daca se va intampla sa apara un asemenea model, va primi o varianta mai puternica a 1.6 TDI.
    Ma indoiesc ca va exista totusi Polo GTD, asa cum ma indoiesc ca Polo GTI va avea 200 CP din 1.4 TSI. Cel mai probabil va avea 180 CP, caz in care va imparti aceeasi motorizare cu Ibiza Cupra.
    1 3
  • vw polo
    Oricum ar iesi pe piata cred ca ar avea destul succes.
    Masinutza arata beton si cum toti ar dori un hacth maim sport chiar la fix ar arunca vw manusa.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru