Volkswagen pregateste o sportiva cabrio

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.08.2008
Aceasta este prima imagine ipotetica cu sportiva decapotabila cu motor central pe care o pregateste Volkswagen.

Esential

211 cai putere urmeaza sa dezvolte motorul de 2.0 litri TFSI de pe modelul VW.

Acum cateva luni, prin presa auto internationala a inceput sa circule un zvon conform caruia Volkswagen s-ar pregati sa lanseze pe piata un coupe sportiv cu motor central. Dupa ce sursele din cadrul constructorului german au reusit sa mentina tacerea asupra acestui viitor proiect, americanii de la Inside Line au reusit sa afle mai multe si chiar sa publice o prima imagine ipotetica a noului model.

Conform ultimelor informatii, coupe-ul roadster de la Volkswagen va fi modelul grupului care va introduce in gama viitoarele Audi R4, urmand sa stea la baza constructiei versiunii ceva mai "cuminte" a lui R8. Modelul Volkswagen se va inspira din formele lui Lotus Elise, urmand sa primeasca sub capota un motor TFSI de 2.0 litri si 211 CP si, probabil, un TDI dublu supraalimentat, de asemenea de 2.0 litri, care va dezvolta 204 CP.

Constructia modelului se va face pe baza tehnologiei space frame, patentata de Audi, urmand ca masa modelului sa fie extrem de scazuta. La constructia viitoarei sportive VW va lua parte si Karmann, compania germana urmand sa profite de colaborarea mai veche dintre cele doua parti.

via | GermanCarBlog

Taguri: Audi, R4, R8, VW, Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru