Volkswagen şi BMW, constructorii europeni cu cele mai mari creşteri în septembrie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 19.10.2011
Grupurile Volkswagen şi BMW se bucură de cele mai mari creşteri ale înmatriculărilor pe piaţa din Europa în septembrie, în special pe pieţele interne, anunţă Automotive News Europe.

Piaţa auto din Germania se bucură de cea mai mare creştere în Europa, iar mărcile indigene se descurcă cel mai bine atât pe plan intern, cât şi pe plan european. Piaţa auto din Germania a crescut cu 8.1 procente în septembrie, anunţă ACEA, iar Volkswagen AG şi BMW AG sunt companiile care au remarcat un număr mare de livrări. În timp ce Volkswagen s-a bucurat de succesul noilor Passat şi Audi A6, BMW Seria 5 şi X3 sunt modelele favorite din portofoliul concernului din Munchen.

"Noile modele au jucat cu siguranţă un rol în acest clasament", a declarat Frank Biller, un analist la Landesbank Baden-Wuerttemberg, care recomandă achiziţia de acţiuni Volkswagen, BMW şi Daimler AG, cu toate că vânzările în creştere de pe piaţa din Germania au fost stimulate de un punct negativ din 2010, când vânzările erau în scădere după ce programul de casare al nemţilor rămăsese fără fonduri.

În septembrie, înmatriculările modelelor fabricate de Volkswagen Group au crescut cu 13 procente, în timp ce înscrierile noi ale modelelor din portofoliul BMW Group au crescut cu 6.8 procente. Cei de la Renault au marcat şi ei o creştere de 1.5 procente a înmatriculărilor noi.

Între timp, vânzările Daimler AG au scăzut cu 7.4 procente pe piaţa din Europa, scădere provocată în principal de marca Smart, ale căror înmatriculări noi au fost cu 23% mai puţine faţă de aceeaşi lună a anului anterior. Grupul Fiat a remarcat o scădere a înmatriculărilor de 7.8 procente, în timp ce GM Europe a avut o scădere de 6.3 procente. Înmatriculările noi ale modelelor construite de Ford Motor Company au scăzut doar cu 0.3 procente în septembrie.

Via | AutomotiveNews (înreg.) | Bloomberg

Comentarii (7)

  • vw
    DAS AUTO
    13 14
  • @ionut
    ce zici mah?!
    8 6
  • noul FIAT REMAT apare incurand .........cererile sant foarte mari -7,8%
    3 5
  • pt ofticosi
    Who is the best ... of course VW
    9 8
  • @ jiji
    VW e the best!!! din pacate doar la tine pe ulita!
    6 9
  • dan cu loganulGPL
    nu o spun eu o spune articolu de mai sus un produs nu poate fi rau daca are cresteri in vanzari..........cam mare e ulita asta pe care stau nu crezi
    7 3
  • VW, cel mai bun.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru