VW Bluesport va fi produs in serie si va costa 22.000 euro

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.01.2009
Unul dintre presedintii Volkswagen, Ulrich Hackenberg, anunta ca sunt sanse mari ca Bluesport sa ajunga pe piata in 2014.

Esential

2014 este anul in care VW Bluesport va intra in productie.

Volkswagen a rupt gura targului la Salonul Auto de la Detroit cu conceptul Bluesport. Conform unor date preliminarii, roadster-ul german are 70% sanse sa intre in productia de serie, dar aceasta decizie ar urma sa fie luata dupa consultari cu marcile Audi si SEAT.

Volkswagen vrea sa imparta costurile de productie cu cele doua marci surori pentru a face posibila investitia in Bluesport.

Ulrich Hackenberg, unul dintre presedintii executivi ai Volkswagen, a mers si mai departe spunand ca VW Bluesport este aproape de a primi unda verde pentru productie. Oficialul german a mai dezvaluit ca productia ar urma sa inceapa in 2014, iar modelul de serie va costa intre 22.000 si 24.500 de euro, in functie de motorizare.

Conceptul prezentat la Detroit de Volkswagen este dotat cu un motor turbodiesel TDi de 180 de cai putere, acesta fiind cuplat la o transmisie DSG cu dublu ambreiaj si sase rapoarte.

Turbodiesel-ul este marele avantaj adus in acest segment de Volkswagen Bluesport, care va concura cu Mazda MX-5 si Pontiac Solstice.

Hackenberg nu este singurul membru al conducerii Volkswagen care spune ca exista sanse mari ca Bluesport sa fie produs in serie.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru