Toyota Prius+, fratele cu 7 locuri al lui Prius, vine la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.08.2011
Familiile eco se vor putea baza din primăvara anului viitor pe versiunea monovolum cu şapte locuri a lui Prius. Se numeşte Prius+ şi vine la Frankfurt.

Toyota aduce la Frankfurt al doilea membru al familiei de hibride Prius. Este vorba de Prius+, un model care poate găzdui şapte persoane cu bagajele aferente acestora. Acelaşi model a fost deja lansat în Japonia (unde se numeşte Prius Alpha) şi în SUA (acolo unde este denumit Prius V). Deşi prezentat deja şi la Geneva, în luna martie, Salonul de la Frankfurt este momentul în care Toyota îşi lansează efectiv maşina pe piaţa europeană.

Monovolumul celor de la Toyota va fi cel mai încăpător model din gama Prius, interiorul său fiind sensibil mai voluminos decât versiunea hatchback. Noul model dispune, printer altele, de un plafon integrat fix din sticlă şi de un ampatament mai mare cu 15.5 centimetri faţă de a treia generaţie Prius, lansată în 2009 şi prezentă şi pe străzile din România. La capitolul înălţime şi lăţime, Prius+ stă mai bine cu 8.5, respectiv 3 centimetri faţă de Prius hatchback.

Pentru a face rost celui de-al treilea rând de scaune, inginerii Toyota au fost nevoiţi să comprime blocul de baterii Litiu-Ion, păstrând însă performanţele, puterea şi autonomia derivate din acesta.

Evident, modurile de rulare pe care clienţii le au disponibile pe Prius hatchback (EV, Eco şi Power) rămân disponibile şi pe Prius+.

Alături de Prius+, japonezii vor aduce la Frankfurt şi Prius Plug-in, versiunea alimentată la priză a hatchback-ului hibrid prin excelenţă. Ambele vor intra în showroom-urile Toyota în cursul anului viitor.

via | Toyota

Comentarii (6)

  • Prius +
    Cool...
    10 4
  • Ivanoff
    LIFTBACK
    Varianta "clasica" e LIFTBACK, nicidecum hatchback, hatchback e Auris-ul!
    Dar e bine si asa cat timp nu ne mai intoxicati pe fiecare pagina cu cate o stire despre VAG
    10 6
  • @Ivanoff
    Nu fa pe desteptul, liftback inseamna hatchback.
    6 8
  • Ivanoff
    @Hadouken
    Sa mori tu?...
    7 5
  • Liftback
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Liftback

    Liftback („spate care se ridică”, în română) este un stil de caroserie în care spațiul pentru bagaje poate fi accesat printr-o ușă care se extinde până în partea superioară a pilonului C și include geamul din spate. Partea posterioară a caroseriei liftback este fie ca la o mașină bicorp, dar nu la fel de verticală ca la hatchback-uri, sau are o formă precum cea a mașinilor tricorp. Un exemplu bun de liftback bicorp este Ford Mondeo, iar un exemplu de liftback tricorp este Daihatsu Applause.
    5 3
  • Denumirea de "liftback" e folosita doar la marketing. Daca tot citezi wikipedia, citeste si restul articolului.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru