GENEVA 2012 LIVE: Porsche Boxster a debutat astăzi în premieră mondială

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.03.2012
Porsche a pregătit un stand plin cu noutăţi la Geneva. Constructorul din Stuttgart a adus noua generaţie a modelului Boxster în cele două versiuni de putere.

Ca în fiecare an, Porsche a avut un stand extrem de aglomerat. Lumea s-a înghesuit să vadă noua generaţie a modelului Boxster, expusă în premieră mondială.

Liniile caroseriei împrumută filosofia conceptului 918 Spyder, folosind un set de blocuri optice noi, un profil ceva mai musculos şi un posterior agresiv, cu un eleron fals proeminent. La interior, habitaclul fratelui mai mare Porsche 911, a servit drept sursă de inspiraţie. 

Vechiul motor boxer, de 2.9 litri, are acum o cilindree mai mică, de 2.7 litri, însă oferă cu 10 cai în plus, adică 265 de cai putere. Aportul favorizează acceleraţia de la 0 la 100 de km/h, care se face în doar 5.7 secunde.

Versiunea de top, Boxster S, vine cu acelaşi motor de 3.4 litri, echipat cu injecţie directă şi 5 cai în plus. Cu 315 cai putere la pachet , modelul german accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 5 secunde.

Comentarii (3)

  • In sfarsit un Boxster frumos. Pacat de motorul de pe S: aceeasi cilindree si doar 5 CP in plus? Parca nici nu s-ar fi ostenit.
    2 0
  • Sincer daca nu vedeam sigla la 911 il confundam cu Boxster.
    0 3
  • Cele mai frumoase sun Boxster si Z4, apoi SLK si ultimul TT(gargarita)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru