BMW lanseaza in 2010 un nou hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.11.2009
Un oficial din cadrul BMW a anuntat ca, la sfarsitul lui 2010, constructorul bavarez va da nastere unui nou model hibrid.

Noile BMW X6 ActiveHybrid si Active Hybrid7 nu au fost decat pionierii constructorului bavarez pe segmentul hibridelor. Nemtii isi propun sa devina tot mai prezenti in acest sector, urmarind lansarea unor noi versiuni economice in anii urmatori.

Lansarea noului SAC hibrid a adus si primele declaratii in acest sens, facute de Peter Tuennermann, responsabilul proiectului de "ecologizare" a actualului X6. Tuennermann a afirmat ca pana la sfarsitul lui 2010 BMW va dezvalui publicului un nou hibrid si ca producatorul german de automobile intentioneaza sa dea nastere unor versiuni de acest gen tuturor modelelor care se descurca bine la capitolul vanzari: Seria 3, Seria 5, X3 si X5.

Cele doua tehnologii de care dispune BMW, "Mild hybrid" cu baterie litiu-ion si modificari structurale minore (Active Hybrid 7) si "Full Hybrid", cu baterie nichel utilizat pe X6 ActiveHybrid, pot sta la baza unei combinatii reusite care sa se regaseasca chiar si pe un diesel-hibrid.

Chiar daca isi concentreaza resursele asupra dezvoltarii hibridelor, BMW recunoaste, asemeni celor de la Honda, ca modelele cu propulsie mixta nu reprezinta decat o perioada de tranzitie spre vehicule cu emisii zero.

Comentarii (3)

  • SERIA 4
    poate in vitor.......
    1 1
  • radulescu
    @bogdan mirica
    Sigur ca e mai usor sa scoti commentul meu si sa faci modificarea, decat sa fi fair play si sa spui mersi.
    5 0
  • .......
    bravo BMW.....tot ianinte
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru