Bugatti pregateste Veyron GT: 1200 CP si 435 km/h!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.08.2008
Bugatti are in plan lansarea unei versiuni de top a lui Veyron. Aceasta va putea ajunge la peste 430 km/h!

Esential

435 de kilometri pe ora va fi viteza maxima a modelului Bugatti.
1200 de cai putere va dezvolta motorul acestuia.

Veyron va avea un inlocuitor in 2012 iar acesta va fi plasat in segmentul supercar-urilor la un nivel superior actualului model Bugatti. Informatia provine de la insusi presedintele Bugatti, Dr. Franz-Josef Paefgen, si face parte dintr-un interviu acordat britanicilor de la Autocar. Va fi vorba, cel mai probabil, de o versiune GT a lui Veyron, aceasta urmand sa produca 1200 de cai putere, scosi din acelasi motor cu 16 cilindri al actualului model. Conform informatiilor preliminare, versiunea de top a celui mai scump model din lume va ajunge la circa 435 km/h viteza maxima.

Pe de alta parte, Bugatti va lansa in scurt timp un nou model. "Vom ramane in fruntea tuturor si nu vom produce o masina mai ieftina, mai mica sau mai putin exclusivista. Clientii Bugatti sunt oameni care fac parte dintr-un nivel social special", sustine oficialul marcii franceze de origine italiana.

Desi compania nu s-a hotarat inca asupra configuratiei caroseriei si asupra performantelor viitorului model, Acesta ar putea fi o berlina de lux care sa rivalizeze cu Rolls-Royce Phantom.

Foarte interesant este faptul ca modelul Bugatti ar putea imparti platforma cu viitorul Bentley Arnage, asteptat in 2012.

via | Autocar

Comentarii (3)

  • tare asta
    Marca franceza de origine italiana, ce produce masini germane in special pentru clienti arabi, ce a mai ajuns si globalizarea asta!
    0 0
  • bbbobbbo
    viteza
    la 435 km/h putem deja sa ne exprimam in termeni de "0.4 Mach" lol.... ar fi mai usor
    0 0
  • dadada
    Mie imi plac masinile frantuzesti! Kiar si asta !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru