Ceas exclusivist de la Pininfarina şi Bovet: Ottana Tourbillon

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.06.2010
Casa de design Pininfarina şi producătorul de ceasuri Bovet şi-au unit forţele pentru a da naştere unui instrument de măsurare a timpului impresionant: Ottana Tourbillon.

Esential

280.000 de dolari este preţul de pornire al ceasului creat de Pininfarina şi Bovet.

Casa de design Pininfarina caută să îşi expună ideile creatoare şi în alte sfere. Mai nou, italienii şi-au unit forţele cu producătorul de ceasuri Bovet, pentru a da naştere unei adevărate opere de artă.

Rezultatul colaborării a primit numele Ottana Tourbillon şi se vrea a fi un ceas exclusivist, în primul rând mulţumită numărului de exemplare în care va fi produs, doar 80 în total. Preţul la care a fost estimat, între 280.000 şi 300.000 de dolari, şi mecanismul de funcţionare fac de asemenea din ceasul Ottana o piesă rară pentru colecţionari.

Bovet a intrdus sub carcasa din oţel combinat cu titaniu sau, pentru cei mai pretenţioşi, din titaniu combinat cu aur alb, un mecanism automat, cu o rezervă de putere impresionantă: până la 80 de ore de funcţionare în aşteptare. Inima ceasului Ottana Tourbillon include 514 piese , majoritatea create manual, adăpostite de o carcasă de 46 mm.

via | inautonews

Comentarii (1)

  • frumos ceasul :)

    rezerva de putere nu-i chiar asa de mare intre ceasurile mecanice .. unul tipic are cam 50 de ore :) .... iar piesele.. sunt facute cu computere, ca-i cam greu sa le faci cu pila si ciocanul, dar probabil contine pietre naturale, spre deosebire de rubinele industriale din mecanismele de sub 10000E
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru