Chevrolet Volt l-a depăşit pe Nissan Leaf la vânzări în SUA

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.02.2011
Pentru prima dată de când cele două modele sunt disponibile pe aceeaşi piaţă, Chevrolet Volt a reuşit să-l depăşească pe Nissan Leaf la vânzări.

General Motors a înregistrat o creştere a vânzărilor pe piaţa din SUA în ianuarie, concernul american reuşind să vândă cu 23% mai multe unităţi. Dintre acestea, 28.172 de unităţi reprezintă modelul Silverado, în timp ce Volt s-a vândut în 321 de unităţi. Concernul Nissan a înregistrat o creştere a vânzărilor de 14.8% în ianuarie pe piaţa din SUA, dar a reuşit să livreze doar 87 de unităţi Leaf. Leaf este deja în cea de-a doua lună în care este disponibil pe piaţa auto din Statele Unite ale Americii, în timp ce Volt a debutat în ianuarie.

GM doreşte să facă din Volt un model de succes în materie de vânzări, aşa că producţia sa va fi crescută la 25.000 de unităţi în 2011. Prin realizarea acestui obiectiv, GM va putea oferi un număr mai mare de unităţi decât rivalii de la Nissan, care au făcut rezervări pentru Leaf până în luna noiembrie a acestui an. Graţie perioadei mari de aşteptare pentru un Leaf, cei de la Chevrolet au profitat pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, atraşi atât prin calităţile lui Volt, cât şi prin disponibilitatea imediată.

În timp ce Nissan a organizat o selecţie la sânge pentru a descoperi care sunt reprezentanţele cele mai performante în care se poate vinde Leaf, Chevrolet a pus modelul Volt la vânzăre după criterii mai puţin stricte. În plus, modelul de la Chevrolet are un mare avantaj prin prisma motorului cu combustie internă – şoferul nu este dependent de reţeaua de puncte de încărcare.

Japonezii de la Nissan au un avantaj temporar de 20.000 de unităţi comandate deja, dar americanii de la Chevrolet vor face tot posibilul pentru a trece peste acest impediment.

Via | Jalopnik

Comentarii (4)

  • si?
    un hibrid a depasit un full-electric

    e ca si cum s-ar spune ca prius a depasit voltul....

    e firesc
    3 9
  • corleone
    volt
    Normal ca Volt are vanzari mai bune. Leaf arata oribil,e printre cele mai urate masini.
    9 12
  • god bless america
    explicatia e simpla
    volt e americana, Leaf nu e
    11 1
  • cititor
    Comparatia trebuie facuta intre masini cu emisii zero, nu intre un hibrid si un full-electric.

    Va deranjeaza ca nu simtiti turatiile motorului termic in timpan?

    Si "junk food" ul se vinde mai bine pt ca e gustos, dar nu inseamna ca e si sanatos
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru