Ford Focus RS va face senzatie la Paris: 300 CP!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 05.09.2008
Ford va aduce Focus RS la Paris, dupa ce versiunea sportiva a compactei Ovalului Albastru a fost lansata la Londra.

Esential

300 de cai putere va avea noul Focus RS.

Una dintre cele mai atractive modele de la standul Ford din paris va fi Focus RS, versiunea sportiva a modelului compact dezvoltat de divizia europeana a constructorului american. Noul Focus RS nu se afla insa la o premiera mondiala, el facand parte din arsenalul Ford si la Salonul de la Londra, acum o luna si jumatate.

Noul Focus RS dispune de un motor Duratec cu cinci cilindri de 2.5 litri, acesta dezvoltand 300 de cai putere si 440 Nm. Performantele noului Focus RS, dezvoltat pe baza recentului facelift operat de Ford modelului sau, sunt interesante: sub 6 secunde pentru 0-100 km/h si o viteza maxima de 260 km/h.

Avantajele tehnice ale lui Focus RS sunt legate de diferentialul cu alunecare limitata Quaife Automatic Torque Biasing si de suspensiile frontale de tip "RevoKnuckle", care au facut ca inginerii Ford sa sustina ca tractiunea fata este atat de bine abordata de noul model incat acestia au renuntat la ideea de a dezvolta o versiune AWD.

Desi Focus RS este imbracat intr-un verde electrizant in fotografiile oficiale ale celor de la Ford, noul model va dispune de inca doua nuante disponibile pentru clientii sai: "Performance Blue" si "Frozen White".

Noul Focus RS va intra in showroom-urile Ford la inceputul anului viitor, la preturi ceva mai ridicate decat cele ale precedentei versiuni RS.

via | Ford

Taguri: Focus, Focus RS, Ford

Comentarii (12)

  • tare masina...interioru` lasa putin de dorit...dar...arata bine si cred k se si misca bine :P
    1 0
  • RS
    Arata interesant, sincer o sa fiu in cautare de o masina noua ceva mai sportiva la anul viitor si sigut o voi incerca.
    3 0
  • foarte fun!!
    Nu sunt un fan al constructorului american care de fapt este german dar masina arata bestial,si motoru e demential.
    2 0
  • andrei
    focus
    super tare tare masina.. si app Paris e cu litere mari:P
    oricum .. esential e cuplu motorului ..si cei 300 de cai
    culoarea e absolut bestiala
    0 0
  • Noul Focus
    Guys & girls aceasta masina e super tare, e o bijuterie, mi-am luat acum 2 luni o bucata cu motor de 2 litri si doar 136 CP, modul cum se comporta este superb, cat despre interior este perfect pt o asemenea masina :) ... asa ca daca vreti ceva bun care nu costa cat BMW sau MERCEDES atunci puteti alege cu incredere FORD-uletul din imagine :D
    2 0
  • funsmart
    planeta se duce la vale...
    ...si dementii scot masini din ce in ce mai puternice, pt alti dementi care nu stiu sa conduca, dar isi cumpara masini pe care nu mai ai pe unde sa le conduci... acum 3-4 ani era o placere, sa conduci pe autobahn, iar acum mergi 3 minute cu 180- 200, si dai in stau(blocaj in germana)... si mergi o juma de ora sau o ora la 90... sa ma contrazica cineva...
    1 1
  • ???????
    mai redactori de tot rasu'.....hotarati-va:280 sau 300 CP????http://www.automarket.ro/stiri/londra-ford-prezinta-noul-focus-rs-13586.html
    1 1
  • Coyote
    pt de laura_vis05
    Prietena iti fuge vreun ochii ?? Unde ai vazut u in aceasta publicatie propozitia care sa contina "280 Cp" ??
    2 0
  • hmmm
    ai alergat prea multe pasarele, cred ca ai tu ochii fugiti. Inainte sa jignesti, fa un minim efort si uita-te la link-ul precizat.
    1 1
  • julian
    frine
    m-am uitat la discurile de frina din poza... asa o sa fie in realitate? daca da, ma mir cum o sa opreasca masinutza aia de la 260 km/h...
    aveti ceva date tehnice in afara de citi CP o sa aiba? de ex daca are frine cu discuri ceramice?
    altfel consider ca masina asta este tot un stunt american, gol pe dinauntru si bun doar de marketing :D
    1 1
  • fenry hord
    tovarashe SLR,dealer Ford ;)
    "...asa ca daca vreti ceva bun care nu costa cat BMW sau MERCEDES atunci puteti alege cu incredere FORD-uletul din imagine" - va doresc "succes" in activitatea de vanzari,insa,va rog a ne respecta ratiunea si bunul gust. Bmw & Mercedes vor produce(intotdeauna)masini la care,Ford doar poate visa.
    Ar fi fost corect si de bun simt,ca Dvs. sa evidentiati faptul ca un client Ford Focus este OBLIGAT SA PLATEASCA pretul masinii + 1000 $ in 4 ani,reprezentand PRETUL MENTINERII GARANTIEI.
    0 1
  • ffffff
    cat costa cu tva, va rog
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru