FOTO EXCLUSIV* : BMW testează noul Seria 3

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.12.2010
Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini ale prototipului viitorului BMW Seria 3 F30.

Inginerii BMW testează noul Seria 3 F30 în partea de nord a Suediei. Exemplarul din imagini prezintă acelaşi camuflaj ca prototipurile surprinse până acum, aşa că imaginile sunt mai potrivite pentru a observa proporţiile viitorului model de la BMW. Până acum, putem observa faptul că Seria 3 a devenit mai mare, dar nu are un ampatament crescut faţă de E90 sedan (actuala generaţie BMW Seria 3). În schimb, proporţiile modelului sunt diferite graţie modificării ecartamentului şi au un aspect deosebit de agresiv.

În ceea ce priveşte motorizările, BMW va echipa noul Seria 3 atât cu motoare aspirate pe benzină, cât şi cu motoare otto supraalimentate şi diesel-uri. Nu există informaţii despre un eventual hibrid, dar sunt şanse ca toate modelele să fie echipate în standard cu sistemul Stop-Start şi să beneficieze de un sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare. Astfel, BMW ar reduce dramatic emisiile de CO2 fără să ştirbească performaneţele modelelor sale.

Versiunea 335i a lui Seria 3 va fi propulsată în continuare de un motor turbo cu şase cilindri în linie. Seria 3 ar putea primi şi noul motor cu trei cilindri în linie care va debuta pe Seria 1 cu tracţiune faţă, dar oficialii mărcii nu au confirmat debutul versiunii respective de motorizare.

Sunt şanse mari ca această versiune să nu devină un entry-level, ci mai degrabă un model ecologic, optimizat pentru un consum scăzut de carburant fără a dilua identitatea mărcii – în măsura în care se mai poate realiza acest lucru în condiţiile date.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

Comentarii (6)

  • Din cate vad in pozele astea noul seria 3 va fi actualul seria 3, cu mici diferente aici-colo. Adevarul e ca de ce sa schimbi radical un design care inca este foarte atractiv. BMW o sa implementeze noile caracteristici de desing in mod subtil si cel mai probabil la nivelul blocurilor optice, capota, oglinzi, interior, parerea mea, dar cu siguranta nu va fi o schimbare majora, veti vedea un model adaptat!
    9 2
  • F30
    Codul de F30 sigur nu vine de la Faceliftul numarul 30?
    5 1
  • costi22
    stie cineva cand ar trebui sa apara noul seria 3??
    3 1
  • @ ESAB
    O sa semene cu actualul seria 5 care arata incredibil.
    4 1
  • stiri nasoale
    iar spun ca nu inteleg rostul acestor stiri cu masini camuflate plus ca mai incheiati si nu stiu ce contracte si mai dati bani pentru nimic. nu spune nimic masina asta asa camuflata
    in fine fiecare cu pasaricile lui
    3 1
  • @automarket
    @ Draga automarket nu inteleg de ce voi mi-ti sters ce am postat la acest anunt ???
    NU am jignit pe nimeni si nu am insultat pe nimeni.
    Doar am zis ca masina din imagine va fi o clona a actualei SERIA 5 F10 , are aceeasi grila fatza pozitionata la 90 de grade.

    @Esan a zis ca nu va fi mare diferenta intre actualul E90 si viitorul F30 eu zic ca diferenta va fi si inca mare .
    Pun Pariu ca F30 nu va avea nici o linie de design de pe E90 , am mai ziso si o mai spun ca va semana LEIT cu 5 F10.
    Seria 5 F10 e o copie a seriei 7 F10 cam aceleasi forme in dimensiuni mai mici,. La fel si seria 3 va pastra aceeasi grila Fatza la 90 de grade aceleasi linii dure laterale , si aceleasi Led-uri spate ca pe F01 , pe F10 .
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru