FOTO: Kia Forte, noul dusman al lui Mondeo si Passat

Publicat Luni, 25.08.2008
Kia a prezentat detalii si imagini oficiale cu Forte, modelul care se va bate in Europa de Est cu Passat si Mondeo.

Kia a publicat, in sfarsit , o galerie foto completa cu modelul Forte, viitor concurent pe pietele Europei Centrale si de Est cu berlinele medii de top ale concurentilor germani si japonezi. Modelul coreean se va bate pe segmentul D cu bestseller-uri precum Passat sau Mondeo, urmand ca pietele in dezvoltare sa decida daca noul Kia merita sa fie tratat ca un adevarat adversar al acestora.

Conform oficialilor Kia, Forte va dispune de multe sisteme de top regasite, in serie sau optionale, in versiunile de echipare ale modelului, printre acestea se numara senzorii de parcare, butonul de pornire fara cheie, transmisia secventiala, sistemul multimedia cu navigatie si display touch-screen, conexiunea iPod sau pachetul bluetooth. In plus, Kia Forte dispune de airbaguri laterale, frontale si de sistem de control al stabilitatii VDC.

Forte va dispune de doua motoare, unul pe benzina (1.6 / 121 CP) si unul diesel (1.6 / 128 CP), urmand ca preturile sa varieze, se pare, intre 11.000 si 20.000 de euro.

via | Kia

Taguri: Forte, Kia

Comentarii (31)

  • LOL`
    mai bine arata loganu decat asta
    1 1
  • mm..da
    loganu nu arata veci mai bine ca asta, asta seamana cu noul accord.
    Nu va rivaliza niciodata cu passat sau mondeo. Se vede cu ochiul liber ca nu se compara nici ca finisaje, nici ca design, cat despre motorizari nu mai e nimic de zic. O sa fie o masina poate pentru aspirantii care nu isi permit passat sau maondeo.
    0 0
  • ce-i cu Honda asta p'aici? :)
    0 0
  • boldfrank.ro
    automarket, mai fa-ti temele
    o vreme credeam ca toate criticile la adresa automarket sunt exagerate... dar inclin sa cred ca intr-adevar sunteti muci. Pozele astea prezentate de voi ca mare premiera au fost aratate de mai bine de 1 luna sau 2 si nu e vorba de nici un concurent pentru passat si mondeo, ci este versiunea in 3 volume a lui C'eed, adica o compacta sedan, nicidecum un sedan de clasa medie. Ca sa nu mai vorbim de gama de motoare cu care nu avea cum sa concureze Passat sau Mondeo...
    0 0
  • marian
    cred e o greseala
    NU are cum sa concureze cu Passat si Mondeo. Poate mai degraba e un sedan de clasa C si o sa faca concurenta unui Megane Sedan, VW Jetta, Ford Focus Sedan. NU are dimensiunile unei masini de clasa D. Si nici pretul. Pentru segmentul C eu cred ca va avea succes ca si CEED.
    0 0
  • Probabil
    Probabil
    Probabil oamenii vorbesc de dotari, pentru ca la acestea nu are rival pe piata. Si au dreptate.
    0 0
  • Alinelu
    @boldfrank
    Sefu, oamenii au dat stirea de ceva vreme. Aici e, asa cum scrie in text, doar o completare. Citeste mai atent, ca dai in balarii.
    http://www.automarket.ro/stiri/noua-generatie-kia-cerato-primele-detalii-13294.html
    0 0
  • julian
    mi se pare foarte tare
    e exact ce se cere... sunt destepti astia... iti dau cu putin mai mult decit vrei sa ai.
    mi se pare o politica pefrfecta, daca politica se poate compara cu asta:D
    0 0
  • kia accord mai mic
    inca o copie,inca un model kia... atunci cand te uiti la o masina, parca ar fi ceva, dar parca nu chiar, e kia
    0 0
  • automarket
    bah cocalarilor iar vb prostii

    eu sunt de acord cu primul post ca iarasi au copiat loganul. e leit. eu zic ca dacia ar trebui sa ii dea in judecata

    bravo vladp
    0 0
  • toteu
    care spunea de finisaje la mondeo... for christ sake.. am fost la un showroom, si cand m-am uracat am ramas socat ca e facut din plastic gen clio bordul lui mondeo.. nu ma mai uracse intr-un mondeo pana atunci
    0 0
  • Marius
    O copie fidela a competitivei Honda Accord
    Inca o dovada clara ca totul se copiaza, insa cu o precizare: doar ideile bune, iar acordul are un design deosebit si cred ca a avut si vanzari spectaculoase. Asadar de ce sa nu incerce si cei de la KKia un model asemanator(identic, inclusiv si la designul bordului) cu Accord-ul, model care le poate rotunji considerabil bugetul. Cat despre faptul ca poate pune in pericol passat-ul si mondeo......no way...
    0 0
  • Circotasul Auto
    kia
    O kia , face si masini ???
    0 0
  • Mitsu
    Asta-i clar un sedan din clasa compacta, as putea spune concurent pentru noul Lancer, seamana mai degraba cu acesta decat cu Acord. Oricum bravo Kia, eu mi-as lua una, un C'eed.
    0 0
  • kia forte sau honda civic
    modelul kia forte am impresia ca seamana foarte mult cu honda civic varianta berlina in fata si honda acord din spate !!
    0 0
  • URAGANU
    Putin de colo colo
    Putin Accord, Putin Lancer. hai ca merge. O sa prinda bine in tara asta de tarani :))) Daca iese si in 15-16000 euro cu tva inclus cu siguranta va fura clientii Ford, VW si Opel.

    In rest nu-i urata, dar totusi, e KIA, adica niciodata calitatea Ford, fiabilitatea VW si anduranta Opel.

    PAS
    0 1
  • catalin
    nici o sansa
    Ford si VW pot sta linistiti ....calitatea isi spune cuvantul.
    0 1
  • spaga
    or sa plateasca pe la pro motor si roata de rezerva sa ne spuna cat e de buna si or sa puna botul romanashii cum a fost si cu ceed
    0 0
  • Danutzky
    taceti
    nu cred k a condus vreunu din voi cee'd. o sa sparga piata cu super calitate, design frumos, super dotari si super pret. SNOBILOR!
    0 0
  • bounceone
    Romania
    Inca o data romanul dovedeste ca e roman! Cum sa arate asta ca loganul nostru? Ar fi fost bine. Mai bine ne-am uita ca industria coreeana de automobile a facut pasi foarte mari in industria auto, pe care noi o sa-i facem in 100 de ani. Toti va vedeti atotstiutori ca seamana cu una cu alta si o comparati, iar unii de pe aici cred ca nici nu au masina. Intii mergeti cu o masina si apoi vorbiti. Parca toti aveti BMW-uri asa vorbiti. Masina arata bine din punct de vedere estetic si dotari (mai ales) sa vedem pretul. Din punct de vedere fiabiliate eu zic ca este OK. Asa ziceau unii si de Cielo cand a aparut ca nu o sa reziste 2 ani si uite merg si in ziua de azi.
    0 0
  • mai-mai
    Cum reusit sa faceti greseli atit de brave ? Fork , Kia da O categorie de masini. Dar vw nu , poate doar la categoria "varza"!
    0 0
  • Jet
    Cum puteti afirma ca arata ca loganul,ar trebui sa va baneze posturile ca sunteti prea prosti pentu a avea o opinie
    0 0
  • Fara inspiratie
    Masina asta e o combinatie de Honda si Lexus, fata seamna foarte mult cu Accord si spatele daca nu ma insel semana cu IS. Da-o incolo de treaba, s-a ajuns sa se uite in curtea vecinului parca ar fi chinezi.
    0 0
  • Rhadoo
    toti taranii
    Se vede cit de colo ce multe aveti in comun cu masinile si mai mult ca sigur simtul estetic de care dati pe'afara (cei care spuneti ca frumusetea asta seamana cu loganul). Nu inteleg cum pot debita unii asemenea prostii si mai ziceti si de cei de aici de la automarket ca sunt prosti sau mai stiu eu cum... Chiar daca ei mai gresesc cu unele chestii voi sunteti praf daca afirmati ca asemenea masina arata ca un logan si ca dacia ar trebui sa dea Kia in judecata. Vorbiti toti astia marii posesori de BMW-uri si audi-uri, sau poate lamborghini si bentley?? Are dreptate "bounceone". In plus tara asta este plina de SNOBI si de tarani care vor toti sa se afirme cu ce obiecte au. Am vazut oameni MULTI si mi-e sila sa spun ca e vorba de ROMANI care dadeau toti banii de excursie ca sa-si ia bijuterii de aur sa arata acasa in Romanica cit de bogati sunt ei si ce chestii scumpe si-au luat. De asta ne facem de ris in afara din cauza mentalitatii infecte a romanilor pt ca la noi este rusine sa lucrezi iar in afara oamenii aia au 2 job-uri fiecare si muncesc pentru fiecare banut. Mi-e sila de toti romanii astia cu asemenea mentalitate. Din pacate sunt marea parte....
    0 0
  • arata bine chinezaria asta!!am auzit ca serviceul la kia e cel mai OK.
    0 0
  • Ptr "cocalari"
    Bai fratilor, da mah, voi care spuneti ca seamana cu aia si cu aia, mari cunoscatori in ale automobilelor. SA va vad eu ca purtati tricouri unicat si incaltari la fel, pai ce fratilor imi care ambreiajul daca seamana cu Honda sau Mithsu`? pai si daca e fiabila si e la un pret acceptabil. Mai sa fie cata indaratnicie. Si aveti tupeul (yaya sau yoyo) sa mai postati pe aici sau inconstienta. Au dreptate Danutzki si baunceone si altii. Conduceti ce aveti. Fiecare ca carutza lui. Sa fim sanatosi si fie ca fiecare dintr noi sa conducem cea mai fiabila masina de pe pamant. Buna, nu?
    0 0
  • Mini-romanu'
    Corect, snobismul e cat casa !!!
    Bravo! lui Rhadoo si celor cu capul pe umeri!

    Toyota (btw, #1 worldwide) spune ca se teme doar de fratiorii asiatici, mai ales de Hyundai/Kia.
    Apropo, astia's aia de au super-cresterile alea de la an la an in Romania ...

    Unde incepem sa construim si alte segmente sociale decat cele ale parvenitilor, manelistilor etc.

    Exista oameni care muncesc din greu pentru niste bani si daca o astfel de masina le ofera tot ce le trebuie nu o sa-si ia merc/audi/bmw pentru k alea dau mai bine!

    Sunt (putini, dar exista) oameni care ii apreciaza pe ceilalti dupa caracter si nu dupa ce "tanc" conduce.

    Parerile multora vor fi contrazise de ascensiunea asiatica - pana la urma, parerea pietii conteaza si nu cea a unor germano/francofili ...

    Eu voi alege oricand dupa raportul pret/calitate (si includ aici si design, dotari ieftine si cum te simti la volan etc.) si pot spune ca dupa stagii aprofundate pe masini americane, nemtesti si frantuzesti am ajuns sa apreciez calitatea nipona. Iar niponii, inca o data, nu se tem de europeni (sau americani :o)) ci de ceilalti asiatici ...

    Bravo lor, concurenta acerba nu poate decat sa ne ajute.
    Din partea mea, sa fie continuu in promotii ca sa se mai potoleasca tzugulanii cu adusul epavelor (nu ma refer si la masinile de calitate, cu maxim 50'000Km la bord) in Romania !!!
    0 0
  • masina
    nu mai dati cu presupusul degeaba, masinile sunt de mai multe feluri pt. ca si prosti sunt tot la fel. doar cei ce le fac sun destepti ca va scot ochii cu stiu eu ce versiune si va iau banii. binenteles ca doar deaia sun snobii , ca sa plateasca. si apropo stiti cat de mult se bucura romanul acum 20 de ani sa aiba o dacia 1310? stateau la rand 5 ani, apoi intrau direct in service cu ea ca era stricata. O SA ZICETI CA AM EVOLUAT, din contra , acum tinem o masina 5 ani si vrem alta, atunci nu o dadeai la remat nici dupa 20 de ani. totul era exploatat la maxim.
    0 0
  • razvan
    Superbissima !!!
    Ma bucur enorm sa vad noua limuzina Kia, probabil inlocuitoarea lui Magentis ? Concurenta o sa'si roada toate unghiile si inca unele in plus !! Vedeti cazul lui Cee\d in RO .. in cateva luni a crescut vanzarile la nivel de x00 % ptr importator, si e de calitate buna la pretul corect ! Mie mi se pare ca seamana putin cu viitorul Avensis, ceea ce nu poate fi decat de bine. La un pret corect (KIA Style) si dotate corespunzator, vor lua bine si din clientii Mondeo/Insignia .. cat si cei pt Avensis/New Accord. Cei clasici, obisnuiti cu VW/Audi nu se vor baga la ea insa.

    bravo kia-hyundai group ptr progrese !!
    0 0
  • Siegfried30
    Romanul tot snob este,doar este roman
    Se vede cat de snobi sunt unii....nu au nici macar o amarata de dacie si se dau ei mari si tari....in cazul in care nu ati observat...toti taranii care au avut un teren pe langa Bucuresti si-au luat audi,mercedes,bmw...chiar daca au cativa ani vechime si mii de km sau poate chiar sute....ca doar de toata lumea trebuie sa vada cat de snobi suntem noi...(nu contest valoarea masinilor nemtesti si faptul ca sunt masini bine facute)...dar daca ati uitat kia a scos modelu Cee'd care a inchis gura tuturor snobilor...si care a concurat anul trecut cu mute modele gen...Fiat Linea, Ford Mondeo, Mazda2, Mitsubishi Lancer, Peugeot 308, Renault Laguna, Skoda Fabia, Subaru Impreza ?i Toyota Auris etc(astea fiind doar cele 10 finaliste)...si nu nuami dar a iesit MASINA ANULUI 2008 comparandu-se nu numai prin pretul bun dar si fiabilitate ,design,siguranta,calitate si dotari si spatiu.Concluzie : nu va mai dati voi snobilor cu parerea despre masini ... mergeti in continuare cu RATB si lasati masinile ca nu sunt de voi....Respect tuturor oamenilor cu picioarele pe pamant care au postat si Grupului Kia-Hyundai care au dat dovada de un management superior nemtilor dovada vanzarile....bafta in continuare
    0 0
  • pt yok
    cum sa semene ma cu loganu!!?? loganu nici nu are claxon pe volan, sau mai mult de 2 airbagu-ri
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru