Honda si Nissan lauda noul Hyundai Sonata

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.10.2009
Oficiali din cadrul Honda si Nissan au declarat ca vad in Hyundai o amenintare reala. Coreenii sunt mereu la curent cu tendintele de design si cu ultimele inovatii tehnologice.

Atunci cand a lansat noua generatie a modelului Hyundai Sonata, botezata mai nou i40 pe piata din Europa, Hyundai nu s-a gandit probabil ca va atrage reactii pozitive din partea rivalilor. Se pare insa ca sedanul coreean a placut nu numai publicului ci si concurentei, doi mari constructori japonezi aratandu-se ingrijorati de prezenta pe piata a noului i40.

Takanobu Ito, administrator delegat al Honda, a declarat pentru Associated Press ca "Hyundai este un brand impresionant. Pentru noi reprezinta fara dubiu o amenintare, pentru ca produc masini bune, cu o calitate in continua crestere", a incheiat Ito.

Aceeasi reactie a fost inregistrata si in tabara Nissan, Shiro Nakamura, seful de design al constructorului japonez, aratandu-se la fel de ingrijorat de concurenta celor de la Hyundai. "Ne simtim amenintati de masinile coreenilor pentru ca sunt mereu la curent cu tendintele de design si tehnologia", a declarat Nakamura.

Ultimele rezultate ale vanzarilor confirma ingrijorarea celor de la Honda si Nissan, grupul coreean Hyundai-Kia inregistrand rezultate bune pe piata europeana si cea nord-americana, reusind sa depaseasca Ford in topul celor mai mari constructori mondiali si sa se plaseze astfel pe locul patru.

via | autoblog

Comentarii (10)

  • asta da bun-simt
    Frumos din partea lor :)
    RESPECT!
    8 0
  • Marian
    Eu nu inteleg de ce se ingrijoreaza Nissan de designul celor de la Hyundai. Ce ii impiedica pe cei de la Nissan sa fie si ei "la curent cu tendintele de design"??? Ca daca ma uit pe la ei prin ograda si eu as fi foarte ingrijorat in locul lor.
    Sau nu as fii ca doar sunt niste "chinezarii" care sunt de o calitate indoielnica cum comenteaza majoritatea userilor de pe acest site.
    2 6
  • Honda e misto dar Nissan sucks
    Pai da. Nissan Tida e una dintre cele mai urate berline/hatchback de pe piata. Si e singura care se cam vinde asa cat decat. Nissan nu e excelat niciodata la masini de oras asa cum a facut-o la cele de teren.
    1 4
  • Semtex
    @A
    Te contrazic. Nissan Micra si Note sunt masini foarte bune de oras. Nissan Pixo e o alta oferta buna care nu a ajuns in Romania. Oricum, tu vbesti de Nissan prin prisma a ceea ce cunosti in Romania, dar Nissan nu a adus toate modelele sale aici pentru ca nu e o piata importanta. Dintre limuzinele care nu le cunosti, sunt Nissan Fuga/ Maxima (sasiu de skyline), Nissan Teana/Altima, dar sa nu uitam ca adevaratele bijuterii se pastreaza in divizia de lux Infiniti, asa ca nu mai comenta aiurea. Doar in visele lor cele mai frumoase o sa ajunga coreenii de la Hyundai la standardele de calitate japoneze.
    Dar ce vbesc de coreeni, ca Sonata e asamblat de chinezi.
    5 3
  • Hyundai a crescut mult, se prezinta din ce in ce mai spectaculos la imagine, dar, dupa cum bine zicea si Semtex, mai au destul pana sa ajunga la nivelul calitatii si fiabilitatii japoneze.
    Oricum, fairplay din partea lor ca au recunoscut amenintarea. Asa ceva n-o sa vezi niciodata la europeni (vezi razboiul asta penibil intre producatorii germani de lux).
    3 0
  • george
    DUMB & DUMBER
    Tantalaul si gogomanul s-au trezit vorbind...si nu puteau sa spuna decat niste prostii...

    Jupanul peste marca pe care multi o stiu numarul 1 la fiabilitate afirma despre o concurenta directa (despre care se stie ca nu straluceste la calitate) ca "produce masini BUNE, CU O CALITATE IN CONTINUA CRESTERE"?!?!?!

    HOLY CRAP! Cu un asemenea "head", Honda poate sa inceapa sa-si caute un loc cu lumina si verdeata si sa tocmeasca o firma de catering pentru parastas.

    Am simtit de cand a preluat mandatul ca nu e departe rau de Fukui care a transformat o legenda intr-un articol de "Libertatea"...
    La Nissan lucrurile stau ceva mai bine fiindca e omu` de la Renault care inca mai tine lucrurile in mana.

    Lucrurile pe care le-au afirmat acesti doi natarai sunt in esenta adevarate. Dar ei nu trebuiau sa le spuna VECI PURURI. In momentul in care spui asemenea nerozie, nu faci altceva decat sa inviti clientii la concurenta...Clienti care au dificultati din ce in ce mai mari sa identifice motive solide si suficiente ca sa cumpere un Civic in detrimentul unui i30...

    Cu 3 cuvinte, au daramat si au calcat in picioare munca a sute de ingineri si a departamentelor de marketing care cheltuie averi sa creeze imagine pozitiva.

    Pacat...Mare pacat...
    1 8
  • george
    DUPA CUM SPUNEAM, NISTE NATARAI
    @ Cristian

    Si daca ar fi asa, tot grav e.

    Pe piata japoneza, coreenele nu sunt o problema pentru constructorii japonezi...inca.

    Pe pietele europene si din America de Nord in schimb, coreenii le fac deja viata grea nu numai japonezilor dar si celorlalti constructori. In aceste zone/tari, lumea nu sta sa descifreze cimiliturile unora care au lasat treaba vraiste pentru a se tine de mistocareala de autobaza de basculante...

    Papagalii aia 2 au uitat pe ce lume traiesc? Interviurile au fost date catre Associated Press, daca nu ma insel, agentia de stiri #2 la nivel mondial. In conditiile in care informatia circula instant in jurul globului si ajunge unde nici nu gandesti. Ca dovada, de duda asta am aflat pe Automarket.

    In concluzie, in loc sa se joace cu cheile de la masina pe malul garlii, cred ca era mai inspirat ca baietii astia plictisiti si cu mintea odihnita sa fi facut oarece management. Ca doar pentru asta iau un sac de bani...

    .

    .
    0 6
  • hyundai
    este incredibil cum sa ridicat Hyundai in ultimi 10 ani. cand in 2000 abea aceea un amarat de accent si un gets si acum are o armata de masini premium noul sonata,genesis,si altele.
    6 2
  • No China No Coreea
    masini premium =))))))))))))))))))))))))))))))
    1 0
  • hyundai .... masini ok nu am de ce sa critic
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru