Jaguar introduce propriul "Taxi" pentru Nurburgring: XJ Supersport

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.05.2012
Jaguar copiază exemplul celor de la BMW şi promite o experienţă inedită pe circuitul de la Nurburgring la bordul actualului XJ Supersport.

BMW s-a bucurat de un succes enorm cu "taxiul" său pentru Nurburgring, rol jucat pe rând de vechea şi noua generaţie M5, dar şi de actualul M3 pentru o scurtă perioadă de timp.

Jaguar vrea să urmeze exemplul nemţilor şi promite un program asemănător, care are în centrul atenţiei limuzina sportivă XJ Supersport. "Taxiul" britanic are la bază versiunea V8 de 5.0 litri a sedanului de lux, echipată cu pachetele Sport şi Speed. Clienţii se vor bucura de 510 cai putere, capabili să propulseze maşina cu până la 280 de km/h pe asfaltul "Iadului Verde".

Frank Klaas, directorul global al departamentului de comunicaţii Jaguar, a declarat: "Am desfăşurat mai multe programe de testare pe circuitul de la Nurburgring prin intermediul centrului nostru dedicat. Este locul perfect pentru a demonstra dinamica actualelor XJ, XF şi XK. Dintre toate aceste modele, am descoperit că XJ Supersport a generat cea mai mare surprindere în rândul jurnaliştilor, pentru că aceştia percepeau viteza dintr-un sedan mare, înclinat spre confort."

Exemplarul care va juca rolul "Taxiului" pe circuitul de la Nurburgring este un XJ vopsit în culoarea gri mat.

La interior, luxul a fost abandonat în favoarea a patru scaune sport, cu centuri în patru puncte, şi a unui roll-cage.

via l carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru