Lamborghini a înregistrat un nume nou, inspirat din mitologia greacă: Deimos

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.04.2012
Lamborghini a înregistrat un nou nume. Acesta este Deimos şi se inspiră din mitologia greacă. Denumirea ar putea fi folosită pentru viitorul SUV sau pentru urmaşul lui Gallardo.

După ce ieri vă ofeream mai multe informaţii despre viitorul SUV Lamborghini, pregătit să debuteze la Salonul de la Beijing, astăzi revenim cu o nouă informaţie. Se pare că italinii au înregistrat oficial numele Deimos şi intenţionează să-l folosească în viitorul apropiat.

Momentan nu există informaţii despre modelul pentru care ar putea fi folosită denumirea. Există totuşi două ipoteze: prima presupune utilizarea numelui pentru SUV-ul despre care vă vorbeam ieri şi a doua face referire la înlocuitorul lui Gallardo, programat şi el în următoarea perioadă.

Nu sunt excluse nici variantele de a-l vedea pe un concept sau pe un exemplar unic, cum a fost cazul lui Aventador J.

Spre deosebire de celelalte nume regăsite în prezent în gama Lamborghini, Deimos nu este unul derivat din lumea taurilor pregătiţi pentru coridă. Originile denumirii sunt înrădăcinate puternic în mitologia greacă. Aici, Deimos era fiul născut din Ares, zeul războiului, şi Afrodita, zeiţa frumuseţii, fiind descris cu sintagma greacă “divinizarea terorii care suscită apariţia unui război“.

Decizia italienilor de a renunţa la numele de tauri în favoarea unora inspirate din mitologia greacă este încă un mister, ce va fi dezvăluit poate la Salonul de la Beijing. 

via l caranddriver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru