Mazda pregateste un mini-roadster: MX-2

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 01.07.2009
Mazda ar putea lansa in 2012 un roadster de mici dimensiuni, pozitionat sub MX-5. Numele sau ar urma sa fie MX-2 iar motorizarea de top va fi un propulsor de 160 de cai putere.

Tendinta de a lansa modele mai mici se va resimti mult in gama constructorilor mondiali. Mazda va incerca sa dezvolte in viitorul foarte apropiat un roadster de mici dimensiuni, pozitionat sub actualul MX-5.

Britanicii de la AutoExpert s-au grabit deja sa anticipeze liniile viitorului MINI-roadster si au publicat o prelucrare digitala, care tine cont de tendintele de design spre care se indreapta Mazda. Speculatiile anunta preluarea liniilor de design de la conceptul Furai.

Dimensiunile mai mici decat cele ale fratelui MX-5 vor face ca gama de motorizari sa includa o serie de propulsoare cu capacitati cuprinse intre 0.7 si 1.6 litri turbo. Varful de gama va fi versiunea de 1.6 litri turbo care va fi capabila sa livreze pana la 160 de cai putere, resurse suficiente pentru un model care va cantari destul de putin.

Noul Mazda MX-2 se va bate in momentul lansarii cu concurenti precum Mini Speedster si Nissan Urge, modele despre care exista de asemenea doar speculatii. Cel mai probabil, roadsterul japonez va debuta pa piata la inceputul lui 2012, ceea ce inseamna ca un concept ar putea fi dezvaluit in curand la urmatoarele saloane auto.

via | AutoExpress

Comentarii (2)

  • Etienne
    MX 2
    Mai bine desenau asa din start MX 5. S-ar fi vazut rezultatele in vanzari. Asta micu arata bine , dar daca va aqparea chiar ca nu va mai cumpara nimeni MX 5.
    2 1
  • poftim?
    s-ar fi vazut rezultatele in vanzari? MX-5 e cel mai bine vandut roadster... nici asta nu arata rau... aduce a Honda S2000
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru