Mercedes nu mai face fabrica la Cluj

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 03.04.2008
Grupul Daimler studiaza si alte posibilitati pentru viitoarea fabrica Mercedes, in afara Romaniei si Poloniei.

Daimler si-a extins cautarile in Europa de Est pentru amplasamentul unei noi fabrici Mercedes-Benz. Germanii analizeaza mai multe optiuni, pe langa cele deja prevazute in Polonia si Romania.

Orasul Cluj-Napoca, luat in considerare initial, a fost exclus dintre amplasamentele analizate de grup, sustine publicatia Handelsblatt. Decizia finala urmeaza sa fie luata in trimestrul al doilea.

Un purtator de cuvant al producatorului german a declarat ca sunt analizate mai multe posibile amplasamente, in Europa de Est, informeaza Mediafax.

Cea mai vehiculata locatie pentru o fabrica Mercedes in Europa de Est a devenit Rusia, loc unde Daimler nu sunt prezenti.

Taguri: Mercedes

Comentarii (23)

  • SA fie!
    sa fie... fabrici multe si locuri de munca! avem o gramada de ingineri... nokia, mercedes, ford... oricine e binevenit
    0 0
  • sa fie?
    da,cat mai multe locuri de munca...platite cu 2-300 de euro,cum fac mai toti strainii.Ex-la hipermarket-ul Auchan,in Tg-Mures,un agent de paza primeste salar 420 lei si lucreaza 24 cu 48 ore...si nu e singurul care lucreaza la firme straine pt bani marunti...
    0 0
  • primus
    ce sa fie?
    nu vezi ca n-o sa mai fie? adica nu la cluj, ci in alta parte. nici macar in tara nu e clar daca mai iau vreo locatie in calcul.
    0 0
  • Sa-i fi speriat speculantii imobiliari ?
    Mi-a venit un gand asa...cand am citit aceasta stire din seria: "Trist dar adevarat"...
    0 0
  • Speriati
    Cred ca s-au speriat de greva de la Dacia. Pe de alta parte, suntem in NATO, UE etc. asa ca preturile sunt si ele de NATO, UE, etc. Deci si salariile trebuie sa urmeze asa ca smecherii straini amatori de chilipiruri se vor orienta sprea alte tari.
    0 0
  • cornolio
    Mi se pare normal
    Motivul ptr care nu mai vor sa faca cred ca e acela ca salariile au inceput sa creasca din cauza aderarii la UE, si vor ajunge in cativa ani la nivelul celor din vest. Prin urmare Mercedes cauta forta de munca mai ieftina. Si eu as face la fel in locul lor.
    0 0
  • sa
    ganditi-va si voii de ar facee mercedusu masini in romanioa nu ar mai avea vanzarii cand ar auzii ca sunt facute la romani cred ca de aia au renuntat la tara nostra asta eee
    0 0
  • ALX CT
    IAR OTV?
    "Decizia finala urmeaza sa fie luata in trimestrul al doilea." eu zic sa schimbati titlul ca dez-informati lumea.
    0 0
  • Cititi printre randuri si veniti la Cluj sa lucrati pt. Mercedes
    Normal ca nu va dezvalui nimeni , inca, unde se va construi fabrica. Inca este in stadiu de oferta si contraoferta. Daimler trage de timp si vine cu supozitii noi, cum ca vor merge in Polonia, Turcia, Rusia....numai ca sa mai lasam din pret si sa oferim mai multe facilitati si favoruri pentru construirea fabricii in Romania. La inceputul anului, Consiliul Judetean Cluj se plangea ca nu are 200 de hectare sa le dea la cei de la Daimler...ia mergeti acum in Jucu si vedeti cat teren au cumprata primariile in jur la Nokia.....cam 250-300 de hectare ;) La anul pe vremea aceasta se vor face deja angajari pentru constructia de A klasse in CLuj .
    0 0
  • balanel
    exprimari "jurnalistice"
    Ce-mi plac mie titlurile astea asa zis jurnalistice, care nu fac decat sa dezinformeze."Mercedes nu mai face fabrica la Cluj", cand de fapt adevarul este "Mercedes ia in considerare si alte locatii".
    0 0
  • calitate!!???
    adevarul e ca rusii lucreaza d.p.d.v. calitativ ca nemtii, nu ca noi...., nu pepi?
    0 0
  • cindean
    cea mai buna alegere
    sa vina la cugir...acolo e dupa parerea mea este cea ma buna alegere
    0 0
  • playtyp
    to explain a little
    Foreign Investors come here because of one Reason, the same Reason Romanians do busines, TO MAKE A PROFIT. And the truth is, if the salaries would be the same like in the west, the productivity should be the same too, but it is not. (it is maybe 30%) And if the salaries would be like in Germany, not one single Company would come and invest in Romania, but go to Ukraine, Geogia, Kasachstan. Another thing - to do busines in this country with Romanians you need to be a Shmecher, otherwise the romanian shmecher steal and betray you. Simple. Without the investment from abroad, Romania would be where it was in 1989 !! Plin cu hoti, shmecher si functioniarii ! Look around, how much has changed, if someone wants to WORK and not only have a salary, nobody needs to leave anymore, 1000 Euro + is easily made nowadays - but you need to WORK, a concept that is unknown to 80% of the population.
    0 0
  • subiectul
    care este sursa?sau asa considera robert gheorghe?
    0 0
  • foarte bine....
    Trebuie sa fi tampit sa mai investesti intr-o tara de hoti.....In sfarsit unul destept care-si da seama sa nu faca o investitie proasta
    0 0
  • tseapa...
    Daca in cele din urma decizia finala va fi sa nu mai vina in Ro, cea mai mare tseapa si-au luat-o de fapt sarmanii de la Dacia, daca acceptau maruntisul de la francezi si mai asteptau un pic, atunci cand venea Mercedes, la experienta pe care o au, altfel ar fi negociat, altceva e cand ai alternativa. Asa, e si normal sa se sperie investitorii...
    0 0
  • trist
    inca nu se sthie asa ca eu unu ca si clujean mai sper, si vw e interesata de amplasarea unei fabrici langa Gherla din cate am inteles se vor produce cutii de viteza si alte echipamente auto... inca nu se sthie exact dar se cerceteaza, unii zik ca deja terenu unde va urma sa fie amplasata noua fabrica este deja pregatit pt cei de la vw , asa ca multi ne curteaz
    0 0
  • destul de rau
    Orice am zice, daca este asa am pierdut un mare mare investitor! pt dani: oameni care pazesc cladiri si alte chestii sunt angajati defapt la o firma de paza, care are contract cu acea firma... deci nu depinde la ce firma te repartizeaza firma respectiva de paza pt ca tot acelasi salar il ai, si nu e chiar asa cu salarile, de ex am un prieten si lucra la Nokia si are 1900 lei net.... are profesionala baiatu, nici facultate!
    0 0
  • play tp
    play tp give me a break "nobody needs to leave anymore, 1000 Euro + is easily made nowadays - but you need to WORK, a concept that is unknown to 80% of the population" se scot ... dar majoritatea nu .. nu vorbi de cei care au un capital sau masterate doctorate facultate . Daca nu ai observat salariu populatiei din romania se situeaza la vro 6-7 milioane , din 100000 de mii sa zicem , de persoane tinere ( ca ei sunt la inceput .. de pe bancile facultatii etc ) cati ajung la peste 1000 de euro in tzara ?! si in cat timp ?! ios inka la facultate si muncesc pe 8 mil juma . mai mult kiar nu stiu de unde sa fac rost . ca sofer nu-i combinatie .
    0 0
  • rromani
    playtp are dreptate
    playtp are dreptate...unfortunately you are very right, for rom that is... eu am 29 de ani sal peste 1000 si exp intrantionala, sunt bunicel (nu zic cel mai bun) in ceea ce fac si munces pe branci de pe bancile fac. din pacate sistemul ticalosit nu se vrea daramat si nu ai alta sansa decat sa emigrezi. am reusit sa-mi iau si eu sa-mi iau o maisna germana mai de renume dar nu ap in buc. stiti cum se uita vecinii care sparg samanta in fata blocului cand ajung seara intre 19 si 00 acasa. ia uite ba oligarhu' ia luat taticu (care e sarac lipit) masina...
    0 0
  • phantom_r
    scuza-ma homey
    sa muncesti nu inseamna sa stai cu fundul intr-o masina si sa astepti sa vina banii indiferent de ce faci ! ! ! sa muncesti inseamna sa te dedici intrun domeniu (pe care il iubesti) sa stai oricat de mult la servici pt k iti place pt k adori sa faci aia ! ! ! asculta bine ce iti zic si dak faci cum iti zic iti spun k o sa ajungi si la 3000 nu doar 1000 ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
    0 0
  • gramatica asta....
    "locatie" inseamna in limba romana=1. v. închiriere. 2. v. chirie. ma asteptam de la mai multe de la un jurnalist...
    0 0
  • Victor
    Mercedes
    O reactie la decizia "NOKIA"? Se poate. Oricum in tarile CE nu se mai pot spala bani, in Rusia da!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru