Nissan a vandut 100.000 de unitati Qashqai in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.12.2007
In doar sase luni de la lansarea pe piata europeana, Nissan a vandut 100.000 de unitati ale modelului Qashqai.

Esential

17.554 de exemplare Nissan Qashqai s-au vandut in MArea britanie din luna mai pana in noiembrie.
20% a crescut capacitatea de productie a uzinei din Sunderland, unde se asambleaza Nissan Qashqai.
850 de unitati Qashqai sunt produse in fiecare zi la uzina din Sunderland, Marea britanie.

Dupa ce a uimit intreaga lume auto cu performanta obtinuta la testele EuroNcap, Nissan Qashqai mai bifeaza un succes rasunator, de aceasta data la capitolul vanzari. De la lansarea oficiala pe piata europeana in luna martie a anului acesta si pana la sfarsitul lui noiembrie, constructorul japonez a vandut peste 100.000 de exemplare ale crossover-ului.

Potrivit comunicatului oficial publicat de Nissan, principalele piete pe care Qashqai se vinde in Europa sunt Rusia (15.376 unitati vandute), Marea Britanie (17.554 exemplare) si Italia (10.746 unitati). Nici in Japonia, Qashqai nu se descurca rau din mai si pana in prezent inregistrandu-se 18.000 de comenzi, cu mult peste asteptarile constructorului.

Pentru a face fata cererii, Nissan a marit productia uzinei din Sunderland cu 20% in luna iunie. Din ianuarie, asamblarea variantei japoneze a modelului Qashqai, botezata Dualis, va fi transferata de la Sunderland la uzina din Kyushu. Constructorul japonez va permite astfel o capacitate mai mare de productie a variantei europene la uzina britanica.

Nissan a publicat si o serie de statistici privind productia si asamblarea crossover-ului la uzina din Sunderland.
Zilnic de pe poarta uzinei ies 850 de exemplare Qashqai, multumita rapiditatii cu care lucreaza la o masina cei 298 de roboti. Pana in prezent au fost produse 920 de combinatii diferite de Qashqai, modelul japonez ingloband aproximativ 2750 de componente, in functie de lista de optionale.
Taguri: Nissan, Qashqai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru