Salonul Auto de la Geneva 2015

Noi imagini ale viitoarei generaţii Skoda Superb

Publicat Vineri, 13.02.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 19
Noi imagini ale viitoarei generaţii Skoda Superb - Poza 1
Noi imagini ale viitoarei generaţii Skoda Superb - Poza 2
Noi imagini ale viitoarei generaţii Skoda Superb - Poza 3
Noi imagini ale viitoarei generaţii Skoda Superb - Poza 4
Noi imagini ale viitoarei generaţii Skoda Superb - Poza 5
Noi imagini ale viitoarei generaţii Skoda Superb - Poza 6
Noi imagini ale viitoarei generaţii Skoda Superb - Poza 7
Skoda a dezvăluit noi imagini de tip teaser ale viitoarei generaţii Superb. modelul va fi expus la Salonul Auto de la Geneva şi va beneficia de un design complet nou, emoţional, inspirat de conceptul Vision C.

În aşteptarea noii generaţii Superb, programată să fie dezvăluită săptămâna viitoare, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Praga, la care Automarket va lua parte, Skoda a publicat noi imagini de tip teaser ale modelului ceh.

De această dată constructorul din Mlada Boleslav a dezvăluit forma blocurilor optice faţă, grila cu inserţii cromate, tăietura complicată a geamului farurilor, inspirată de cristalul de Boemia şi forma generală a caroseriei atunci când este privită de sus.

Jozef Kaban, designerul şef Skoda, a promis în trecut un design emoţional şi elegant pentru viitoarele modele, inspirat de conceptul Vision C, prezentat anul trecut tot la Geneva. Intenţiile sale par să se materializeze cu noua generaţie Superb.

Cele patru imagini noi, publicate astăzi, completează galeria celorlalte teasere Superb, care include două schiţe şi chiar o fotografie cu interiorul. Aici, Skoda promite materiale și finisaje de calitate, precum și un aer business.

Prima imagine cu interiorul modelului din Cehia prezintă noul ecran al sistemului multimedia, prezența unei frâne electrice de parcare și a unei transmisii automate DSG.

Interiorul noului Skoda Superb promite materiale demne de segmentul premium.

Comparativ cu vechiul model, noul Superb se va repoziționa în partea superioară a segmentului mediu, urmând să crească în dimensiuni: o lungime mai mare cu 20 de mm și o lățime mai mare cu 50 de mm, deși masa totală a fost redusă cu 75 de kilograme, grație dezvoltării pe platforma MQB a actualului Volkswagen Passat.

În ceea ce privește motorizările, este posibil ca noul Superb să folosească chiar și propulsorul 1.4 TSI de 125 CP, urmând ca gama să fie completată de motoarele 1.8 TSI de 260 CP, precum și de cunoscutele unități TDI de 1.6 și 2.0 litri cu puteri ce vor varia între 120 și 190 CP.


Comentarii (19)

  • hazard
    Iar da Skoda lectii... Asa copie dupa Audi, sau VW, sau Porsche...sau ce vreti voi. Si iar o sa vanda peste Ford, Mazda, Opel sau ce stifturi mai conduceti :)))
    34 35
  • Farurile nu sunt de la Seat?
    15 18
  • cand a vandut vreodata skoda ceva peste ford sau opel?
    poate peste mazda....si doar daca iei vanzarile mazda doar din europa.
    14 34
  • Sunt curios daca vor lansa si o versiune Scout... Pentru mine ar fi o varianta demna de luat in seama.
    26 3
  • "1.8 TSI de 260 CP" .................. nu cumva e o greseala?
    16 6
  • @yo: trebuie ca e o greseala. Cel mai probabil 160 CP, cum are si in prezent.
    12 5
  • gigi_frana
    hazard, ai frustrari mai mari decat vanzarile skodei, asta-i clar :)
    12 14
  • Care-i faza cu poza 3?
    1 10
  • poza 3 ...detaliu de far...
    13 0
  • Nu e nici o greseala. Skoda va lansa odata cu aparitia Superbului o motorizare de 1.8 TSI de 260 CP (sau 280 CP) care va inlocui motorul de 3.6 litri existent pe variantele anterioare. Nu am voie sa dau link-uri dar poti cauta pe net specificatii.
    5 15
  • @ @yo Dar sa arunci fumigene ai voie? Eu am cautat si n-am gasit nimic pe net.

    Cu tot downsizing-ul din lume, n-ai cum sa reduci cmc la jumatate 3600 / 2 = 1800 si sa ai acelasi nivel de putere. Nu pe o masina normala de serie. Nu de la o generatie la alta. Vino cu dovezi, altfel raman la parerea ca arunci fumigene.
    13 2
  • Nu va fi niciun 1.8TSI 260CP - e greseala de tipar :)
    Ce este sigur este ca Superb va renunta la 3,6FSI datorita vanzarilor slabe . Probabil cel mai mare motor va fi un 2.0TSI de vreo 200 - 220 CP . Iar 1,8TSI va avea probabil 180CP ( ca pe Octavia 3 ).
    12 1
  • @mntsn
    Faptul ca nu stii sa cauti pe net nu e vina mea. Vorba aia, rupt in fund da' batos mai esti! http://www.briskoda.net/forums/topic/337538-the-engine-range-will-also-include-a-18-tsi-with-260-hp-191-kw/
    1 8
  • @mntsn
    Faptul ca nu stii sa cauti pe net nu e vina mea. Vorba aia, rupt in fund da' batos mai esti!
    Link 1: http://www.autobild.de/artikel/skoda-superb-genfer-autosalon-2015-5260875.html
    Link 2: http://www.briskoda.net/forums/topic/337538-the-engine-range-will-also-include-a-18-tsi-with-260-hp-191-kw/
    Mai vrei?
    2 8
  • 1,8L = 280CP??? BMW poate sa-si faca bagajele si sa se retraga :))

    Skoda...my trully love!
    4 2
  • Chiar atat de incuiati sunteti?Cand va vad cum faceti comparatii dinastea pe hartie,ca are Skoda asta 1.8 de 260 de cai sau de 180 de cai si ca BMW poate sa isi faca bagajele.Va dau un exemplu,ca utilizator de iPhone si de Samsung in acelasi timp.Pe hartie,Samsung-ul este mult mai bun decat iPhone,chiar daca s-au lansat in perioade destul de apropriate si le-am achizitionat cu preturi nu foarte diferite(S5 vs iPhone 5s).Ei,cu toate astea,inca din prima zi iPhone-ul s-a miscat mult mai bine,chiar daca avea specificatii mai proaste,si asta la inceput.Acum,dupa aproape 3 luni de folosinta a ambelor telefoane,imi vine sa arunc S5-ul pe geam,se misca mult mai greu decat la inceput.Asa e si la masini,producatorilor le place sa ii numeasca cai putere dar acestia pot fi gloabe sau Pur-sange arab.Nu conteaza cati cai ai,conteaza cum ii folosesti si "speranta lor de viata". Daca ai 260 de cai cat timp e masina noua,dupa care " mor",degeaba.Uitati-va la Subaru Impreza STI WRX,are 4-in line de 2,5 litri si 300 de cai si cu toate asta,"haleste" si BMW si Skoda si totusi nu se vorbeste atat despre aceasta masina.Uitati-va pe net la Audi R8 vs Impreza(stock).Da,cand e nou,Subaru nu prea are sanse,dar in timp se pastreaza mai bine,astfel ca la un Drag race,ambele masini fiind rulate,se schimba situatia.Si asta nu-i valabil doar la putere,si la cuplu,si la consum si la orice.Nu mai fiti prosti,va rog eu.Mai aud pe cate unii"cati cai ai? -pai 120! -aa,eu am 130,te fac",mai lasati manelele si mai treceti pe la scoala,nu de alta,dar chiar daca nu se vad rezultatele,va mai dezvolta putin creierul si va ajuta sa ganditi dincolo de granitele pe care marile corporatii vi le baga-n fata.
    4 14
  • @ cel care insista cu 1.8 260 CP: credeam ca vii cu ceva credibil, dar imi dai niste vorbe de la "nijte baeti da pa net" si un articol din autobild.de unde nu se confirma absolut nimic din fabulatiile tale. Bine macar ca ai nimerit-o totusi cu un site auto si nu m-ai dat vreunul de retete de prajituri. Nu m-ai convins, deci cred ca o sa raman batos in continuare.
    15 0
  • Adica Passat-ul nou vine cu 1,8TSI de 180CP si 2.0TSI de 220 CP, si se trezesc astia de la Skoda sa le dea peste nas si sa faca un chip-tunning la 1,8 asta sa iasa la 260CP. Hahahaaaa... Probabil motorul, cu schimbare de soft, turbina, injuectoare si ceva ambreiaj ar duce 260 CP. Dar nu din fabrica...
    PS: Sau poate apare Superb RS, sa faca "misto" de Golf-ul GTI si sa se ia la tavaleaza cu Golful R ( ultima fraza e un pamflet si va rog sa o tratati ca atare ).
    4 0
  • Păcat doar că pare a semăna destul de mult cu Octavia.

    Chiar dacă e o Skoda, de la Superb așteptam totuși ceva mai mult.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru