OFICIAL: Dacia Sandero este Masina Anului in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 11.12.2008
Dacia Sandero a castigat titlul de Masina Anului in Romania, invingand in finala Opel Insignia (locul 2) si Citroen C5 (locul 3).

Dacia Sandero este de astazi oficial Masina Anului in Romania. Modelul autohton a castigat detasat in fata unor modele cu renume printre care s-a aflat si Opel Insignia, proaspat ales Masina Anului in Europa.

Diferenta de puncte dintre primul si al doilea loc, Opel Insignia, a fost enorma, de 41 de lungimi. Ultima pozitie pe podium a fost ocupata de Citroen C5, in vreme ce pe urmatoarele pozitii s-au clasat Mazda 6 si Honda Accord.

Juriul a fost format din 20 dintre cei mai importanti jurnalisti din Romania. Automarket.ro a avut dreptul la un vot in economia competitiei.

 

 

 


Iata clasamentul final, pe puncte, in cadrul competitiei:

1. DACIA SANDERO      - 203 puncte
2. OPEL INSIGNIA        - 162 puncte
3. CITROEN C5           - 136 puncte
4. MAZDA 6                 - 128 puncte
5. HONDA ACCORD       - 124 puncte
6. VW GOLF 6              - 114 puncte
7. FORD KUGA             - 77 puncte
8. SKODA SUPERB        - 70 puncte
9.

RENAULT KOLEOS     - 64 puncte
10. HYUNDAI i10          - 56 puncte

VEZI AICI modul in care a votat fiecare membru al juriului Masina Anului in Romania.

Comentarii (113)

  • ddsfsdfwef
    magarie
    Cand ai in finala masini ca Opel Insignia (COTY 2009), Citroen C5, Mazda 6 si Honda Accord si dai premiul Daciei Sandero ceva e putred. Mi-e scarba.
    0 2
  • ce prostie
    falsa masina anului 2008 in romania
    am vazut decernarea premiilor a fost ceva asa doar sa fie domnul dan vardie care este aparatorul daciei era foarte bucuros si acest premiu daciei logand a fost oferit mai mult sa creasca vanzarile si jurnalisti sunt sigur ca au fost instruiti sa voteze cu loganul daca nu si obligati
    asta este suntem obisnuiti cu asa ceva
    Romani nu mai cumparati dacia si nici renault care este tot acelasi lucru sunt multe marci care au preturi reduse de exemplu gama fiat, kia daca tot vreti o masina noua mai ieftina
    0 1
  • Hai ca sunt de tot cacatul
    0 2
  • acest premiu a fost acordat si pt incurajarea vanzarilor de masini romanesti;)in primul rand
    1 0
  • La ordinea zilei
    Mai surprinde pe cineva?

    Ce ziceti, nu au cei de la Dacia cele mai tari PILE din lumea asta? Pt ei se schimba legile! mai surprinde ca au castigat un concurs care sigur il castigau?

    Vreau sa vad ce urmeaza....
    1 1
  • Catalin
    au avut insignia la bucuresti ?
    au avut insignia la bucuresti ? au vazut-o ?
    0 0
  • noname00
    Golf VI, Accord, Mazda 6
    Din cele 10 finaliste nu mi-as cumpara decat una din cele 3 de mai sus, in rest nu ma prea intereseaza nici una din celelalte 7 masini. Eventual intre acestea ar intra si Insignia. Parerea mea este ca si Skoda Superb este o masina buna care ofera multe (spatiu, confort, fiabilitate, raport bun calitate/pret), numai ca nu imi place. Sandero nu mi-as cumpara niciodata, pana la urma poti cumpara un Golf 4 sau un Polo la banii pe care ii dai pe un Sandero.
    1 1
  • samoara tariceanu
    Sandero ?????????????????
    Sa va fie rusine ziaristi manjiti cu bani si rahat in loc de pasta in pixuri.
    Daca v-ati gandit ca faceti un bine economiei romanesti in conditii de criza v-ati inselat amarnic.Nu ati facut decat sa va umiliti si sa dovediti inca o data ca nu sunteti in stare sa scrieti(votai) decat pe bani.
    RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1 1
  • De ce sandero?
    Bizar, un model cu o motorizare veche, depasita de timp, cu un consum exagerat si cu un moment de cuplu mic oferit de acest motor, cu o stabilitate aproximativa, cu o varianta cu dotari de varf care nu este inca oferita spre vanzare (celelalte variante au dotari mai slabe calitativ dar sunt vandute si, deci, testate de ziaristi!) si mult mai bizar, cu criterii de clasificare care nu sunt aduse la cunostinta (punctaj clar pentru fiecare axpect tehnic pentru toate modelele de masini in competitie), a ajuns sa castige detasat.
    Fiti amabili, ziaristii de la Äutomarket" si publicati in detaliu criteriile de departajare pentru cel putin o comparatie intre Insignia si Sandero. Asa, de curiozitate. Macar sa nu credem ca ati primit o spaguta de la Renault.
    1 1
  • OK
    Sincer mi se pare un rezultat normal. Fiecare isi lauda "plozii". Cred ca e timpul sa fim si noi un pic mai mult nationalisti. Sa nu uitam ca pe hartie Dacia are cea mai potrivita oferta pt. Romania (consider eu). Cat de bine se transpune asta si in realitate (fiabilitate, consum, confort...) nu pot sa zic nimic. Am avut o Dacia 1300 (care era f buna) dar nu cred ca o sa mai cumpar vreo Dacie prea curand (mentionez ca acum conduc un Focus 1 - 2nd hand- de care sunt f. multumit)
    Asta e parerea mea si sper sa fie luata ca atare.
    0 0
  • mircea
    Masina Anului
    Fiecare criteriu de departajare a fost considerat mai important in comparatie cu altul de catre fiecare jurnalist in parte. Altfel spus, daca pentru un jurnalist e mai important confortul, pentru altul e mai importanta reprezentativitatea in Romania.

    Pentru ca multi dintre cei prezenti in juriu au ales a doua varianta, Sandero a iesit Masina Anului.

    Foarte sincer: sunt in presa auto de patru ani, dupa ce am activat in radio si apoi, pentru un an, la Academia Catavencu. Dumnezeu mi-e martor, si acest lucru poate fi confirmat de oricine din presa, dintre importatori sau dealeri: nu e vorba de "spaga", "spaguta", "mita" si asa mai departe. Aceste cuvinte sunt utilizate in general de utilizatori/useri/vizitatori pentru ca acestia sa-si argumenteze opinia, uneori diferita de cea a jurnalistilor. Daca acestia au o alta parere, nu inseamna ca la mijloc a existat ceva, orice. Pur si simplu opiniile nu converg. Din aceasta cauza pe strada exista 200 de modele auto, nu doar unul sau doua. Criteriile sunt diferite.

    Personal, am votat asa cum am considerat ca trebuie sa fie topul masinilor prezente in Romania. Am incercat sa scot - atat cat se poate - criteriul subiectiv din calcul. Nu ne iese intotdeauna, insa TREBUIE sa iti iasa chestia cu integritatea.

    @Leon: Nu am votat Sandero pe primul loc, pentru ca am considerat ca avantajele modelului Dacia - unele importante raportate la piata noastra - nu ii confera modelului romanesc un avantaj impotriva a cel putin trei dintre concurentii sai. In grila pe care am predat-o presedintelui juriului, Sandero s-a aflat pe locul al patrulea. Se poate verifica acest lucru pe linkul care duce spre punctajele fiecarui jurnalist.

    Grila detaliata a fiecarui membru al juriului nu se poate publica pe Automarket, pentru ca fiecare ii apartine fiecarui jurnalist. Daca vorbim strict de votul meu in Masina Anului, va repet, sunt mai mult decat bucuros sa va justific alegerile pe Blog. Il gasiti pe acest site.

    Multumesc.
    0 0
  • Romani nu mai cumparati Logan
    Asta e raspunsul nostru la taxa
    Daca nu sa luat spaga mita si altceva atunci cazule este mult mai grav inseamna ca aveam niste jurnalisti vai de mama lor care nu am habar de industira auto exceptand bineinteles automarket.
    ideea e simpla nu cred ca au luat tot spaguta dar cei care au dat punctajul mare cred ca au luat si au oferit o siguranta pentru a iesi dacia masina anului nu ca ar avea o importanta pentru mine acest premium mi se pare inutil.
    Apoi am observat ca au fost ziaristi de la FHM Caesar si asa mai departe ce pregatire au ceio de la aceste reviste sa poata sa dea un vot mai bine votau oamenii asa cum se intampla pe un site de specialitate unde Honda acord este pe primul loc la mare distanta
    Am mai spus si mai spun inca odata nu e prost ala care da ci ala care cumpara. Daca taxa sa triplat acum romanii nu au alta posibilitate si se duc sa cumpere dacia daca ar fi un pic mai originali nu ar mai cumpara tehnologia anului 1995 si ar face sacrificii si si-ar lua ceva mai bun
    0 0
  • Mi se pare normal
    Nu cred ca asta e un premiu care se da pentru calitatea masinii, ci pentru popularitatea ei in Romania.
    Daca ar fi dupa neavizatii care nu inteleg nimic, si care comenteaza pe forumuri probabil ca Masina Anului in romania ar fi un Lamborghini.
    Nu cred ca Opel Insignia sau Citroen C5 o sa se vanda in numere mari in Romania.
    0 0
  • king of bronx
    Astia sunt de-a dreptul NESIMTITI.Cum dracu sa faci Sandero masina anului?De CE nu masina deceniului.Sunteti stupizi,de-a dreptul scirbosi.Imi este lehamite de tara ata de cacat.
    Chiar credeti ca tti avem 4 clase si suntem traiti in debara?RUSINE
    0 0
  • Stefan
    incredibil
    :)))))))))))) Incredibil :)))) Rahatul de Sandero ii pe prinul loc, iar Skoda Superb pe 8. Asta da frate :)))
    0 0
  • sunshine64sm
    Diferenta de puncte... a fost de 41 de lungimi
    no comment :D
    0 0
  • Sandero???!!!
    Mergeti cu masina asta,o saptamana si va veti sa seama cat este de proasta..Eu stau in Pitesti si am oprit un sofer pe strada care era cu Sandero in teste.Ce mi-a spus despre masina,nu va pot reproduce aici.Este chiar mai proasta decat Loganul,deci nu stiu ce ziaristi au votat-o.Probabil ca niste lingai ai lui Stroe si ai lui Tariceanu.Inca ceva,...lumea cumpara Logan2,mai putin Sandero.Nu stiu cum au ajuns la topul asta.Niste idioti,care se dau culti si atotstiutori si ei nici macar nu stiu sa se incheie la pantofi.Bine ca nu sunteti ca ei,voi cei de la Automarket.
    0 0
  • Sunteti cam cu mintea la padure
    Eu cred ca sunteti un pic cu mintea la padure. E vorba de masina anului in Romania nu in Germania sau Italia. Daca era dupa niste pacalici ca voi poate alegeau un Lamborghini ceva .... sau un BMW .. o masina scumpa ... nu? ca vad ca nu aveti nici cea mai mica logica in opiniile exprimate.

    Din punctul meu de vedere cand sa votat sa tinut foarte mult cont de impactul pe care la avut Dacia Sandero in momentul lansarii pe piata din ROMANIA (nu Franta, nu Palestina), un alt criteriu important a fost si raportul calitate/pret (cu bani putini cumperi o masina destul de buna, cu 3 stele obtinute la testele de siguranta). Anul trecut cand Kia Ceed a luat titlul avea in competitie masini mai bine cotate de presa din strainatate, si a avut si el in competitie Opel, Peugeot sau Fiat 500 - masina anului in Europa.
    0 0
  • red_spyke23
    bullshit
    pt a scoate din rahat dacia, normal k jurnalistii aia au fost obligati sa voteze "tigaia anului" sandero...am ajuns de tot rasul, vai de capul nostru...la ce masini sunt in clasament, se vede k "sandero shit" a castigat detasat...bv lui..
    0 0
  • Crysty
    Masina anului
    Mai oameni buni! Este criza! Vor sa promoveze Loganul si Sandero sa fie cumparate! Chiar nu va asteptati ca una din ele sa iasa masina nului in romania? Era logic! Interese sa se vanda tarabele lor!
    0 0
  • adry2486
    jale mare cu sandero asta!!
    CUM POTI SA PUI DACIA PE LOCUL 1 IAR FORD KUGA - 77 puncte PE LOCUL 7?FORDUL ASTA E FULL DE CONTROALE DE STABILITATE SI DE OPTIUNI DE ULTIMA GENERATIE INCLUZAND AICI SI PORNIREA MOTORULUI DIN BUTON,COMENZI VOCALE,NAVIGATIE CU TOUCH SCREEN...DOAMNE FERESTE-MA DE PROSTI.DACA NOI ROMANII AVEAM PARTE DE BANI ASA CUM AVEM DE PROSTI ERAM O TARA BOGATA RAU.VA SALUT
    0 0
  • masina anului
    astia sunt cu capu!le urez celor care au votat-o sa nu aibe parte de alta masina decat sandero!
    0 0
  • Cosmin
    Sandero zilnic
    Cati din jurnalistii care au votat au condus TOATE masinile care au fost supuse votului si cati dintre cei care au votat Sandero pe primul loc au condus zilnic Sandero timp de o saptamana in Bucale sau in alt oras mare al lumii? Cred ca de la volanul unui XC90 Sandero se vede OK. Ne meritam presa pe care o cumparam!
    0 0
  • robert
    masina anul-ui
    a fost ceva obiectiv in toata chestia asta, ce criterii de departajare s-au folosit?
    0 0
  • masina anului in romania
    Rusine sa le fie celor care au votat Tigaia Anului drept Masina Anului si le doresc sa aiba parte doar de ea macar un an
    0 0
  • Dacia, painea multor romani
    Sa va fie rusine tuturor celor care vorbiti rau de Dacia! Ganditi-va numai cate persoane au un loc de munca si mai mult uitati-va in urma si incercati sa vedeti cat de repede a evoluat Dacia noastra.
    Vreau sa inteleg si sa cred ca toti cei care ati scris mai sus nu au nici o treaba cu domeniul auto si mai mult decat atat se incadreaza in proverbul " Pisisca daca nu ajunge la carnati, spune ca PUTE"!
    Sfatul meu pentru voi este inainte sa vorbiti de rau pe cineva sau ceva sa va informati.
    0 0
  • cici,esti idiot?
    Locuri de munca?Unde erai cand i-au dat afara pe cei de la Aro,de la Tractorul Brasov?Aia nu munceau?Sau celelalte fabrici din alte domenii,care au fost falimentate de hoti si au ramas pe drumuri,aia nu munceau?Dar ce,numai Dacia are muncitori?Ceilalti ce erau,sclavi?Trebuia sa se intample asa?Siin primul rand sunt destui din cei care au scris care au habar de domeniul auto.Si iti mai spun ceva,la Dacia se intra pe pilein posturi mai bune.Nu ma contrazice ca stau in Mioveni si stiu ce vorbesc.Nu-i mai plange pe cei 600 si ceva care au contracte determinate.Si sunt foarte informat,oamenii stau acasa,incaseaza 85% din salariu si mai iau si prima de Craciun 450 ron.Informeaza-te tu,mai bine.De unde sunt banii?Cu ce a evoluat Dacia?A evoluat fata de ce era inainte,dar tot in urma a ramad fata de alte marci consacrate.A pierdut trenul de tot.Ala care trece pe la Colibasi.Probabil ca stii ca la CKD se muncea si sambata si duminica.Ce rau le mergea la francezi.Nu mai plange degeaba,ca probabil stii ca un director francez are salariu 20 mii ron si-i mananca cu o curva din Mioveni.Mocofanule.
    0 0
  • razvan
    Bravo Dacia !
    Bai cititori Automarket experti in toate ce tot criticati premiul lui Sandero, ascultati si voi un pic urmatoarele chestii :
    - In primul rand, MA (masina anului) in Romania se refera la o masina apreciata din toate punctele de vedere de catre presa DIN ROMANIA, ptr piata DIN ROMANIA si intr-un mod cat mai obiectiv posibil
    - Daca Insignia, Accord si Mazda 6 sunt niste limuzine excelente - si sunt de acord cu asta - nu inseamna automat ca trebuie sa castige toate premiile indiferent de concurenta ! Degeaba e Accord Executive 2.4 30 000 EUR iar ce primesti e calitate pura, daca SI-O PERMIT DOAR UNII!!
    - COTY e un premiu european ce tine cont de calitatile, designul si utilitatea unei masini nominalizate .. si cea care intruneste anumite standarde castiga, MA e un premiu local .. pentru o masina ce are toate sansele sa ajunga atat la oameni cu multi bani cat si la cei cu venituri modeste
    - In final, cred ca e o ipocrizie la romani, in special la majoritatea ce scrie aici ... pun pariu ca nici nu va permiteti o Sandero 1.6 cu banii jos, dar de criticat primii.
    - Dacia/Sandero pentru RO in acest moment nu e doar masina cu 4 roti si 2 faruri, reprezinta si un brand de tara, si o salvare pentru balanta de plati deoarece se fac multe exporturi, un acces facil la mobilitate prin pret samd.
    - OK, nationalism din parti, dar macar mandria ca masinile astea care se vand ca painea calda la export sunt facute in tara noastra ar trebui sa existe! FIAT era o marca varza 100 %, vechiul punto, marea, samd erau varza totala .. si totusi vad sute si mii de astfel de masini aici, adica oamenii au incredere in marca desi se strica des, nu sunt comode samd - asta inseamna ca sunt mandi de marca lor nationala!
    - in Italia Sandero, MCV sunt vazute ca fiind masini foarte atractive, S. se da ca premii in Hypermarketuri, se testeaza in marile reviste auto si este f bine vazuta, deja am vazut o groaza peste tot .. atat cu GPL cat si fara - pot pune si poze daca automarket vrea.

    Bravo Dacia, Bravo Renault .. e un premiu meritat !
    0 0
  • Dacia, painea multor oameni
    In primul rand stimate domnule Liviu eu nu cred ca am facut pe cineva IDIOT? si dupa parerea mea ca sa faci astfel de afirmatii trebuie sa-ti lipseasca si cei 7 ani de acasa, iar daca ai incercat sa te angajezi la Dacia si nu ai fost recrutat asta nu inseamna ca se intra pe pile ci poate nu ai corespuns criteriilor necesare, cat despre cei care au fost dati afara de la Aro, nu cred ca este treaba celor de la Dacia, asa cum ai spus si tu Dacia stie sa-si tina oamenii ( stau acasa cu 85% din salariu si le mai dau si prime de Craciun, Paste, etc) si nu-i dau afara ca pe niste carpe cum fac altii. Si-ti mai spun un lucru: noi vedem numai ce fac strainii la noi in tara, dar ce fac romanii nostri la noi intara nu vedem ca sa nu mai vorbim de ce se intampla afara... Totusi este pacat ca vorbesti asa, cauta un pic in trecutul tau si ai sa vezi ca cineva din familia ta ( daca esti din Mioveni, asa cum spui de altfel), la un moment dat a lucrat la Dacia si a castigat o paine!
    0 0
  • Doamne ce distrusi
    Bai,Razvane,nu mai bate campii.Unde ai vazut tu atatea Dacii MCV in Italia?Poate la tara.Baiete,am stat 2 ani in Roma si aia abia parcheaza un Smart in aglomeratia aia si sincer pe racord cele mai multe masini erau AUDI,BMW,MERCEDES si ale lor.Probabil ca stai pe la tara pe la Barii sau cine stie pe unde.Aia cara doar balegar cu loganul.Ce reviste mari au testat Loganul?Toate fac asa cand apare o masina noua.E normal.Esti bolnav sau esti posesor de Logan?Fiat-ul nu mai e ce a fost.Ultima generatie este foarte reusita,nu se compara cu Dacia.Cati CP a scos Renault dintr-un motor de 1.4l?Bati campii?Si majoritatea ne permitem mai mult de Sandero nou,ex am un Passat Highline,am un POLO si am avut Peugeot,Renault si Logan,deci am ramas la ce este bun,nu la tigai.
    0 0
  • iritatu'
    MA
    Ar trebui explicat de ce se tine cont cand se alege Masina Anului; poate ar fi mai usor de inteles pentru multi!
    0 0
  • acelasi
    deci, suntem praf. Celor care au realizat clasamentul (sau ce o fi ) le urez sa se plimbe toata viata numai cu sandelul. Criteriile dupa care s-a facut evaluarea nu pot fi intelese de muritorii de rand, ci doar de catre cei care le-au emis din umbra singurului neuron disponibil. Sa va faceti cate un frate fiecare.
    0 0
  • Cici
    Nimeni din familia mea nu a lucrat la Dacia.Nu as lucra in viata mea acolo.Am o firma si masinile cu cele mai multe probleme sunt Loganurile.De asta ma dispera oamenii ca tine care bat campii ca e o masina buna.Cand de duci la revizii,Stroe iti ia dintii din gura,ca numai la service-ul lui se fac reviziile la masinile noi,deci nu spune prostii,ca stiu ce vorbesc.
    0 0
  • Ca este o masina proasta sunt de acord si eu. Insa dupa cum au spus unii e vorba de masina anului in Romania si daca ne uitam bine pe strazi sunt cu mult mai multe sandero decat restul masinilor din topul de mai sus de unde si titlul castigat. E ca si cu litoralul romanesc: multi il urasc si totusi nu ai loc vara sa intinzi un prosop ca e plin de romani..... parerea mea
    0 0
  • Liviu
    Liviu, nu vreau si nici nu cred ca are rost sa stau sa te conving ca Dacia nu este asa cum spui tu... Ceea ce spui tu este o opinie ( care iti apartine) si nu un fapt. Atata timp cat te gandesti la CP, avand in vedere ca noi nu avem strazi pentru asa ceva nu cred ca mai are rost sa mai discutam.
    Cat despre cuvintele urate pe care le folosesti, ar trebui sa incerci sa te mai controlezi; si inca un lucru si am incheiat ( pentru ca eu trebuie sa muncesc, nu am avut norocul tau sa am firma): NICODATA SA NU SPUI NICIODATA!
    0 0
  • iritatu'
    Pacat ca Romania e locuita....
    Puteti incerca sa va postati aici parerile, cat mai obiective, despre alegerea Masinii Anului? Nu se vad decat frustrari....
    Nu pricep: trebuie aleasa Dacia ca Masina Anului pentru ca "este painea multor oameni"? CICI esti ori sarac cu Duhul, ori ai actiuni la Dacia (auzi la el, 'Dacia noastra'!) ori ....lucrezi la ei (si stai intr-un post caldut, pe o gramada de bani nemunciti!)! Si inca ceva: incearca si tu sa te exprimi cu mai putine greseli!
    Iar despre RAZVAN, ce sa zic...Cred ca e la fel ca tine, dar are salariul mai mare; ...e un pic mai informat!
    0 0
  • CICI
    Este opinia mea ca fost utilizator de Dacia Logan si ca mine sunt destui.Garantat este NICIODATA.Nu avem strazi,dar platim o gramada de taxe pentru ele.
    0 0
  • Scuze
    Scuze pentru jigniri.M-au luat nervii,ca stiu cat de proasta e masina.
    0 0
  • Marius
    "Rumani bolnavi"
    1. Asta e rezultatul si cu asta basta. Este deja istorie.

    2.Ca sa vedeti ce minte de kkt au romanasii nostri care posteaza pe site.....pai domnilor, din moment ce natiunea noastra a fost preponderent din tarani iobagi pe cand altii deja foloseau in lumea asta cutitul si furculita.......pai vreti ca si iobagii si taranoii de mai sus care au postat impotriva daciei sandero, sa aiba mai multa minte?! Asta e mintea de "ruman".....nu-l duce capul, nu are viziune, e doar un "soarece imputit care toaca ce produc altii si nu e capabil de nimic".

    3.Acum ca sa va lamuresc cum sta treaba cu Dacia asta.
    E adevarat ca e o marca slabuta, fara tehnologie premium, fara atitudine, si care nici nu-si merita toti banii ceruti.
    Dar.....de bine de rau avem o marca auto....producem ceva....vin bani la bugetul de stat......francezii dau de mancare la o gramada de nenorociti in tara asta.......iar cine nu are bani si nu-si permite si vrea ceva nou, isi cumpara o masina din asta low-cost. Ce e asa de greu de priceput? Adica tiganul de lauda si cu puiul lui de cioara.....peste tot in lume strainii se mandresc cu ceva.........in schimb "rumanul nostru face pe nebunul", vorba aia "saracu e si al dracu". A uitat rumanul ca a trait in comunism, a mers cu trenul si cu "rata"......a mancat ciorba de stevie si purcei la protzap ca in evul mediu taiati in curte. Acum rumanul vrea sa faca salturi peste epoci istorice, are "rasini" in cap, nu-i mai place orice, ii pute totul, vrea lux....vrea pe dracu sa-l pieptene.

    4.In concluzie....in lumea asta sunt produse pt toate gusturile...preturi pt toate buzunarele.
    Iti place dacia - o cumperi asa cum e, buna-rea.
    Nu-ti place dacia - iti iei altceva, nu te forteaza nimeni.
    Postezi aiurea pe forumuri auto - mai bine du-te dracu si te culca, bea un coniac ieftin sau fa scandal in fata guvernului. Nu e pt voi domeniul auto. Nu e pt "maimute antropoide din spatiul mioritic".
    0 0
  • Marius
    Vai,ce destept esti.Nu vrei sa fi seful nostru?Alt Loganist idiot.
    0 0
  • exitus
    ceva e putred???putin zis:)):)):)) cam totul e putred......adevaru ii ca "celelalte" concurente kiar nu au ce cauta in "competitia" sandero....daca iei inainte cu 2 modele de la fiecare clasa pe care a "SUBCLASAT-O" sandero,si daca mai si ai okii deskisi si esti corect cu tine insuti,sandero are toate sansele sa ocupe ultimu loc!!! dar asta e.....traim in Romania,deci ne putem astepta la orice!!!,kiar la orice!(din pacate)!!!
    0 0
  • Nu cumparatia dacia
    e cea mai proasta masina din toate punctele de vedere
    BU MAI CUMPARATI DACIA SA DEA FALIMENT CA E O MASINA NASPA DACA NU AU STIUT SA FACA CEVA BUN
    0 0
  • pfff Rasnita pe primul loc
    deci e incredibil fratior.... =)))) ma doare burta de ras.... trebuie sa fi dement sa pui asa cva pe primul loc.. ... n`am cuvinte pt mai multe comentarii =)))))
    0 0
  • pt marisu
    frustratu
    ce sa ceri de la insusi "maimuta antropoide din spatiul mioritic".
    el lucreaza la dacia sau ceva de genul asta nu mai cumparati marca asta de rahat care si cei de la dacia spun acest lucru
    fiecare cumparator de dacia este prostit exact cand te duci in piata si te fura la cantar.
    tu nu stii ca esti furat dar ala care te fura isi zice ce prost mai e si asta la fel si cu ce sa ceri de la insusi "maimuta antropoide din spatiul mioritic". dacia
    0 0
  • Sandero
    anti-sandero
    nume d ratati (adica cei care au dat punctaj maxim la sandero):

    Stelian Damov, Florin Micu (APAR) ;Teodor Stefan (Un zambet pe 4 roti ) ;Daniel Costea (autoforumtv.ro ), Andrei Taflan (4x4) ,Constantin Baches (Caesar),Virgil Mihailovici (Siguranta Rutiera),
    Oana Georgescu ( Freelancer)-mai bine te duceai la cratitza,Dan Scarlat (Autoshow), Daniel Apostol (The Money Channel ), Radu Grozea-nu ma mira (TVR 1) , Cristian Andreescu (APAR), George Botezatu (Auto Expert)
    si o parerea personala e o mare diferentza intre a fi nationalist si a fi retard
    0 0
  • porcarie
    nu exista grad de comparatie intre Dacia sandero si ceilalti participanti; nu stiu cine poate copara sandero cu Opel Insignia spre exemplu care a iesit pe piata cu inovatii pe care Dacia indiferent de model nu le va avea niciodata, s anumai zicem de Honda si ceilalti.Rusine celor care au efectuat acest top pentru ca se pare ca si in acest domeniu ( ca peste tot) exsta oameni care platesc bine pentru a fi pusi in fata.
    RUSINE!
    0 0
  • Autogreen.ro
    E normal
    E normal si era de asteptat, Dacia a vandut sute de mii de masini in Romania, are un raport calitate-pret imbatabil si ramane in continuare cea mia vanduta marca din Romania. Nu poti sa dai masina anului unui model care s-a vandut in cateva sute de exemplare si alea cumparate de anumite firme.
    0 0
  • Rahat
    Dacia s-a vandut asa prin programul rabla,ajutata tot de guvernul jepcar Tariceanu,asta ca alte masini noi au preturi mai mari.Daca vrei calitate nu cumperi Dacia.A bagat-o pe gat la romani si astia platesc 7 ani rate la banca.
    0 0
  • mihai viteazu
    raspunde Carcotasilor care critica Sandero!
    Mai oameni buni nu va mai adti cu parerea ca gresiti cand subestimati Dacia. Si mai ales sandero! Sa va spun de ce> pentru ca pe langa faptu SUBIECTIV care tine de nationalism trebuie sa fm obiectivi si sa acceptam ca datorita Renault si francezilor dacia este acuj o marca recunoscuta internatioanl care face masini bune si fiabile (ex: Logan a fost declarata numatul 1 parca in fiabilitate in Franta tara care a inventat conceptul de calitate pe vremeal lui Ludovic al XIV lea) Cine nu facea calitate era trimis la Bastilia! Stati asta > In alta ordine de idei Sandero de la dacia sau renault s-a vandut in peste 50.000 de exemplare pana acum de la debnutul vanzarilor in iunie 2008 si mai relevant este ca cele mai mari vanzari din afara sunt in Franta(4903 exemplare), Germania (4710 exemplare) Spania (1563 exemplare) conforma Auto Bild nr. 5(1228 decembrie 2008). daca mai punem ca versiunea echipata si cu airbag-uri laterale a obtinut 4* EURONCAP ( spre deosebire de cea fara airbaguri laterale care a obtinut decat3*) vom avea imaginea unei masini unanim apreciate in lume ( bineinteles tinanad cont de clasa din care este si de pret)
    0 0
  • solenza
    felicitari sandero
    cred ca este meritat premiul. raportul pret calitate este f bun.si masina se comporta f bine la drum.am condus multe din marcile concurente si se comporta mai slab la drumurile noastre.in afara de asta intretinerea este mai acceptabila la ea decat la alte masini. suntem prea frustrati in fata unui produs made in romania.(cum spunea si un poet ,de aceea am fost mereu si suntem in continuare o tara condusa de altii, ne umilim prea usor in fata lor si ne punem prea greu la munca sa facem un produs de calitate).
    0 0
  • Sandero
    Cinstit,la banii care-i dai pe Sandero nou,iei una second,putin mai veche,3-4 ani,dar mult mai sigura si mai accesorizata.Si daca faci socoteala cat te costa reviziile ajungi la un second destul de bun.
    0 0
  • miahi viteazu
    Continuare!
    Imi cer scuze pentru greselile aparute dar am scris foarte repede! Pe de alta parte cei care ii blamati pe asa zisii ziaristi auto aveti perfecta dreptate pantru ca majoritatea sunt praf si impostori slab pregatiti si certati cu gramatica limbii romane.

    Dar ma uitam acum pe revista sus amintita care este germana (Auto Bild) editia in limba romana si vedeam cum critica noul Megane 3 ca este zgomotos cu un design comun etc. sa nmu uitam ca "impartialii" de germani sunt foarte nationalisti(ca si francezii de asemenea) si ca multe dintre testele lor comparative sau de fiabilitate sunt masluite pentru a iesi masinile lor primele desi se vede de la o posta ca nu e asa cu modelele noi.

    Fiabilitatea tipigc germana a fost "dar a fost odata pe vremuri" Acum este societatea de consum in care profitul primeaza nu calitatea!

    Nu uitati magaria cu Loganul care s-a dat peste cap facuta de marele ADAC!!!!

    Am avut ocazia sa merg cu golf 4 si 3 si sa ma urc in G VI! Naspa masini! fara pic de design, fara personalitate zgomotoase cu directie grea(vezi doamne megane-ul are directia fara feed back) dar in bucurestiul asta sufocat cred ca e mai buna decat o directie de care tragi tare ca la masinile extraordinare" nemtesti!

    De cand au nemtii bun gust? Ei nu au avut niciodata! Ei sunt bun popor fara istorie( germania s-a unit in jurul prusiei in sec> al XiX lea) care este frustrat si care are tendinte revansarde.

    Credeti-ma ca stiu ce spun ca am sata o perioada in Germania si am prieteni acolo!

    Sunt de admirat decat ca respecat niste reguli si au o alta atitudine fata de noi (de exemplu "care aranjam tot")

    In rest sa va mai zic o intamplare care a avut loc ieri" tin sa iti zic ca de curand am cumparat de la unii care aduc din germania niste napolitane erau sigilate!!

    Primele 2 din pachet erau in termen! La celelalte era termenul de garantie sters cu pasta corectoaresi erau sigilate Erau de la Aldi!

    Si cand am sters pasta corectoare scria ca expira in 04.11.2008!!!!!!!!

    Omului care mi le-a vandut i le-am dus i-am aratat si mi-a dat altele neexpirate dupa ce a deschis alte pachete si mi le-a verificat sa nu fie expirate!

    ASTA MI S-A INTAMPLAT MIE NU DIN AUZITE OAMENI!

    CONCLUZIILE LE TRAGETI VOI !!!

    http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=20352
    0 0
  • Petitie
    Petiţie taxa auto
    COMUNICAT DE PRESÄ‚
    Un grup de cetateni revoltati de faptul ca Guvernul a decis majorarea taxei de mediu pentru autoturismele second-hand într-un procentaj care înseamna practic triplarea ei, a decis sa demareze procedura legala de anulare a acestui act normativ. Baza legala este data de Legea 189/1999, republicata în 2004.
    Conform acestui act normativc, pentru a promova o initiativa legislativa, trebuie constituit un grup de initiativa de 10 persoane, care sa nu fie functionari publici, sa aiba dreptul de vot, conform legii si care sa-si aleaga un presedinte. Pentru demararea procedurilor, grupul trebuie sa adune minim 100.000 semnaturi, din cel putin un sfert din judetele tarii, dar nu mai putin de 5.000 semnaturi pe judet.
    Grupul de initiativa propune un alt proiect de lege care sa prevada o taxa de mediu unica, de 100 euro, pentru prima înmatriculare a autoturismelor second-hand. La aceasta initiativa s-au alaturat deja cetateni din mai mule orase, cum ar fi Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Brasov si Bucuresti. Prin demersul nostru dorim sa îndreptam o nedreptate care afecteaza foarte multi cetateni dar, în acelasi timp, nu dorim sa aducem prejudicii productiei interne de autoturisme.



    Presedinte grup de initiativa
    Samuel Caba


    Care doriti si va simtiti nedreptatiti de taxa Tariceanu,intrati pe www.caba.ro sa va inscrieti.
    0 0
  • Daniel
    GATA!
    Asta face parte tot din sufocantele reclame, Logan, Daci, Renault! o porcarie, cine poate crede asa ceva? in nici un caz eu nu pot sa cred asta! din acest moment debifez insecrierea la aceast newsleter! m-am saturat de reclamele astea ascunse... la revedere, nu am timp de pierdut si nici nu mai pot astepta sa fiu mintit pe fata, destul o fac politicienii nostri, destul cit am trait sa vad ca alesi pe locul intai la alegeri sa piarda ind defavoarea celor de pe 2, 3 sau 4... asa si cu Sandero asta... multumesc nu mai am nevoie!
    0 0
  • Megane3
    miahi viteazu,Megane 3 e chiar simpatic.Imi place.Nu am avut ocazia sa merg cu el,dar am prieteni care lucreaza la teste la Dacia.O sa incerc sa fac rost de poze mai detaliate si sa le bag pe un forum.Eu am VW,dar ce e frumos ii place si lui Dumnezeu.
    0 0
  • masiniile franceze
    bune pentru cei care nu au condus nicodata o masina japoneza sau cei care nu isi permit
    Referitor la Renault. toti spun ca dacia e facuta de renault dar ce e asa mare marca acesta.
    Francezi se pricep la branza la parfumuri dar sa ii lasam pe altii sa isi faca treaba in materie de automobile.
    Nici cele germane nu sunt extraordinare dar daca ne uitam la fiabilitate cred ca cele japoneze ocupa primele locuri si sunt cele mai tari apoi sa nu uitam stilul si performantele maninilor italiene gen ferrari, lamborghini, maserati, lancia mai sunt si altele.
    Am condus si eu noul megan e groaznic ca toate renault-urile asa ca daca vreti sa va luati masini bune cumparati cele japoneze daca vreti sa va luati supersportive luati-va masiniile italiene si mai lasati prostiile de masini branza imputita tip franceze sau si cele germane.
    Cand vorbesc de masiniile franceze include si peugeot citroen renault si ce carute mai au ei
    0 0
  • Estetic
    Ma gandeam la designul ei.Doar atat.Nu la fiabilitate.In leg cu masinile japoneze ai dreptate.Am o Mazda MX5 decapotabila,dar nu stiu daca mai reusesc sa o inscriu in Ro.Merge super.
    0 0
  • Cazanul anului poate :)))
    0 0
  • pt liviu
    megane desgin frumos doar la inceput
    da legat de design-ul lui megane 3 ai dreptate fura ochii dar aduti aminte ca asa a fost si cu vechiul megane era foarte frumos cand a aparut apoi dupa jumatate de an imi maprea urata francezi fac un design cu impact mare la inceput dar nu isi pastreaza calitatiile nu au stil asa cum are o masina italiana asta e parerea mea
    am condus multe masini franceze chiar si noul megan nimic nou se simte parca mirosul de branza in ea cat sar chinui ei sa faca ceva in privinta asta
    foarte frumos un mx-5 bravo tie
    0 0
  • automarket
    automarket dezamageste din nou
    credeam ca automarket e ceva mai realist dar mi-am dat seama ca nu este asa. ce sa vezi cand deschizi pagina in drepta la comentariul zilei este acle comentariu facut de autogreen din care reiese ca dacia a luat pe buna dreptate acest premiu si asta le convine de minune celor de la automarket.
    ca si cititorul de mai sus astazi ma dezabonez si eu de la newslatter ca m-am saturat de atat reclama care mi se deschide toata pagina si nu mai pot citi nimic.
    0 0
  • BRADONEL
    dacia
    In 2005 am luat primul logan, in 2007 l-am luat pe al doilea.
    Acum l-am vandut pe primul, cu gandul la sandero, dar am avut neinspiratia sa ma razgandesc si sa ma indrept catre o marca straina. Cea mai mare tampenie pe care am facut-o. Spunea cineva mai sus ca reviziile la Dacia sunt scumpe. Ce zici de asta: 400 Ron revizia la 6 luni doar sa iti schimbe uleiul. Masina troncane, bocane, scartaie de parca ar fi un taxi cu 2 mil. km, nu o masina noua cu 5000 km. Sunt extrem de dezamagit, mai bine ramaneam la Dacia.
    La logan, doar 2 probleme in 50000 km: un bec ars care, apropos, era " MADE IN GERMANY" si sonda de marsarier ( adica nu se mai aprindea becul de mers inapoi). Adevarat, mari probleme de fiabilitate are Dacia.
    Eu spun fapte, nu din auzite, asa ca fazele " Dacia e de kkt" nu au niciun adevar.
    Daca chiar nu iti place, ia alta!
    0 0
  • mihai viteazul!
    catre masini franceze!
    ma uit la tine si ma minunez cat poti fi de credul cu toate chestiile astea de marketing ci fiabilitatea masinilor japoneze. verisorul meu a vrut sa isi ia toyota modelul corolla cel vechi acum 1,5 ani si nu si-a mai luat pentru ca un prieten de-al sau e mecanic sau asa ceva la reprezentanta si i-a zis ca are probleme, nu mari dar are si ca e doar pentru fraieri reclama cu cea mai tare si fiabila masina etc. In concluzie nu si-a mai luat(poate a fost manipulat dar cred ca stia prietenul ala al lui ceva daca lucra la ei) si si-a luat Laguna II phase II care merge bine si e ok.

    E pe benzina si consuma cam mult ca e 1,6 16 v 115 cp. dar daca nu esti diliu sau vitezoman e ok masina asta.

    taica-meu are la fel acelasi model si e multumit deocamdata de ea.
    Eu am megane 1,5 dci 80 cp luata noua asta vara euro 3 ca ramasesera in stoc cu....10.500 euro!!! pana acum e ok> Nu stiu mai tarziu dar ma simt bine in masina asta.

    Am mers lunile trecute cu un bmw seria 3 al unui prieten, 163 cp din 2006 dar asta daduse 22500 euro la mana a doua(SH) din germania> Enorm!!

    Masina e tare dar ofera prea multa putere pentru tara asta si drumurile astea!

    In schimb merge tare dar pe pamant in afara drumului fuge de fund cu toate sistemele ei. Plus ca e naspa de tot in interior. fara gust si cu materiale indoielnice care se cojeau(vopseaua bej s-a luat de la usi si de pe consola centrata nu toata dar s-a mai exfoliat) Deci nu mai e calitatea aia dianainte>

    In legatura cu masinile franceze se pare ca "porcariile astea" sunt facute de niste firme care s-au nascut cu zeci de ani inaintea celo japoneze!
    peugeot parca e a doua firma dupa daimler ca si aparitie(vechime)!

    Si fraze din asta de genul aia stiu sa faca numai branza ceilalti numai bere etc da dovada ca esti un semidoct! Germania, Franta, Sua, produc de la ace pana la rachete tancuri si avioane militare ! sateliti unde janonezii nu se vad!

    asa ca lasa vrajelilie asta si pune maina si mai citeste!

    Nu mai veni cu fraze invatate si cu tot cfelul de idei preconcepute!
    0 0
  • andrei
    masina anului
    era normal sa se intample asa
    cum s'a mai spus si mai sus trebuie in curajata cumpararea de masini autohtone.. sau ce'o mai fi kestiile alea cu 4 roti numite dacia.
    e adevarat ca sunt masini exceptionale pe locurile anterioare( insignia, acord sau mazda 6) dar pt romania tot mai bun e un sandero, sau mai bine zis pt salariile romanilor, cu toate ca noul accord sta f bine la capitolu vanzari
    noi sa fim sanatosi
    0 0
  • masiniile franceze
    pentru mihaita ne viteazu
    pentru mihai viteazu am avut pana acum 5 masini japoneze si acum am un impreza STI, am avut si toyota si honda, soramea are un avensis si in afara de revizii nu am facut nimic la ele.
    La noul STI am 300cp si nu mi se pare prea puternica ba din contra mai vreau dar tu care ai condus doar 1.6 benzina sau masini pana in 150cp inseamana ca esti doar un sofer simplu si nu te intereseaza mai mult
    si te rog nu mai da exemple de genul ca a vrut sa isi cumpere si un mecanic ia zis ca nu sunt bune ai avut o masina japoneza vreodata sa o exploatez la maximum.
    eu cand spun fiabilitate ma bazez pe ceva iti dai seama ca nu miam luat STI ca sa merg cu el cu 80 la ora majoritatea timpului il tin la turatia maxima am 30.000 km si culmea nici o problema ia inceraca asa ceva cu un renault.
    Si nu mai fa comparatie intre o laguna si un avensis cred ca nu ai mers cu amandoua sa vezi care e diferenta
    e mare cu toate ca sunt din aceasi clasa dar toyota merge catre premium.
    imi pare rau ca ai o masina franceza
    0 0
  • masiniile franceze
    tot pentru mihaita al nostru
    si apropo nu te uitai la mine ca nu aveai cum poate citeai ce am scris
    0 0
  • mariux
    ce fel de concurs este asta?
    de tot rasul, insa nu ma mai mira nimic.
    oricum acest concurs nu cred ca are vreun criteriu de departajare. eu cred totusi ca e o gluma PROASTA a celor de la automarket.
    de ce zic asta? SIMPLU
    pt ca nu se ia dupa nimic:
    - nu clasa
    - nu vanzari
    - nu tehnologie
    - nu design
    - nu inovatie
    atunci CARE SUNT PRINCIPIILE DUPA CARE AU FOST DEPARTAJATE?????
    eu atat vreau sa stiu
    A ba nu vreau sa il intreb pe Dl Bogdan Mirica, cel care a scris acest articol cum de la poze apare decat castigatorul? Ne intoarcem in comunism cand nu vedeai decat castigatorul (Ceausescu) ?????
    o bila mare si neagra
    eu zic ca ar fi frumos sa vedem poze si cu celelalte masini.
    asa unii din juriu ar avea ocazia sa vada signum cum arata, de inovatie si tehnologie nu vreau sa le vorbesc ca oricum ei au drag de DACIA si nu vor sa inteleaga ca exista si motoare mai noi de 2005
    0 0
  • nu mai laudati dacia
    nu inteleg de ce lauda unii dacia,nu e nimic de admirat la ea,a avut 2 modele de la renault si le-a tot facut pana i-au cumparat cu totul.vb de renault 12 pe care l-au facut in 1300-1310 si tot asa.
    cat despre logan...nimic ajung in service pline de probleme,ultimele serii sunt varza,oricum masina n-a fost niciodata fiabila,si sa vedeti cata lume se plange de ele si regreta banii dati,mai ales la cat costa intretinerea.
    si nu stiu cum a castigat sandero premiul,erau multe alte optiuni mai bune,la ~ aceeasi bani.a fost cineva la lansare la sandero?ca stiu ca se vorbea de impactul pe care l-a avut asupra romanilor,n-a avut nici un impact,la lansare a fost pustiu si daca nu ma insel tot loganul se vinde mai bine.calitatea e tot calitate de dacie,aproape 0,fiabilitate 0,si unii inca spera ca daca le tin sub prelata o sa ii tina 30 d ani ca vechile dacii peticite cu sarma in fata blocului.
    in rest e clar ca a fost un concurs platit de dacia-renault,si nu cred ca din spirit patriotic
    0 0
  • Razvan
    Mai oameni buni
    Mai oameni buni, titlul se refera la SANDERO si la premiul aferent, nu la Logan, de ce nu discutati doar despre S., ok?

    Ma minunez ... si iar ma minunez, in dulcele stil romanesc se trece de la un subiect la altul fara nici o legatura, cocalarismul si fatarnicia sar inaintea ratiunii.

    - Liviu, te felicit ca ai ales Passat si VW in general, sunt masini f bune eu am japoneze dar nu mai conteaza, ca nu e concurs de avere aici .. din respect pentru Automarket n-am sa raspund in acelasi stil.
    - Tineti-o tot asa Automarket si mult succes pentru Dacia, respectiv Sandero!

    - Nu pot decat sa sper ca multi dintre cei care posteaza aici nu compun majoritatea ratiunii cetatenilor romani. Cu asa gandire si ratiune inseamna ca pe strazi ar trebui sa fie doar Ferrari, Audi, Lamborghini, VW samd .. ptr ca °restul° nu conteaza, si care e faza cand faci credit pe 15 ani cu garantie casa parintilor ca sa iti iei ultimul tip de Passat si sa-i pui motorina doar cand scade pretul sau vine somajul?
    - Tipic romanesc .. confort al vietii 0, satisfactii profesionale 0, dar daca e masina tare, mobilul scump sa dai bip si curea D&G din Vitan .. toate sunt la locul lor.

    - Uneori, inainte de a va intreba de ce nu merge RO in sensul cel bun, ar trebui sa va ganditi ce anume faceti pentru ea!

    Salut,
    Razvan
    0 0
  • rdanai
    Pain cred ca ati inceput sa dati note la valoarea masinii, si nu la calitati. Sandero este cea mai ieftina din lista! Pai cand CEED a fost masina anului in 2007, a meritat, dar SANDEROOOO !?!
    Poate cea mai proasta... Cat de dobitoci au fost aia din juriu sa aleaga Sandero? Pai daca le-ar da cineva codou o masina din astea 10 niciunul nu ar lege Sandero! Cum sa refuzi un Opel sau Golf.. sau Toyota.. sau.....Din partea mea sa dea faliment dacia si nu as lua logan sau sandero. Deocamdata am un peugeot, dar dacie am avut si sunt de cacat!
    0 0
  • Mai Ivo...
    ...tu chiar habar nu ai ce vorbesti. Loganuri pline de probleme, service-uri pline cu aceste masini facute varza, lume pretutindeni plangandu-se de ele...mai, tu ori ai 16 ani si vrei sa citeasca lumea emanatiile tale intelectuale, docte ori intr-adevar esti clar subiectiv. Te invit ca timp de o saptamana sa dai roata la interval orar 8:00-12:00;14:00-16:00 pe la oricare service fie ca este DACOSERV sau oricare-ti doreste inima, acreditat de catre Dacia sa faca revizii-garantii-reparatii si sa-mi spui dupa aceea ce-ai constatat matalutza. Eu spun(scriu), lucruri care le poti verifica si pentru care, daca dovedesti afirmatiile tale, ma angajez sa-mi fac "mea culpa" dezvaluindu-va la toti numele meu real(ca sa stiti cine este netrebnicul din spatele pseudonimului) si ma abtin pentru totdeauna sa mai bananai ceva in scris despre una sau despre alta. ACEASTA ESTE O INVITATIE PENTRU TOTI CARCOTASII. Multi de aici dau dovada faptului ca sunt pusti, deci imaturi in gandire, avnd cel putin un lucru de invatat si anume: vorbeste numai despre lucrurile pe care le poti dovedi, cunosti, stapanesti. Cei mai vechi de pe acest site stiu ca nu ma arunc usor in afirmatii.Si da, cateodata fac si eu glume despre una sau despre alta daca mi se pare simpatic, dorind in esenta sa mai zimbim atunci cind suntem obositi, nervosi sau tristi. Astept !!!!
    0 0
  • @moshu
    ia mai du-te prin service-uri,cred ca tu vorbesti din auzite,din pacate nu pot sa merg cu tine sa iti arat pt ca trebuie sa protejez niste persoane,atat iti zic: am aflat astea dintr-un service al unui concesionar dacia-renault,nu dacoserv c e drept.ia du-te si intreaba de ultimele serii de logan ce probleme au de cand a venit frigul,sunt subiectiv intradevar,dar caut cel mai bun raport pret-calitate,iar in acest caz loganul pica din start,plus ca sunt masini decente la aceeasi bani,nu stiu daca au sau nu probleme,dar stiu ce bube au loganurile incepand cu cele facute in 2006,ai auzit cumva de OTS?.si de ce oare dureaza 2sapt sa vina o piesa de la pitesti si tot 2sapt sa vina una din franta?sincer nu ma intereseaza cine esti.nu lucrez la nici o firma competitiva sau ceva de gen sa fac anti-reclama,nici macar nu lucrez in domeniul auto dar cunosc pe cine trebuie incat sa nu imi cumpar logan.daca lucrezi la dacia nu inseamna ca e cea mai tare firma.acum sincer ai condus un logan si dupa aceea altceva?nu ma refer la vw,bmw si restul ci ma refer la alta masina de buget,cum ar fi hyundai accent sau chiar i30. si data viitoare nu mai sari la gatul omului,vb frumos ca poate au si altii dreptate.
    referitor la ce zice razvan:da,kia cee'd chiar a meritat.
    0 0
  • Hai fetitelor continoati sa va certati pentru ca va da dacia multa m ce dracu santeti asa fraeri ma
    0 0
  • Atentie
    Interesant
    Interesant ca ori de cate ori e o lauda la o masina facuta in Romania, pe blogurile astea, primele sunt intotdeauna criticile.

    Se pare ca sunt mai multi frustrati in tabara celor care lauda produsele straine.

    Care este de fapt motivatia celor care scriu mesaje de genul "nu cumparati Dacia/Logan"?
    Daca e o masina proasta, lasati ca o sa se demonstreze de la sine.
    Stiti cum e: prostul care nu e si fudul nu e prost destul.
    Adica: daca va permiteti un credit de 20-30 mii de Eur, luati-l repede si dati-l pe o masina straina. Cu ocazia asta ajutam economiile unor tari straine si apoi ne miram de ce merg lucrurile asa de rau la noi in tara, de ce preturile cresc in continuu.
    0 0
  • de ce oficial
    D-le Bogdan Mirica, de ce ati intitulat articolul OFICIAL: ... aveti statut de oficial al presei din Romania sau sunteti cumva o oficialitate si nu stim noi. Mi se pare ca va laudati si promovati un concurs care este o copie a unui concurs anterior unde nu ati fost inviata, sau ma insel?
    0 0
  • Victor
    ce juriu este acesta
    am consultat juriul si notele acordate. sunt trecute pe site-ul capital.Felicitari pt cei de la Capital ca au avut curajul sa fie transparenti. Daca consultam punctele acordate se vede clar ca trei sefi de publicatii cu salariatii lor au votat pentru Sandero. De fapt se stia cu doua saptamani inainte ca va iesi Sandero. Voi ati cazut in plasa si ati participat intr-un un juriu de marionete. Sandero a fost deja declarata Masina Anului in luna noiembrie de alta asociatie si voi trebuia sa scoateti aceeasi masina castigatoare. A se vedea ultimii trei ani cand APAR a scos de fiecare data aceeasi masina a anului cu intaziere de cateva saptamani: 2007 Corsa, 2008 Cee´d si 2009 Sandero.
    0 0
  • Marius
    "Rumani bolnavi" - partea a doua
    1.Am postat mai sus. Va rog sa recititi si sa va mai luminati (special pt dusmanii daciei sandero).

    2.Se pare ca aceasta tara si unii oameni care traiesc aici sunt blestemati. Dovada fiind faptul ca si pe un forum auto se arunca unii ca tampitii in discutii inutile.
    Deci, daca nu intelegeti deloc cum stau lucrurile cu adevarat la inceput de secol XXI, si daca nu intelegeti de ce a iesit dacia sandero masina anului in romania......nu o sa ma mai obosesc sa va explic......ar fi pierdere de timp........asa ca va voi cita o faza de pe vremea cand am facut eu armata.
    Cand eram aliniati pe platou, un ofiter intrebat de un soldat "dar de ce nu putem sa luam si noi permisii de vineri?".......a raspuns simplu, direct si elegant: "De p..a sa ma luati.De aia nu puteti"
    Asa si cu sandero......daca intreaba mereu frustratii "dar de ce a iesit dacia sandero?"...........o sa va raspundem: "De p..a sa ne luati.De aia a iesit"

    PS:
    -Scuze pt limbajul dur si de lemn de mai sus, dar numai asa pot pricepe tampitii.

    -E grav ca unii nu inteleg nimic. Mai, nu e vorba de o masina de 2 lei care le-a luat fatza unora mai bune. E vorba de un prim pas romanesc spre tehnica, spre viitor. Nu vedeti ca francezii "ne-au despaduchiat, ne-au curatat si ne-au adus in randul lumii?" Cine isi permite cumpara masini bune. Dar cine nu-si permite, macar merge cu o masinuta noua.
    Iar referitor la dementii care insista cu varianta "masina second tata".......pai nemtzii au inceput si ei de la 0 cu masina poporului, cu Volkswagenul lor, imediat dupa razboi, cand erau nenorociti. Acum au avansat enorm, dar atunci prin 1933 si Volkswagenul lor era tot o masina ieftina si pt prostime, ca si Dacia de azi.
    Sau Hyundai cu masinile lor. Au copiat in draci, au facut spionaj industrial, si acum logic ca au o tehnologie mai buna. Logic ca un Hyundai Accent e mai bun, dar e o diferenta intre cele doua marci.

    -Asadar, pt cei care nu inteleg nimic, propun varianta comunista cu reeducarea. Sa stati inchisi intr-un tzarc 1 saptamana si sa ascultati la megafon non stop: "Buna si Dacia asta decat nimic". Poate asa va mai vine dracu mintea la cap. :)))
    0 0
  • razvan
    adevar grait'ai !
    Subscriu la ce zice marius :))))))
    0 0
  • pentru toti branzarii care tin
    cumparati branza frantuzeasca dar nu cumparati masinile lor
    pt Marius da se vede ca e un fan dacia din ce scrie adica "noi am castigat" e bun cred ca a castigat un logan sau asa ceva penibil.
    Ce tehnologie domnule la logand pana si butonul de recirculare e o manetuta in care tragi stanga dreapta ca la masiniile vechi si pana la urma au mai spus baietii pe aici ce e asa masina buna RENAULT-ul ca sa faca la dacia o masina buna. E o masina de buget cu pretentii mult sub celelalte masini de buget. Daca spun ca Dacia este un jeg de masina asta nu inseamana ca spun sa cumpere lumea doar VW dar de exemplu decat sa imi iau un sandero parca mai degraba as lua un fiat grande punto asta e pentru domnul atentie care crede ca daca cineva spune ca dacia e proasta repede ne ducem in partea cealalta finaciara si ne gandim la nu stiu cate zeci de mii de euro.
    Si ca sa completez baieti de mai sus da oameni buni nu cumparati dacia si nici renault este o masina de CACAO indreptati-va spre fiat, kia, hyundai si multe altele deci nu sunt exemple cu preturi foarte mari fata de renault si nici fata de dacia.
    0 0
  • pt marius
    domnule marius dumneavostra sunteti cam comunist si securist in acelasi timp tinetio tot asa dar vedeti ca a trecut vremea acestora ca dumneavoastra
    0 0
  • filaret
    diferenta
    diferenta dintre poporul roman si cel american, sau alte natii... este ca noi gandim... inca mai avem invatatura fortata a lui ceausescu... celelalte natii sunt tinuti in frau ca nu au voie sa gandeasca liber... api sa inghiti asta cu sandero ar fi porcarie... daca tariceanu ar avea de ales intre un citroen si un sandero ce ar alege?.. apropo.. de ce nu-si voteaza astia si salariul lor, la minimul pe economie? doar nu merita mai mult... ca pana la urma din diferenta de salar ar face drumuri, ar sustine industria auto si alte...cultura, educatia, sanatatea... doresc celor de la puterea soarta lui ceausescu... o merita
    0 0
  • stelian
    totul pute, mai les limbajul
    Evident ca totul pute in tara asta. Nu ma ascund sub o porecla. Sunt Stelian Damov, unul dintre membrii juriului si am intrat sa imi exprim o opinie pentru a aduce niste clarificari, pentru cei care au creier limpede si accepta o opinie diferita fata de prejudeatile pe care le are.
    1. Masina anului in Romania a adus nenumarate critici membrilor juriului in fiecare an. Nici acum nu e o surpriza faptul ca suntem criticati. Pentru putina dreptate apelez la istorie. Cand Fiat Panda a iesit masina anului in Romania, peste tot am fost facuti cu oua si cu otet. Nu a tinut nimeni cont ca, ulterior, a iesit masina anului in fiecare tara europeana in care are loc aceasta competitie, ba chiar a castigat si Car of the Year. Probabil, pentru a nu fi de tot rahatul, juriul din Romania er fi trebuit sa voteze altfel, ca asa e romanul, altfel! Anul trecut, cand am ales Kia cee'd, a fost alt mare aranjament, desi in lunile septembrie si octombrie 2008 a fost modelul cel mai bine vandut din Romania, caz unic in lume (cine nu stie sa puna mana pe statistici sa se informeze inainte de a vorbi!).
    2. Lui Sandero nu-i permit sa faca pe vreunul din membrii juriului retardat. Sa nu crezi ca nu ma pot cobori la nivelul tau de inteligenta! Sa stii ca pot sa injur cinci minute la rand fara sa ma repet si cred ca ma descurc cu epitetele ceva mai bine ca tine, iar cu Oana Georgescu ai dat dovada de o mare mitocanie trimitand-o la cratita. Ai cumva vreo mama, sora sau nevasta?
    3. Pentru cei care nu inteleg cum e cu Masina Anului in Romania le transmit ca nu este o comparatie pe clase! Asta nu se face nici la Car of the Year. Va rog sa tineti cont ca Presedintele COTY, Ray Hutton, a fost la Bucuresti si a si avut un speech. Era foarte bine daca l-ati fi urmarit si, pentru unii, daca au si inteles ce a zis. Nu vreau sa fiu cumva obraznic, dar unor obraznicii gratuite nu pot sa raspund intorcand si celalalt obraz. Cata vreme Hutton afirma ca in Romania criteriile sunt OK, nu vad de ce un neica nimeni vine si pune la indoiala criteriile juriului romanesc.
    4. Nu am votat Sandero pentru a-i indemna pe oameni sa cumpere o masina de la Dacia. O vor face oricum, asa cum s-a intamplat si cu Logan. Nu este nationalism gratuit, desi cred ca ar trebui sa fin ceva mai nationalisti. Stie cineva dintre voi ca Logan MCV este taxi in Tahiti? Nu cred ca vreun locuitor din exoticul Tahiti a auzit de Becali, Borcea, Tariceanu sau Basescu, dar de Logan - da!
    5. Va urez sanatate si mai multa democratie - incercati sa respectati parerea celuilalt fara jigniri, ca nu v-a bagat nimeni mana in buzunare. Sunt convins ca timpul ne va acorda dreptate si ca la anul iar o sa fie deranj cu Masina Anului 2010 in Romania. Doar nu o sa ne dezmintim!
    0 0
  • totul este un circ
    chiar daca suntem in Europa pe noi ne intereseaza ce se intampla in tara noastra in primul rand. Faptul ca l-ati adus pe Hutton asta ati facut-o sa va acoperiti intr-un fel , pentru mine acest nume nu-mi spune nimic si nici nu ma intereseaza. Faptul ca ati ales arena de circ la desfasurarea concursului se potriveste de minune cu circul pe care l-ati facut, un spectacol penibil si plin de interese personale fata de cei de la care luati bani. Sper sa nu mai organizati astfel de concursuri pentru ca " pute " de la distanta.
    0 0
  • anonim
    pentru jurnalisti
    Domnule Stelian Damon ati uitat sa spuneti ce revista reprezentati in acest concurs sa vedem daca macar aveti treaba cu domeniul auto. Spun asta pentru ca sunt multi jurnalisti si chiar cei din lumea auto foarte multi care nu au nici o treaba cu acest domeniu, bineinteles sunt buni scriitori fac o poveste buna dar nu sunt specialisti.
    Pentru cititori fideli ai revistelor va spun un lucru acei redactori sau jurnalisti care scriu un articol si il fac foarte bine din punct de vedere a povestei pe care o aborda si ideile inovatoare acel articol puteti sa il tratati cu indiferenta pentru ca scrie in acest mod numai ca sa ascunda abilitatile sale de specialist si sa le creasca pe cele de povestitor si cand afirm acest lucru stiu despre ce vorbesc.
    Citesc toasta presa auto si sunt in bransa si pentru asta imi voi ascunde identitatea ca sa nu deranjez pe nimeni dar in aceasta lume nu exista pana acum un jurnalist auto in care sa scrie foarte frumos si sa fie in acelasi timp si un specialist. Marea majoritate scriu frumos invnteaza povesti extraordinare dar cand ajung la partea cea mai importanta si asteptam ceva noi cititori nimic ori intr-un test din cauza ca au fost motivati din partea nu stiu ce firme lauda acea firma gratuit ori de multe ori testele sunt indecise.
    Sunt si jurnalisti cei drept putini de ii numeri pe degete care se pricep la partea care ne intereseaza pe noi foarte bine si nu stiu sa scrie frumos acesti jurnalisti au tot respectul de la noi cititorii.
    Cat despre masina anului in romania atat acest premiu cat si pentru cel din europa pentru mine nu are nici o relevanta pentru ca stiu care este pregatirea unor jurnalisti auto
    0 0
  • roata de rezerva
    am vazut si eu astazi emisiunea de pe antena 1 roata de rezerva voi ati vazut-o vreodata?
    incredibil oare antena 1 cum de lasa in grila de programe niste mascarici care habar nu au despre acest domeniu auto si sunt niste pupatori in ... fata de masiniile testate.
    Am inteles ca unul din ei scrie si pe acest site acesta fiind motivul pentru care am ales sa comentez aici apropo daca citeste si sigur citeste ii spun ca daca ar avea bunul simt mai bine s-ar lasa de aceasta meserie dar daca banul vine si a avut pile normal ca nu se va intampla acest lucru.
    Este incredibil ce penibili mai bine se apucau de o emisiune sportiva
    0 0
  • Sandero
    subscriu
    subscriu si eu la mesajul de scris de anonimf71. ati vazut ce adunatura de asa zisi jurnalisti au fost in juriu ( vedeti pe capital lista). Majoritatea sunt angajatii sau colaboratorii lui damov, vardie si micu, toti acestia au dat 15 puncte aceleasi masini. Unde sunt jurnalistii adevarati , de ce nu fac parte din juriu? au probabil motivele lor, cred ca nu s-au coborat la aceasta mascarada pe care ati organizat-o. Ce, ne scoateti ochii cu starinul acela. Ati avut un interes sa-l invitati, probabil ca v-a propulsat membrii in juriul european. Am vazut emisiunea si pot sa trag urmatorea concluzie: ati mintint lumea cu televizorul, v-ati jucat interesele cu televiziunea publica, rusine TVR ! Daca ati fi corect ne-ati spune cati bani ati luat pe publicitate de la cei carora le-ati dat premii. Unul dintre acestia a fost chiar cel care a profitat de titlul de anul trecut. Ar trebui , D-le Damov, sa lasati ciocul mai mic pt ca nu reprezentati nimica in aceasta tara. Vremea liberalilor s-a dus.
    0 0
  • Cum se poate ca DACIA SANDERO sa castige in fata mult mai titratilor MAZDA 6,RENAULT KOLEOS,SKODA SUPERB,HONDA ACORD,FORD KUGA,WW GOLF 6 sau OPEL INSIGNA, deci cum se poate o masina dupa parerea mea sub LOGAN ca dotari si performante sa invinga asemenea adversari????????????
    0 0
  • @mada
    a castigat S, probabil din motive ca e doar parerea ta, sic!
    0 0
  • SUBNUTRITU
    DUPA CE CA...
    `NU MA POT C....A DE FOAME,SA MAI VOTEZ SI SANDERO MI SE PARE O ABERATIE.SUNTEM PREA SARACI CA SA DAM BANI MULTI PE PRODUSE SARACE DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE(PROASTE).ATENTIE:FACETI DRIVE TEST CU SANDERO,DAR AVETI GRIJA SA LUATI CURBELE CAM INCET CA E CAM INSTABILA.SI CUM ADICA TAVA DE PLASTIC DIN PORTBAGAJ E DOTARE SUPLIMENTARA,CE DRACU SI LA POMANA PRIMESTI TAVA GRATIS.AM LOGAN DIESEL DE 3 ANI DE ZILE;LA 30.000KM MI S-AU DUS INJECTOARELE,NU DIN VINA MASINII CI A SERVICELUI DE TOATA JENA,CA LA 20.000KM AU UITAT "CICA" SA SCHIMBE FILTRUL DE MOTORINA(CUM VINE ASTA?-DACA UITAU SA PUNA LICHID DE FRINA,CE DRAK FACEAM;MA DADEAM CU EA PESTE CAP SI-I BINTUIAM DUPA AIA?) SI APOI ABIA MI-AU SCHIMBAT INJECTOARELE PE GARANTIE(3 INJECTOARE 800 DE EURO;DE PARCA MI-AM LUAT MERCEDES).CE SA MAI ZIC,CIND MA DUC IN SERVICE ,LA REVIZIE STAU CU OCHII PE EI CA PE BUTELIE(CINE STIE CE MAI UITA SA PUNA SAU SA IA?)ACUM AM 40.000KM SI DEJA CUREAUA FISIE.AM RATA LA EA PE 10 ANI(CA AM SALARIU DE OM MUNCITOR,NU DE 'OT) SI EI IMI SPUN CA DUPA 7 ANI APARE RUGINA IN EA.CUM VINE ASTA?EU CE FAC INCA 3 ANI CU EA PINA O ACHIT?MA DUC LA TINICHIGIU?MI-E SI FRICA,LA CE TABLA SUBTIRE ARE IN EA.MAI ZICETI CA NE-AU DESPADUCHIAT FRANCEZII? "SCUZATI,DAR PE ROMINESTE=CACAT".NU ASTA AU FACUT SI CIND A APARUT DACIA 1100?SAU 1300,CARE LA EI SE NUMEA RENAULT 12?SI CE A REZULTAT?.DACA NE-AM NASCUT IN DACIE SI PLIMBAT CU EA(POATE AM FOST NEVOITI S-O FACEM),NU INSEAMNA CA TREBUIE SA RAMINEM LA DACIE;SUNTEM ACUM LIBERI SA ALEGEM SIDA SUNT SI EU DE ACORD SA-MI SCHIMB CU PRIMA OCAZIE LOGANUL(NU ZIC E ACCEPTABILA CA SI CONSUM:6 LA SUTA IN ORAS SI 4,2 IN AFARA SI ACCEPTABILA CA SPATIU=E DE FAMILIE,DAR PENTRU O FAMILIE CU VENITURI MULT PESTE MEDIE,CEEA CE LA NOI IN TARA NU E POSIBIL;ORI ESTI SARAC ORI BOGAT,CA ASA NE VOR HOTII NOSTRI PE CARE-I TOT ALEGEM SI DEGEABA) CU O MASINA SECOND SI LA 8400 CIT AM DAT PE LOGAN,GASESC MULTE MODELE SI BUNE(DINCOLO,LA MASINILE VECHI SE DA MAI MULTA ATENTIE SIGURANTEI,REVIZIILOR SI POLUARII SI CAND IEI MASINA DE LA EI,SUNT OBLIGATI SA-TI FACA REVIZIA GRATIS SAU SA-TI DEA ACTE CA S-A FACUT=PENTRU CA SUNT MULT MAI CIVILIZATI CA NOI SI SUNT CU CEL PUTIN 50 DE ANI INAINTEA NOASTRA) SI CHIAR MASINI DE GARAJ FARA PREA MULTI KM. LA BORD.ASA CA SA AVETI PARTE DE SARBATORI IMBELSUGATE,DACA SE POATE FARA TAXE ABERANTE,SA PUTETI PUNE CEVA PE MASA SI CARE AVETI TEAPA DE LOGAN CA MINE:=CINE ARE SA-L FOLOSEASCA,SA SE ROAGE SA-I TRAIASCA,PINA CIND ACHITA RATA;SI CINE N-ARE SA NU-L DOREASCA..HAIDA PA SI LA MAI MARE,UN AN BUN,NOU SI DE DATA ASTA FARA HOTI LA GUVERNARE////////
    0 0
  • ha ha ha
    ha ha ha
    Salut.Am si eu Logan diesel.Nu e rea,dar nici grozava.Sunt de parere ca masina iti iei repede ori noua ori second,nu conteaza;si te tine si una si alta,atita timp cit ti se face corect serviceul la ea,ceea ce la noi in Ro. nu prea e posibil.Am mai avut nova,care tot asa pina la urma a murit din cauza serviceului.Am fost in strainatate cu un prieten(in germania) cind si-a luat masina(passat de 04).Cind a iesit cu ea din autohausse,era si revizuita ca la carte(ne-au intrebat citi km mergem cu ea)si cind au auzit ca multi,au si spalat-o,bineinteles tot gratis(la ei pe autostrada,deoarece masinile circula cu viteze maricele,nu ai voie cu masina murdara,pentru ca poate lasa urme de noroi de ex.,care incurca pe ceilalti).Acum,dupa sarbatori vreau sa merg sa-mi iau si eu ceva masina mai buna ca loganul meu(am schimbat si eu injectoarele din cauza ca picura pe la conductele de retur ale injectoarelor si au zis ca nu intra in garantie si sa le platesc.Si le-am zis asa:motorul are garantie?>da,au zis ei .Bun am zis eu .Injectoarele fac parte din motor?Da,au zis ei.Si atunci intreb eu pe ei:cum de fac parte injectoarele din motor care are garantie?pai...si cu cir cu mir mi le-au schimbat pina la urma.Prostii dracu,ca daca as avea o putere as da cu ei de pamint.pa
    0 0
  • Sandero
    de ce va mirati
    De ce va mirati, nu va dati seama ca totul a fost aranjat? Credeti ca daca nu era aranjat s-ar fi dat premiu masina castigatore? Adica s-ar fi dat un Opel Insignia ? Au avut grija cei din juriu adica "cei trei crai de la rasarit" si angajataii lor sa iasa masina cea mai ieftina si sa ne scoata ochii cu acest premiu. Daca stau si ma gandesc bine nici nu merita sa ne ostenim scriind aceste randuri dar este bine ca cei care stau in spatele acestui teatru ieftin sa nu ne creada prosti. Am vazut ca in juriu era si Playboy, era nevoie si de acest specialist pentru masini dezbracate.
    0 0
  • beton
    BRAVO DACIA ,,JOS SH,,
    0 0
  • beton
    SA FIE MARITA TAXA MULT MAI MARE .VREAU SA RESPIR OXIGEN CURAT,,JOS SH,,
    0 0
  • pt bobo
    saracul intelectual
    bobo ori esti prost ori esti prost crezi ca daca sunt numai lohanuri pe strada respiri numai oxigen pentru tine e bine sa mergi undeva in padure sa stai si sa respiri cat de mult oxigen vrei
    0 0
  • Sandero
    chiar esti neispravit
    Mai, Sandero, tu chiar vrei sa ma cobor la mintea ta? Limbajul tau de coltul strazii nu are nicio legatura cu argumentele tale infantile. Sa stii ca sunt nascut/crescut in Tei si stapanesc chiar foarte bine limbajul suburban. Problema e daca stii sa te exprimi si elevat. Dupa elucubratiile intelectuale regurgitate de un hipotalamus ajuns prea repede la maturitate, cred ca nu are rost sa ma mai obosesc citind infantilisme ieftine.
    Lui Radu ii transmit ca daca Hutton nu iti spune nimic, oare cine ar mai trebui sa spuna? te rog sa nu adopti gandirea tipica lui Borcea sau Becali, zmei pe-aici prin Romania si de-alde neica nimeni prin Europa. Important este la ce valori te raportezi. Daca Hutton nu este un reper, atunci nu inteleg cum te intereseaza ce se intampla in tara noastra, ca doar nu suntem izolati de lume.
    Iar lui anonim ii raspund ca nu reprezint nicio revista, ci sunt producator de emisiuni tv. Si fac emisiuni auto de vreo 9 ani! Daca esti din bransa, atunci ti-ai dat cu parerea degeaba. N-ai avut ce face si ai scris si tu ceva, altfel ai fi stiut de unde sunt si ce fac. Apropo, daca esti din bransa, te poti lauda cu macar o zecime din realizarile mele? Nu ca as fi vreun infatuat, dar eu chiar am realizari jurnalistice, nu neaparat in domeniul auto! Iar chestiunea cu pregatirea jurnalistilor, tine-o pentru tine, ca nu am auzit vreun ziarist sa spuna despre alti ziaristi ca sunt de rahat. Cel putin pe mine nu o sa ma auzi spunand asta! mai bine lasa-te de meseria asta, ca nu merita, fa si tu altceva util tie si societatii!
    0 0
  • tariceanu
    ce kakatzi idiotzi... la ce votatzi cosciugu ala pe rotzi ... shi cine draq l-a bagat in clasa de autoturisme ??? este caruta modernizata cu motor la pret de autoturism. hotzie pe fatza ka la romanica... rusine.
    0 0
  • anonim
    pentru domnul Stelian Damon
    pentru domnul Stelian Damon am spus ca citesc toata presa auto si sunt in bransa auto nu in cea juralistica imi cer scuze pentru o interpretare gresita.
    sincer nu am auzit de dumneavoastra nicodata si tot atat de sincer nu am vazut emisiune auto la ora actuala profesionista toate se duc in ramura de " spunem pe post de ne spune producatorul si/sau importatorul" iar un test original nu exista.
    Si daca tot am ajuns la capitolul laude sa stiti ca am testa foarte multe masini (pana la multe supersportive) si pot sa spun ca am o experienta in acest domeniu plus cateva cursuri de specialitate.
    zic ca majoritatea jurnalistilor scriu ce li se cere si nu ceea ce ar trebui
    V-as ruga sa imi spuneti ce emisiune de televiziune moderati
    Din curiozitate as vrea sa va urmaresc.
    Va doresc la toata lumea UN AN NOU 2009 FERICIT
    0 0
  • obi_oan _neghiobu
    ...retardati...
    Pentru toti dobitocii care au ceva cu DACIA ..... in curand la cum se prevede ca va evolua piata auto este posibil sa nu mai avem o marca nationala , de unde rezulta zeci de mii de someri (impreuna cu ramurile aferente productiei auto).... si atunci sa vedem ce plm mai comentati ....ratatilor cu vw, bmw , audi , mercedes.... si poate vin marcile voastre preferate sa produca si locuri de munca, nu doar dobitoci care fac comentarii absurde...
    0 0
  • Sandero primul
    tot nu vedeti adevarul?
    Pt.Sandero al doilea: te simti cumva cu musca pe caciula ? de ce reactionezi asa de violent? ai fost cumva in juriul celor trei ca si sluga? mai gandeste-te bine ce vei face in viitor!
    Pt. obi_oan_neghiobu: nu ai inteles ca nu se pune problema premiului ci a felului cum s-a acordat. Au acordat trei proprietari de reviste impreuna cu salariatii lor cate 15 puncte ( maxim) lui Sandero ca sa fie siguri ca ceilalti pe care nu-i aveau sub control chiar daca vor acorda 15 puncte altor modele nu le vor strica aranjamentele. in comunicatul de presa dat de APAR se specifica: "Pe aceasta cale, APAR multumeste Automobile Dacia pentru parteneriatul deosebit in realizarea acestui proiect. " nu este foarte clar ? Au tupeul sa declare pe fata ca totul a fost aranjat dinainte. oare toti suntem prosti ? si numai ei sunt baietii destepti? Asa s-a procedat in fiecare an dar credibilitatea lor s-a terminat ! Pentru Mircea Mester cred ca este o invatatura de minte pentru viitor. Exista o zicala din popor adaptata: spune-mi cu cine te asociezi ca sa-ti spun cine esti !
    0 0
  • stifler
    pt toti "soferiii" bunicii cu pensie mare
    salut ... eu am un logan 1.4 nou sh un audi a3 din 2001 SH... sunt fff multumit d aman2 masinile ... nu am avut nici o prb ... doar k reviziile la audi ma costa 30 de mil ... asta incluzand ulei .. filtre sh distributie ... cam mult ash zice in comparatie cu 13 la logan ... dar in fine ... ce mai conteaza pt astia care nu vad decat masini second hand ..... matusa mea are logan d knd a aparut sh nu a avut decat 2 probleme MAJORE ... odata i sa ars un bec la pozitie dupa 2 ani ... sh intro iarna nu a pornit la prima cheie ... pt k erau in jur de -10 grade ... oricum ... nametiii de zapade cat masina :)) :D ...... sandero este o masina destul d draguta ... oricum ... bv;o dacia ... dak e sa comparam cu 1300 ... toti cocalaraiii ar trebui sa isi inghita limba ... sh probabil ...alcva alora care le vand masinile de germania ... buniku conduce un megane2 1.5 ... iarasi ... o masina foarte confortabila ... usor d condus ... etc ...... urm pe lista ar fi un EVOX ....... sh nu pt k e japoneza ... pt k imi place cum arata ... sh asta conteaza cel mai mult ... sa te simti bine in masina pe care o ai ... nu sa o iei doar pt k are sh vecinu ... sau toti manelariiii d la colt ...... numai bine .. bye
    0 0
  • FELICITARI !
    Felicitari Dacia(Renault) , Logan si Sandero , doua masini de mare succes national si mai ales international ! Allez Renault !
    0 0
  • @Ivo (tardiv dar meritat)
    Da, m-am lamurit. Timp nu ai ca sa dovedesti ce ai spus si prin aceasta sa ma umpli de rah...adica maro, dar poti sa te scuzi ca sa protejezi niste persoane VIP ptr tine. Suna prescolar. Pustiu, eu am pierdut ceva timp prin service-uri pentru mine, dar si pentru firma si...stupoare pentru tine, dar eu pot pune ceva la bataie prin propria-mi experienta, dar tu ?!. Din umila-mi parte poti sa-ti iei Q7/Jumelat Bugatti-Maibach/GM/Opel-Sepukku/Ford...si sa gasesti orgasmul care sa te faca fericit...dar pastreaza copile pentru tine !
    Pentru mine e clar, tu, inca o data afirm, nu stii si nu stapanesti ce vorbesti. Fii fericit, in gaoacea asta anonima, in care toti se exprima, nu esti singur. Masinile astea asamblate de Romani, pentru prima data sunt fiabile, nu ieftin de intretinut dar FIABILE. Acum astept sa ma injuri sau ceva de genul...
    0 0
  • voi astia care sunteti contra sunteti prosti rau.asta ar inseman ca si in romania si in europa sa iasa masina anului doar rolls si maibach si poate maserati si aston.se iau in considerare niste chestii clare cum ar fi relevanta modeluilui pe o anumita piata(romania fraierilor).cand a iesit clio sau mai stiu eu care masina in europa nu cometa nimeni.v-ati gasit voi
    0 0
  • pentru toti patrioti
    problema nu e ca a iesit sandero problema ca a iesit sandero in conditiile in care a iesit adica manareala asta e sigur si inca ceva cei de la TVR1 au dat o masina premium masina care va iesi castigatoare credti ca daca stiau ca iese o masina mai scumpa mai dadeau acest premium a fost totul premeditat si pana la urma daca da dacia faliment sa dea nu ma intereseaza ca pe langa locurile de muca care le da se imbogatesc branzari de francezi
    0 0
  • cine a platit impozitul ?
    Am citit tot pe acest site ca un castigator al unui automobil din falticeni a fost tepuit de 11.020 Euro ca taxa pentru un premiu. Ma intreb oare cine a platit impozitul pentru premiul oferit de APAR la concursul Masina Anului. Fiind vorba de o tragere la sorti impozitul specificat iun Codul Fiscal este in jur de 6000 Euro sau au manarit si acest impozit? Stie cineva cine a platit aceasta suma ?
    0 0
  • mda
    Imi pare rau ca supar pe unii si-mi pare bine ca bucur pe altii,iar de restul nu-mi pasa,chiar de loc,pentru ca in fond si la urma urmei,fiecare e cu parerea lui.Sa-mi spuneti si mie,cand aveti timp:cum mama dracu sa fie dacia asta simbol national,cand ei au realizat din creierele lor destepte doar o singura masina suta la suta romineasca si anume dacia 1100.ATIT SI NIMIC MAI MULT.Si altceva :cita vechime are si de cat timp e aparuta pe piata firma dacia?Exista vreo firma cu care poate concura?DE EX. BMW SAU MERCEDS SAU OPEL? De aia se supara lumea pe voi,ca dati premii fara sa aveti creierele la voi.Daca voi ziceti ca " SANDERO" face toti banii sa va rugati la mos sa va dea voua cite unul la anu.Eu nu cred,fara suparare ,ca poti compara dacia,care a copiat masini de la renault si nu a realizat mai mult de 20 de modele,cu Opel, de ex., care are sute de modele realizate de ei,nu copiate.Asa ca,dacierii nostrii,daca vor sa fie pupati in fund cu simbolul national,sa puna mina pe creion,compas,laptop,etc...si sa conceapa ei model national de masina,nu sa ia totul facut de-a gata si dupa aia sa se laude pe munca altuia.Sunt si alte masini noi intre 6000-10000de euro mult mai bune ca sandero.Cand iti iei masina,faci o investitie,asa ca trebuie sa fie profitabila.SI CE DACA MA COSTA REVIZIA DUBLU LA O MASINA STRAINA?EU ZIC CA MERITA,SA VA SPUN SI DE CE:UN RULMENT DE VW,AJUNGE LA 70-90RON=DAR E GARANTAT 100000 DEKM.LA DACIE E PRETUL MAI MARE SAU IN CEL MAI BUN CAZ LA FEL,DAR MA TINE NUMAI 40000 DE KM.SI DACA STITI CUMVA PE UNDE SE ASCUNDE MASINA AIA DE 5000 DE EURO DE LA DACIA,SA MA ANUNTATI SI PE MINE....VA UREZ SARBATORI FERICITE SI...MARELE PREMIU UN SANDERO NOU NOUT PENTRU FANI,HAI LA ANU SI LA MULTI ANI...
    0 0
  • dreptul-la-lene
    si reno si dacia nu este ?
    tunning dacia

    http://www.youtube.com/watch?v=0TnGp5Y01cA

    daca vrei sa iti tunezi cazanul uite-te la linkul de mai sus
    0 0
  • @moshu
    cred ca tu ori nu stii sa citesti,ori nu te duce capul sa intelegi ce am scris,nu vad de unde si pana unde lauzi tu dacia ca e masina fiabila.si daewoo erau facute in romania si erau mult mai fiabile inainte sa fie cumparata de GM,acum nu stiu cum sta treaba.vad ca nu ai zis nimic despre problemele de care am zis eu la seriile noi de logan sau OTS-uri,deci nu stiu cine vorbeste in necunostiinta de cauza,nu stiu c post ai tu acolo dar intreaba un receptioner de la dacia si vezi c iti zice.de altfel de ce nimeni inafara de cei din service nu stiu de ce anume sa face acest OTS,iar omului care trebuie sa vina cu masina nu i se explica de ce se face,chiar daca cheltuielile sunt suportate de fabrica.iar despre injurat nu ma cobor la nivelul tau,ti-am vb frumos dar vad ca n-are rost cu tine,atat te duce capul atat zici.daca ai bani ia-ti tu masini peste 15-20.000e,dar romanul de rand e prea sarac sa dea banii pe asa ceva,sunt alte optiuni mai bune si care nu te falimenteaza cand vine vorba de revizii.in fine inchei aici discutia ca vad ca n-are rost,stii cum e aia cand esti mic lauzi c e al tau chiar daca e praf,doar e al tau,vad ca tu ai ramas cu chestia asta si ai dus-o la alt nivel COPILE
    0 0
  • Drague "Ivo"
    Ishten Ivo drague fiom, e clar ca esti frustrat de faptul ca altcineva are alta opinie. Si tot atat de clar ca esti doar un pusti.Eu nu am injurat si nu ma asteptam din partea ta la altceva.Nu a trebuit decat sa astept.Da o raita prin service-uri si dupa ce o sa te lamuresti...pastreaza doar pentru tine.Nu te mai lua dupa unul sau altul.Vorbele fara dovezi stii cat sunt de goale nu ?!Daca intelegi, vei avea ocazia sa dai dovada de maturitate.Cand o sa implinesti 18 ani o sa te simti mult mai intelept.Ai sa vezi.Revenind la topic, Sandero, este cea mai buna alegere in segmentul ei.Cei care au timp, sa-l piarda verificand pe unde doreste muschiu' lor, cele afirmate. Ma repet dar n-am ce face.
    0 0
  • mda
    SI ,MA ROG FRUMOS IN CE SEGMENT SE INCADREAZA 'SANDERO'?CA IN SEGMENT CU OPEL INSIGNIA,VW GOLF 6 SAU SKODA SUPERB NU CRED CA SE INCADREAZA.SI IATA DE CE:IN PRIMUL RIND NU ARE CALITATEA SI PRETUL ACESTOR MODELE ,CU FORD NICI NU POATE FI COMPARAT "SANDERO",PENTRU CA ATUNCI CIND HENRY FORD CONSTRUIA MASINI,AI NOSTRII HABAR NU AVEAU DE ELE.SI ULTIMUL MOTIV PENTRU CARE STIREA E VRAJEALA:DE CIND RENAULT E MAI SLAB CA DACIA,CIND EL A FACUT SI SANDERO SI LOGAN.EU NU CRED CA FRANCEZII AR ACCEPTA ASA CEVA.CUM SA FIE RENAULT KOLEOS PE LOCUL 9?DUPALOGAN?ASA FRAIERI SA FIE FRANCEZII?N-AS CREDE...
    0 0
  • Ionel2
    Intrebare
    Am urmatoarea intrebare:
    Pentru toti nemultumitii de Logan ori Sandero: va rog sa precizati care sunt dezavantajele acestor masini comparativ cu cele straine.

    Eu am Logan de 3 ani si nu am avut probleme.
    Pot sa conduc linistit chiar daca interiorul nu e super-modern.

    Am bani sa-mi iau o masina scumpa dar nu voi face asta.
    Investesc banii in produse ROMANESTI. In felul asta voi ajuta alti Romani. Voi cumpara produse straine atunci cand Romania va ajunge o tara dezvoltata. Daca vom continua sa cumparam produse straine, oare pe ce se va baza economia Romaneasca?
    Vreti sa ramanem doar tara de consumatori?
    0 0
  • sylvester
    scared
    CEEE ??? DACIA SANDERO . MASINA NULUI 2008 IN RO? Mai baieti , voi ati mancat din WC inainte , ati baut lapte stricat , v-a intrat un gugustiuc in ochi inainte de evaluare? cum naiba sa pui in fata unor marci de prestigiu galeata aia pe 4 roti , voi sunteti nebuni? cata spaga v-a dat nenea Stroe sa faceti asa ceva... mahhh ce facurati voi frizeaza ridicolul.. pai numai din poze poti face un clasament, si sunt sigur ca voi ati si testat petarda aia.. sa va fie rusine. mai bine renuntati la presa auto si plecati la curatat peste intr-un sat indepartat din Norvegia.. e o rusina fara margini ce ati facut voi.. pai sa inteleg de la D-voastra ca decat sa imi iau Opel Insignia mai bine Sandero ??? tratati-va baieti de cataracta...
    0 0
  • sylvester
    again
    Revin cu precizari.. nu comenteaza nimeni cum ca Sandero nu ar fi cea mai ieftina dintre toate, dar daca va raportati la pret si la calitate faceti clasamente in functie de clasa din care fac parte masinile.. Iar pt nationalistii care ar halii rahat romanesc in loc de ciocolata nemteasca , tin sa va precizez ca nationalismul nu are nimic in comun cu realitatea clasamentelor auto.. votam o rabla masina anului ca sa fim nationalisti? Sandero se va vinde pt pretul sau , nu pt ca e masina anului.. Insignia e de 4 ori mai scumpa.. dar daca le-ati amestecat , votati pe cea care merita cu adevarat acest premiu.. Preturile pieselor la Dacia nu mai sunt demult ce erau la berlina.. asa ca lasati-o mai moale.. nationalisti au murit o data cu Partidul National Socialist in '45
    0 0
  • Sandero e o masina
    salutare,am pierdut ceva timp citind aceste pareri....imi pare rau ca trebuie sa spun ceva ce nu o sa convina unora.muncesc de 4 ani in italia si nu pot spune ca am gasit raiul pe pamant dar macar am scapat de mentalitatea bolnava dobandita in tara mea care...de bine de rau a facut cativa pasi importanti inainte si nu inapoi cum cred manelistii ca sylvester,mda,exitus,soryn smd.In primul rand italia este plina de masini mici economice in care un cocalar complexat s-ar simti un fraier....esti un fraier si intr-un bmw si intr-un fiat grande punto chiar si intr-un hammer prostalane.Normal ca parerile sunt impartite dacia nu a fost niciodata o masina foarte buna...acum insa cu noul model sandero a devenit o masina buna si este destul de aratoasa .Tu FRAIERE,care te vrei intr-o skoda superb fa niste calcule ai sa vezi ca nu numai pretul face diferenta dar si intretinerea masinii....acei oameni care spun ca sandero e o masina buna formeaza majoritatea iar voi care va doriti masini mari si accesoriate formati minoritatea adica romi....pot sa pun pariu ca (toate) masinile mari si elegante au un coran sau un ghiul agatat de oglinda retrovizoare si un amplificator de 600 de watt ,atat va intereseaza si cand ma gandesc ca voi sunteti urmatorul stalp al societatii deja ma intristez .nu ati inteles chiar nimic probabil nici nu ati ajuns la majorat mare parte din voi ,un exemplu bun : o dacia sandero aici in italia costa cam 8600 pe cand un grande punto cu aceleasi accesorii ajunge pe la 15000 si chiar daca este mai frumoasa si mai buna nu merita atat efort .Masina mare si eleganta nu este decat un aspirator de c....ve ptr.muritorii de rand care se chinuie sa plateasca rata la masina ptr o iesire duminica veti vedea cat o sa platiti asigurarea , taxa de proprietate si benzina/motorina care are pretul in continua crestere netotilor....iar ptr ghebosul care a spus ca in italia se cara balegar cu loganul....: ha ha ha esti un mare bou afla ca parerea italienilor despre dacia e una buna deci: nu incurca tabla inmultirii cu tabla zincata balegarul il cara cu tractoare cu aer cond tartane care costa mult mai mult decat un logan.
    Eu unul sunt multumit ca aceasta masina a ajuns in sfarsit sa fie cunoscuta de acum va evolua
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru