OFICIAL: Iată noul Honda Jazz Hybrid!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.09.2010
Honda va lansa primul hibrid de segment B din lume la Salonul Auto de la Paris. Acesta este Jazz Hybrid şi este animat de acelaşi sistem de propulsie folosit şi de Insight.

Honda va prezenta noul Jazz Hybrid la Salonul Auto de la Paris de la finele acestei luni. Modelul este primul hibrid din segmentul B şi preia în mod integral trenul de propulsie găsit pe Insight şi CR-Z. Sistemul Honda IMA oferă emisii de 104 grame de CO2 pe kilometru în cazul lui Jazz Hybrid, iar consumul mediu de carburant este anunţat la 4.4 litri la sută. Valorile consumului de carburant şi ale emisiilor sunt furnizate de testele celor de la Honda şi nu sunt omologate de organismul ACEA. Debutul comercial al acestui model va avea loc în prima parte a anului 2011.

Cea mai importantă realizare la acest model este faptul că volumul portbagajului a rămas neschimbat, iar spaţiul interior este şi el la acelaşi nivel. Portbagajul oferă un volum de 300 de litri, iar sistemul Magic Seats permite obţinerea unui volum de încărcare de 831 de litri prin plierea banchetei din spate, care duce la formarea unei podele plate. Astfel, Honda are trei hibrizi compacţi în gamă în acelaşi timp, în timp ce Toyota se poate lăuda cu numai două modele de acest gen.

Totodată, compania din Hiroshima i-a surclasat pe rivalii de la Toyota în ceea ce priveşte rapiditatea lansării unui hibrid de segment B.

Motorul i-VTEC de 1.339 cmc al lui Jazz Hybrid dezvoltă 88 CP la 5.800 rpm şi oferă un cuplu motor maxim de 121 Nm la 4.500 rpm. În cazul lui Insight, unitatea este capabilă să ducă modelul de 1.276 kg de la 0 la 100 km/h în 12.4 secunde şi să atingă ulterior o viteză maximă de 182 km/h. Motorul electric furnizează 26 CP şi 24 Nm în plus. Cea mai sportivă încarnare a sistemului IMA este reprezentată de CR-Z, care poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 9.9 secunde şi să atingă o viteză maximă de 200 km/h. Oficialii Honda nu au specificat dacă Jazz va avea o transmisie CVT sau o cutie de viteze manuală cu şase rapoarte.

Via | Honda

Comentarii (2)

  • Si cat costa modelul din imagine?
    0 0
  • Honda Fan
    Salut,iti sugerez sa iti faci timp pentru un drivetest la honda...cu oricare masina.Este un vis.Sunt fericitul posesor al unui Accord din 2010 dar nu se compara nu nimic pe lumea asta (in gama sa).
    Plus de asta Honda nu face motoare Turbo, doar gama de lux Acura.
    Multa lume spune ca Masinile Honda sunt scumpe.
    Dar gandirea romanului.Honda nu iti poate aduce masina pe comanda ca vrei tu sa o iei pe cea mai buna.In preturile afisate ai 4 game de model.In functie de buzunar tu alegi.Tinand cont de cea mai ieftina gama are cu 45 % mai multe dotari ca un VW Polo, Skoda Fabia, Renault Clio.Daca alegi cea mai ieftina gama de la Honda si in paralel iei unul dintre modelele enumerate mai sus + etc si pui pe ele aceleasi dotari iti garantez ca iesi cu 3000 E in beneficiu.
    O zi buna.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru