Oficial: Iata noul Hyundai Santa Fe Blue Hybrid

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 26.09.2008
Hyundai a publicat astazi primele imagini si informatii oficiale ale noului Santa Fe Blue Hybrid, asteptat la Paris.

Esential

6.3 litri la 100 de km este consumul mediu al noului Santa Fe Blue Hybrid.

Hyundai continua seria premierelor sale de la Paris cu dezvaluirea unui nou model, anuntat inca din vara acestui an. Este vorba de versiunea hibrida a SUV-ului de mare succes Santa Fe, care vine sa se alinieze noului trend ecologist al lumii auto.

Inginerii coreeni au dezvoltat un tren de rulare hibrid, care se compune dintr-un motor Theta de 2.4 litri si o unitate electrica care dezvolta 40 de cai putere, cuplata direct la o cutie automata cu sase trepte. Resursele electrice sunt stocate in interiorul unei baterii litiu polimer de 270 V, reincarcabila.

Coreenii nu s-au multumit doar cu atat si au operat o serie de modificari si la nivelul motorului pe benzina de 2.4 litri, care a primit un nou sistem de racire si un ECU recalibrat. Transmisia a fost si ea modificata, treptele superioare fiind acum mai lungi, iar pneurile standard au fost inlocuite cu unele cu rezistenta redusa.

Performantele noii versiuni a SUV-ului coreean sunt impresionante: in ciclu combinat, Santa Fe Blue Hybrid obtine un consum de 6.2 litri/100 de km in timp ce emisiile scad pana la 148 g/km.

Viteza maxima a SUV-ului se opreste undeva in jurul valorii de 170 de km/h.

Comentarii (2)

  • Hyundai Santa Fe Hibridul vax
    Am avut H Accent. Ce sa zic? Masini bune daca ai noroc de una OK. Am uitat, totusi, prin ce-am trecut. Pot sa dau un pont: tre sa iti construiesti o relatie buna cu unul din baietii de la Service. Tot in acea perioada dadeam tarcoale Santa Fe-ului de atunci. Dar aveam deja un H pe care il plateam in leasing de imi venea greata cand trebuia sa platesc rata. Si totusi visam. Visez si acum, cand vad pretul unui SUV Hyundai. Dar... mai bine sa am o limuzina sofisticata al carui pret de intretinere este 600 RON la 15.000 km decat sa am un SUV H. pt care platest dublu, daca am noroc sa nu se strice ceva, la acelasi kilometraj... Voi ce parere aveti?
    0 0
  • Hyundai
    Si eu am avut 2 hyundai accent (prima si a 2-a generatie). Probleme? In afara de cele uzuale, clasice (distributie, ulei, filtre, frane) cam nimic. E drept pe cel din generatia 2, an 2000, l-am luat cu debitmetrul de aer defect (era inlocuit prin servideurile de la noi cu un altul neechivalent, care nu functiona in parametrii)si am muncit pe el mai bine de un an sa ii aflu defectiunea. Am fost prin service-uri hyundai (au fost baietii de la bucuresti aici si am fost si la cluj), dar degeaba. Service-urile, dealerii sunt praf in Romania. Probabil HMC nu isi da interesul, sau, poate ca asa e peste tot (conducere romaneasca). In rest ce sa spun? Cat platesti atata ai. E o masina corecta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru